• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

SBL-ka bude opäť v znamení dohrávok, v stredu sa podarí uzatvoriť 13. a 23. kolo. Pod Tatrami sa zase raz stretnú tabuľkoví susedia, Svitu sa postaví Inter Bratislava. Do Lučenca pricestuje Prievidza, oba tímy majú jasný cieľ - vrátiť sa na víťaznú cestu.

SBL 2020/2021 - 13. kolo (streda 27. januára o 18.00 h):

Iskra Svit - Inter Bratislava

K zápasu: Po dvoch týždňoch sa na palubovke Iskra arény opäť stretnú "medvede" a "žlto-čierni". Vtedy z toho bola vyrovnaná bitka, ktorú napokon vyhrali domáci (93:89). Čo sa odvtedy zmenilo? Dominic Green stále nie je k dispozícii svojmu trénerovi, ale Svit konečne zvíťazil po dlhom čase na palubovke súpera. A to dosť jednoznačne, keď si bral oba body z Prievidze (97:71). Teraz sa musí mať na pozore, keďže o udržanie 4. miesta a o to, aby sa práve svojmu stredajšiemu súperovi opäť mierne vzdialil a zároveň sa priblížil k 3. pozícii. "Po krátkej dobe odohráme s Interom na domácej palubovke ďalší zápas. Dobre sme sa naladili víťazstvom v Prievidzi, no teraz to potrebujeme potvrdiť ďalšou výhrou doma. Vieme, akou kvalitou oplýva najmä základná zostava Interu, no my veríme, že predvedieme dobrú defenzívu a určite budeme bojovať na 100% o ďalšie víťazstvo," uviedol kouč Svitu Róbert Ištvánik.

Bratislavský celok si polepšil, keď doma zvládol skúšku s Handlovou (82:73). Zverenci trénera Olega Meleščenka sa pomaly predierajú tabuľkou smerom nahor a zároveň sa vzďaľujú dvojici tímov z hornej Nitry, čo je určite pre nich pozitívna správa. Teraz môžu dokonca poskočiť na štvrté miesto, keďže v prípade víťazstva nad Svitom, majú s ním v tejto sezóne lepšie vzájomné zápasy. 

Kto píska: Pavel Fuska, Anton Šarišský, Peter Karniš

Na čo sa zamerať: Určite na hráčov, ktorí majú momentálne skvelú fazónu. Na domácej strane je reč o dvojici Američanov - De'Seanovi Parsonsovi a Daquaisovi Andrewsovi, u hostí argentínsko-slovenské duo Lautaro Lopez a Michael Fusek. 

Kde sledovať:

DSC 5916

SBL 2020/2021 - 23. kolo:

BKM Lučenec - BC Prievidza

K zápasu: Lučenec doma nečakane zakopol a nevyužil tak možnosť dotiahnuť sa na 2. priečku. V tesnom a vyrovnanom zápase napokon "doprial" Handlovej radosť z prvého tohtosezónneho triumfu vonku (91:94). "Pelikáni" si však ďalšie straty bodov nemôžu dovoliť, keďže už na nich postupne dobiedza dvojica Svit a Inter Bratislava. "Čaká nás veľmi náročný zápas proti Prievidzi. Tá ukázala v posledných zápasoch veľký progres. My sa ale musíme dívať hlavne na seba a určite musíme hrať koncentrovanejšie, hlavne v obrane, ako to bolo v predchádzajúcom zápase. Verím, že pristúpime s väčšou energiou ako naposledy," vyhlásil kormidelník Lučenca Peter Jankovič.

Prievidza zažila prvé výraznejšie zakopnutie po návrate z vynútenej korona prestávky, so Svitom doma dosť hladko stratila body (71:97). V kombinácii s víkendovou výhrou Handlovej to znamená, že nás čaká ešte určite zaujímavý boj o 6. miesto, ktoré ako posledné zaručuje účasť v prvom kole play off. V tomto smere potrebujú Prievidžania začať zbierať body aj vonku, na svojom konte majú zatiaľ len jeden triumf. "Čaká nás ďalší ťažký súper. Lučenec je tak isto útočný tím ako Svit, proti ktorému sme odohrali posledný zápas. Keď nebudeme sústredení na obranu, tak to pre nás nemusí dopadnúť dobre. Musíme si povedať, čo bolo zle v poslednom stretnutí a poriadne sa pripraviť na zápas v Lučenci. Verím, že si vstúpime do svedomia a podáme zodpovedný výkon," vyjadril sa tréner BC Maroš Helmecy. 

Kto píska: Peter Ženiš, Martin Margala, Ján Kurpaš

Na čo sa zamerať: Pivoti Lučenca Konstantin Anikienko, ale aj napríklad Ján Zorvan si musia dať pozor na nebezpečných centrov Prievidze. Istotu v kádri BC je v tomto smere Dragan Bjeletič a Grant Sitton.

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla, Daniel Faix