• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

19. kolo Niké SBL odštartuje mimoriadne lákavým súbojom v hornej polovici tabuľky. Štvrtému Lučencu sa v tejto sezóne nedarí proti top tímom, to by rád zmenil na juhu Slovenska, kde by sa chcel priblížiť druhému Komárnu.

Niké SBL - 19. kolo (piatok 14. januára o 18.00 h):

BC Komárno - BKM Lučenec

/hrá sa v režime OP/

K zápasu: Komárno zastavilo v správnom čase dlhšiu sériu prehier, po skvelom obrate v záverečnej štvrtine bralo oba body z palubovky Interu Bratislava (87:80). Pre nováčika to bol dôležitý triumf, na aktuálne druhom mieste si udržal mierny odstup od dvojice Spišskí Rytieri a Lučenec. "Vykúpenie" Jordena Duffyho sa ukázalo ako skvelý ťah, ktorý môže zdvihnúť celé družstvo a opäť ho nakopnúť k víťaznej sérii. "Čaká nás ďalší ťažký zápas, tentokrát na domácej palubovke a aj s fanúšikmi, čo môže byť naša výhoda. Lučenec hrá rýchly a fyzický basketbal, takže musíme byť plne koncentrovaní a pripravení od prvej minúty zápasu," prezradil rozohrávač Komárna Branislav Pipíška.

Proti tomuto scenáru však budú určite "pelikáni". Ako sme naznačili v úvode preview, v tejto sezóne sa im nedarí proti top tímom, ale aktuálne bojujú so Spišskými Rytiermi o tretiu priečku. Počas víkendu nemali výraznejšie problémy s Handlovou (103:78), no na začiatku týždňa prišlo k ďalšej hráčskej rošáde. Che Bob odišiel do dánskeho Naestvedu, na jeho uvoľnené miesto prišiel Dalan Ancrum, ktorý by mohol debutovať práve v predohrávke 19. kola. Lučenec sa ale stále trápi s početnou maródkou, v sobotu chýbali na súpiske až štyria hráči - Lukáš Bolek, Ondrej Kapustík, Juraj Láštic a Simeon Jackuliak. "Čaká nás náročný zápas proti jednému z najlepších tímov súťaže. Do hál sa vracajú fanúšikovia, čiže nás čaká ťažká skúška. Poznáme, aká je podpora fanúšikov v Komárne. Náš plán je veľmi jasný, ak ho dodržíme, tak máme šancu uspieť. Vieme, že musíme niečo ukázať a proti kvalitnému súperovi je to skvelá šanca," vyjadril sa tréner Lučenca Daniel Sokolovsky. 

Kto píska: Marek Kúkelčík, Martin Margala, Veronika Obertová

Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz