• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program dohrávok sa úspešne darí napĺňať. Ďalšia sa odohrá vo štvrtok, naposledy v tejto sezóne sa v rámci baníckeho derby stretne Handlová s Prievidzou.

Niké SBL - 24. kolo (štvrtok 10. marca o 18.00 h):

MBK Baník Handlová - BC Prievidza

/hrá sa v režime základ/

K zápasu: Ani na jednej strane nie je výsledková a mentálna pohoda, môžu za to predchádzajúce výsledky. Začneme najskôr domácim tímom. Tomu sa nepodarilo už viac ako mesiac vyhrať, naposledy to bolo ešte 26. januára proti Komárnu. Odvtedy prehrali "baníci" štyri stretnutia po sebe, ktoré ich dosť pevne usadili na 6. miesto. Najmä posledná s Interom (85:93 po predĺžení) bude asi v ich hlavách ešte dlho. Vidina postupu smerom nahor je už len v rovine teórie, ešte si musia naopak dávať pozor na siedmy Svit. So svojim regionálnym rivalom majú v tejto sezóne negatívnu bilanciu, takže motivácia je jasná. "Derby zápas žiaľ prichádza vo veľmi zlom čase, kedy sme mentálne zle nastavení. Na druhej strane je to ale zápas, ktorý nám môže pomôcť zabudnúť na pondelok a vôbec, na predchádzajúce neúspešné vystúpenia. Dva dni voľna sme využili na regeneráciu a našim cieľom bolo, čo najlepšie sa na Prievidzu pripraviť. Verím, že atmosféra bude podobná ako naposledy, kedy sme videli kvalitný a útočný basketbal. Pevne dúfame, že jediné, čo sa zmení, bude víťazný tím," vyjadril sa tréner Handlovej Danilo Rakočevič.

Prievidza nie je na tom o nič lepšie, prehra so Spišskými Rytiermi (67:86) poslala tím trénera Krunoslava Krajnoviča definitívne do baráže o účasť v nadchádzajúcom ročníku Niké SBL. Zároveň to bol tretí neúspech v rade, čiže sa bude hrať aj o to, kto ukončí čakanie na triumf. V hre je tak najmä prestíž, no z radov BC znie, že k zostávajúcim duelom základnej časti pristúpia maximálne zodpovedne a profesionálne. "Derby má vždy špeciálnu atmosféru, nielen pre nás hráčov, ale aj pre fanúšikov. Nepozeráme sa už na to, akú máme aktuálnu situáciu. Každý zápas, čo ostáva do konca základnej časti, chceme odohrať naplno," povedal rozohrávač Prievidze Jakub Pasovský. 

Kto píska: Anton Šarišský, Artjoms Ribakovs, Peter Macura

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla