• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už bez šance na postup zo skupiny N sa úradujúci majster z Komárna predstaví v zajtrajšom stretnutí FIBA Europe Cupu na pôde fínskej Kataje. Prekvapia zverenci Andejlka Mandiča fínskeho majstra?

Na hráčov Komárna čaká už piaty pokus o premiérovú výhru na medzinárodnej scéne. V sérii vonkajších zápasov sa predstavia na palubovke lídra skupiny - Joensuun Kataja Basket. Fínsky celok si prípadným víťazstvom zabezpečí už istý postup zo skupiny, s troma víťazstvami a len jedinou prehrou sú momentálnym lídrom skupiny. Stredajší súper lodiarov sa odpichol po nevýraznom úvode v sezóne k stabilným výkonom, vo fínskej Korisliige sa dvoma víťazstvami v rade prepracoval už na štvrté miesto v tabuľke a podobnú formu majú aj vo FIBA Europe Cupe. Miernym prekvapením možno preto nazvať zaváhanie na palubovke bulharského Rilski z minulého týždňa, ktoré vrátilo súpera do bojov o postup zo skupiny. Aj preto hráči Kataje prikladajú duelu s Komárnom mimoriadnu dôležitosť. Vo fenomenálnej forme je fínsky reprezentačný rozohrávač Rannikko, v európskom pohári č. 3 má priemer 12.5 asistencie na zápas. Ťahúňom je aj Thomas Schubb s vyše 20-bodovým priemerom z posledných troch stretnutí. "Vo Fínsku nás čaká ťažký súper, ktorý špeciálne doma dobre hrá. Musíme k stretnutiu lepšie pristúpiť ako v Minsku. Len v tomto prípade môžeme pomýšľať na dobrý výsledok," myslí si pred duelom tréner Komárna Mandič.

Na juhu Slovenska panuje aj napriek nelichotivej bilancii na medzinárodnej scéne dobrá atmosféra, počas víkendu jasne zvíťazili nad Karlovkou, vďaka čomu natiahli víťaznú sériu už na 9 zápasov a zároveň si zapísali aj siedme domáce víťazstvo v rade. Komárno nie je bež šance vo Fínsku, s čím súhlasí aj Marek Kozlík: "Čaká nás ďalší náročný súper. Kataja potvrdila kvalitu výhrou v Minsku, ale aj naznačila nestálosť výkonov prehrou v Samokove. Uvidíme ako sa nám podarí ubrániť základnú päťku súpera. Doma nám to nevyšlo. Verím, že odohráme kvalitné stretnutie." Duel Kataje s Komárnom si môžete vychutnať aj na našom webe, zápas začína netradične o 17:30.

FOTO: KAROL SCHOLTZ