• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Lepšie vyvrcholenie úvodného kola play off Niké SBL ani nešlo vymyslieť, oba série totiž dospeli do svojho rozhodujúceho zápasu. Na ktorej strane bude radosť z postupu a na ktorej smútok z konca sezóny?

Niké SBL - 3. zápas 1. kola play off (streda 21. apríla):

Inter Bratislava - BKM Lučenec (17.00 h)

/stav série - 1:1/

K zápasu: Loptička a tlak sa opäť posunul na stranu bratislavského tímu, aj keď treba povedať, že "žlto-čierni" mali v sobotu možnosť ukončiť túto sériu a postúpiť do semifinále. V závere prišiel totiž z ich strany veľký obrat a dokonca mali nie raz šancu na to, aby víťazstvo presunuli na svoju stranu. Po výsledku 67:69 z ich pohľadu tak musia opäť raz ukázať, že pod trénerom Olegom Meleščenkom na Pasienkoch neprehrávajú. "V prvom rade nechceme, aby sa naša sezóna skončila už túto stredu. Vieme, čo sme nerobili správne v druhom zápase a zapracovali sme na tom. Kľúč k víťazstvu bude tkvieť predovšetkým v našej obrane, ako agresívne budeme hrať v úvodných minútach. Pretože naposledy v Lučenci sme začali hrať dôsledne v obrane až posledných ôsmich minútach. Sme pripravení bojovať a predĺžiť si sezónu. Hráme doma, čo by nám mentálne malo pomôcť," prezradil asistent trénera Edgars Jaunzems.

Lučenec mal nakročené k hladkej výhre, ale ako sa už nie raz ukázalo, vysoké vedenie moc nevonia zverencom trénerom Petra Jankoviča. Nakoniec sa museli strachovať o víťazstvo, ale zubami-nechtami si vybojovali rozhodujúci zápas. Teraz majú teda pred sebou jasnú úlohu, konečne v aktuálnom ročníku uspieť v Eurovia aréne. Zatiaľ sa im pri piatich pokusoch nepodarilo ani raz. "Myslím si, že rozhodne chuť a vôľa po tom, kto bude chcieť viac vyhrať. Odkedy som v Lučenci, tak sme v Bratislave nevyhrali. Ak to dokázal v tejto sezóne Svit, tak to dokážeme aj my. Je správny čas na to, aby sme u nich prerušli šnúru prehier. Sme nesmierne motivovaní, máme za sebou dobrú prípravu a je to v našich rukách, aby bola táto sezóna pre nás úspešná. Všetko to začína od toho, aby sme v stredu večer vyhrali," uviedol pivot Lučenca Konstantin Anikienko. 

Kto píska: Pavel Fuska, Martin Margala, Stanislav Bara

Na čo sa zamerať: Je to úplne jednoduché, rozhodovať bude väčšia chuť a mentálna sila za víťazstvom. 

Kde sledovať:

IMG 7521

Iskra Svit - BC Prievidza (19.00 h)

/stav série - 1:1/

K zápasu: Svitu absolútne nevyšiel sobotňajší duel v Niké aréne, čo sa prajavilo aj na konečnom skóre - 82:98. Zase raz bola z toho ofenzívna prestrelka, len tentoraz v nej "medvede" ideálne nebránili. Rýchlo nechali súpera rozstrieľať a keď už sa bodovo dotiahli, tak urobili zopár chýb, ktorými opäť posadili Prievidzu na koňa. Podobne ako v prípade Interu, tak aj na Svit je väčší tlak. Do tejto série totiž vstupoval ako vyššie nasadený tím. "V stredu hráme rozhodujúci zápas úvodného kola play off a tak sa k tomu aj postavíme. Pôjdeme na krv a chceme víťazstvo. Ďalšie slová sú zbytočné," uviedol kouč Róbert Ištvánik. 

Prievidza si splnila základný cieľ a dá sa povedať, že táto séria, v ktorej je tlak na ich súpera, im dokonale vyhovuje. Už raz pod Tatrami siahali na víťazstvo, tak prečo sa o to nepokúsiť aj v druhom prípade? Recept ukázali doma, kde však treba povedať, že sa im hrá všeobecne lepšie a s väčšou istotou. Prípadný úspech a postup by sa pre mladý kolektív okolo trénera Maroša Helmecyho rovnal obrovskému úspechu. "Čaká nás posledné stretnutie série. Ak chceme uspieť, musíme dať do zápasu všetko. Nie je sa na čo sťažovať. Ideme od začiatku do konca," vyhlásil tréner Maroš Helmecy. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Marek Kúkelčík, Peter Karniš 

Na čo sa zamerať: Rozhodovať budú individuálne výkony a tiež to, kto sa ako postaví k defenzívnym činnostiam. 

Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix, Vladimír Dorňák