• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V sobotu to bude už týždeň, čo odštartovala Eurovia Slovenská basketbalová liga a pred nami je tretie kolo. 11. októbra nás teda čaká ďalších päť zaujímavých zápasov najvyššej mužskej basketbalovej súťaže.

MBK Rieker COM-therm Komárno – MBK SPU Nitra

ŠH Komárno, sobota 11.10. od 18:00

Komárno má za sebou úspešný štart do novej sezóny, keď najprv v domácom prostredí vysoko zdolalo hráčov Banskej Bystrice, a v stredu si na svoje konto pripísali ďalší úspech a z Handlovej si priniesli osembodové víťazstvo, 82:74. Nitra sa, na rozdiel od svojho sobotňajšieho súpera, zatiaľ iba trápi. Z dvoch domácich zápasov sa zverencom Ľubomíra Urbana nepodarilo zvíťaziť ani v jednom, keď najprv podľahli Karlovke a naposledy aj Spišskej Novej Vsi. V sobotu ich čaká prvý zápas na súperovej palubovke, a určite to pre nich nebude jednoduchý zápas. „Komárno už dlhé roky patrí ku špičke slovenského basketbalu a myslím si, že to nebude inak ani v tomto ročníku. Niečo už naznačili v prípravných stretnutiach a do sezóny vstúpili dobrými výkonmi. Disponujú kvalitným a skúseným družstvom, väčšina hráčov pôsobí v lige už niekoľko rokov, takže si myslím, že ich dobre poznáme,“ hovorí o svojom súperovi kapitán Nitry, Roman Vido. Aj napriek tomu, že Komárno je papierovo silnejší súper a určite aj favoritom sobotňajšieho zápasu, Nitrania sa dopredu nevzdávajú. „My sa musíme vyvarovať chybám, ktoré sme robili v úvodných dvoch domácich zápasoch a hlavne hrať agresívnejší basketbal. Je to naše prvé stretnutie na palubovke súpera, nemáme však čo stratiť. Musíme sa sústrediť na našu hru a pokúsiť sa o prekvapenie,“ dodáva kapitán Vido. Čo sa týka zdravotného stavu nitrianskeho družstva, káder je na tom v poriadku a v treťom kole Eurovia SBL by, až na Lukáša Bukoviča, mali nastúpiť všetci hráči.

BK Iskra Svit – BC Prievidza

Iskra Aréna, sobota 11.10. od 18:00

Iskru Svit v treťom kole čaká prvý zápas v sezóne pred domácim publikom. V prvom týždni Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy totiž dvakrát cestovali do Bratislavy. Najprv absolvovali úvodné kolo na palubovke Interu Bratislava, kde s úradujúcim majstrom prehrali, a potom si v stredu z duelu s Karlovkou odniesli 20-bodové víťazstvo, 81:61. V domácej premiére hostia Sviťania aktuálneho vicemajstra, BC Prievidza. Tí úspešne zvládli stredajší duel s Interom Bratislava a na svoje konto si pripísali prvé víťazstvo v novej sezóne. Aj Svit aj Prievidza majú za sebou dve čerstvé výhry, a v sobotu sa tak určite môžeme tešiť na jeden z najzaujímavejších duelov tretieho kola. „Zápas vo Svite bude určite ťažký, ako každý zápas u nich, budú hnaní svojimi fanúšikmi. Na zápas sa poctivo pripravujeme, pripravujeme sa na jednotlivých hráčov. Ideme tam samozrejme vyhrať,“ povedal Juraj Hašan, hráč Prievidze.   

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – VŠEMvs Karlovka Bratislava

ŠH Spišská Nová Ves, sobota 11.10. od 18:00

V Spišskej Novej Vsi sa očakáva vyrovnaný duel medzi domácim tímom a nováčikom z Karlovky. Obe družstvá majú na svojom konte jednu prehru a jedno víťazstvo, keď sa obidvom podarilo zvíťaziť v Nitre. Hostia z Karlovky momentálne netrápia žiadne zranenia a mali by nastúpiť v plnej sile. „Chalanom určite motivácia nebude chýbať, veď viacerí – vrátane kouča Černického – predtým na Spiši pôsobili. Musíme však hráčov udržať v pokoji, prehnaná motivácia je väčšinou na škodu,“ hovorí asistent trénera Karlovky, Michal Ivanovič. Hráči jediného čisto slovenského tímu sú pripravení na Spiši zabojovať o víťazstvo, čo nám potvrdil aj krídelník Miroslav Žilík. „Na Spiš určite ideme s úmyslom vyhrať. Nová Ves má rovnako ako my mladý tím, navyše viacerí naši hráči sú odtiaľ a budú chcieť ukázať, že basketbal hrať vedia. Mužstvo je aj napriek prehre so Svitom v dobrej nálade, chceme nadviazať na výkon z Nitry.“ Domáci celok Spišskej Novej Vsi sa momentálne pasuje s maródkou a, aj kvôli zraneniam, im bude v sobotu chýbať viacero hráčov, ako Peter Pipíška Adam Antoni, Štefan Bečarik, Tomáš Pánis a problémy hlásila aj dvojica Simik – Hrkač. „My sa budeme snažiť využiť domáce prostredie, poctivou obranou eliminovať súpera a zodpovednou hrou v útoku sa ho snažiť poraziť. Po zápase s Nitrou sme si rozobrali dôkladne našu hru. Naši americkí pivoti pochopili, že sa od nich čaká viac hlavne na doskoku, no zabrať musia aj „domáci“ chalani, ktorí dostávajú ohromnú minutáž na palubovke, a musia to pretaviť do lepších výkonov,“ vyjadril sa k zajtrajšiemu zápasu tréner domáceho celku, Ivan Kurilla.

BK Levickí Patrioti – MBK Handlová

ŠH Levice, sobota 11.10. od 18:00

Levičania mali, po minulotýždňovej výhre nad Prievidzou, v stredu voľno, nakoľko ich duel s Banskou Bystricou sa uskutoční až v dohrávke 9. decembra. „Keďže sme v stredu nehrali, mali sme dostatok času pripraviť sa na zápas proti Handlovej. Handlová má kvalitný tím, voči ktorému musíme mať rešpekt. Dôležitá bude naša defenzíva a bojovnosť v zápase. Veríme, že dostaneme podobnú podporu z hľadiska, akú sme dostali v prvom zápase, kde boli fanúšikovia našim šiestym hráčom,“ povedal levický hráč Željko Novak. Handlovčania majú za sebou zase náročný zápas s Komárnom, ktorému podľahli na domácej palubovke o osem bodov. Na svojom konte majú teda jedno víťazstvo zo súperovej palubovky a jednu domácu prehru. Aj keď sa „baníci“ stále trápia s náhradou za pivota Igora Bijeliča, ktorý ich káder opustil krátko pred začiatkom sezóny, do Levíc v sobotu určite prídu s chuťou po víťazstve. V levickej športovej hale tak môžeme očakávať dobrý basketbal a výbornú divácku kulisu.

BK Inter Incheba Bratislava – ŠKP Banská Bystrica

HANT Aréna, sobota 11.10. od 18:00

Aktuálneho majstra Slovenska čaká v sobotu ďalší zápas pred domácim publikom. V tom prvom si dokázal poradiť so Svitom, keď zvíťazil o šesť bodov, 98:92. Potom však nasledovala repríza minuloročného finále v Prievidzi, ktorú už Inter nezvládol tak dobre, a z hornej Nitry si odniesol len jeden bod a prehru 65:70. „Po slabšom výkone v Prievidzi si chceme napraviť chuť s Banskou Bystricou, ktorá je pre nás veľkou neznámou, keďže v lete výrazne obmenila káder. Veríme, že nás čaká dobrý zápas,“ hovorí manažér Interu, Michal Ondruš. Banská Bystrica je po týždňovom „oddychu“, nakoľko, ako sme už spomínali, ich zápas s Levicami sa odohrá až v decembri. Po minulotýždňovom zápase v Komárne ich tak čaká ďalší zápas na súperovej palubovke. „Inter je skúsený tím, zložený z veľkej časti z hráčov a trénera, ktorí si toho v basketbale prešli už veľa. Preto veľmi dobre vedia čo, a ako treba robiť v rôznych situáciách, ktoré zápasy prinášajú,“ okomentoval svojho sobotňajšieho súpera tréner Banskej Bystrice, Martin Blaho. Obom kádrom budú v zápase chýbať dlhodobejšie vypadnutí hráči. Interu konkrétne Martin Rančík s Petrom Šimekom a Banskej Bystrici zase Maroš Rendla.