• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po víkendovom Budiš Slovenskom pohári nás opäť čaká pokračovanie Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy a jej 32. kolo.

VŠEMvs Karlovka Bratislava – MBK Rieker COM-therm Komárno

ŠH FTVŠ Lafranconi, streda 11.2. od 18:30

Basketbalisti Karlovky v bratislavskom derby neuspeli, a do semifinále Slovenského pohára tak nepostúpili. Od soboty tak mali čas pripravovať sa na stredajší zápas proti silnému Komárnu. „S favoritom chceme zabojovať o dobrý výsledok na domácej palubovke. Komárno je silné v rýchlych protiútokoch a v hre z perimetra. Kľúčom bude ubrániť jeho trojbodovú streľbu a spomaliť rýchlu hru súpera. Komárno má za sebou náročný pohárový týždeň, my sme tento čas využili na prípravu, verím, že to v zápase zúročíme,“ hovorí Peter Ivanovič, asistent trénera Karlovky.

Komárno má za sebou náročný basketbalový víkend. V Budiš Slovenskom pohári sa prebojovali až do finále, čiže od piatku do nedele absolvovali hráči Miljana Čurovića tri ťažké zápasy. „Lodiarov“ navyše trápia aj choroby a zranenia viacerých hráčov. Karlovku už však trikrát dokázali poraziť, a tak sú aj v stredajšom zápase miernym favoritom. „Aj keď situácia nie je ideálna, pripravujeme sa na tento duel ako na každý iný. Samozrejme, snažíme sa o to, aby sa naši zranení hráči dostali čo najskôr zdravotne do poriadku, no je veľmi otázne, kto napokon na duel proti Karlovke nastúpi,“ informuje Jozef Paulík, manažér Komárna.

Karlovka Bratislava – Komárno v sezóne 2014/2015: 61:99 (v), 81:94 (d), 79:96 (v)

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – EUCOS Levickí Patrioti

ŠH, streda 11.2. od 18:00

V Spišskej Novej Vsi nás v stredu čaká súboj o postup do play-off. Levice strácajú na domácich Spišiakov jeden bod, no 25. februára ich ešte čaká dohrávka 22. kola. Novovešťania však mali o pár dní viac času na oddych a prípravu, nakoľko, na rozdiel od Levíc, sa nezúčastnili Slovenského pohára. „Počas pohárovej prestávky sme „polepili“ naše zdravotné boľačky a verím, že na tento veľmi dôležitý zápas nastúpime kompletní. Levice sú naším priamym konkurentom v bojoch o play-off, všetky naše doterajšie vzájomné zápasy boli mimoriadne vyrovnané. Máme výhodu domáceho prostredia, ale aj veľkú zodpovednosť, ktorú doma chceme potvrdiť,“ povedal pred zápasom tréner Spišskej Novej Vsi, Ivan Kurilla.

Keď sa pozrieme na vzájomné zápasy, lepšie sú na tom práve domáci Spišiaci, ktorí v tejto sezóne Patriotov zdolali dvakrát, a to doma aj vonku. „Na Spiši sme v prvom vzájomnom zápase prehrali po predĺžení, teraz nám stačí zvíťaziť o bod, aby sme pri rovnosti bodov mali lepšie skóre,“ konštatuje Ladislav Garaj. „Čaká nás jeden z kľúčových zápasov sezóny, na ktorý sa tešíme. Jednému z tímov priblíži play-off, ale osobne si myslím, že sa o ôsmom postupujúcom rozhodne možno až v poslednom kole. Spišiaci sa rozohrali k výborným výkonom, my sme však v piatok na palubovke Komárna odohrali taktiež veľmi kvalitný zápas, ktorý nám vrátil stratené sebavedomie. Potešiteľné je, že, po dlhom zranení sa do zostavy vracia Eddi Jurjević a tak sa nám bude ľahšie striedať pod košom,“ dodáva manažér žlto-zelených.  

Spišská Nová Ves – Levice v sezóne 2014/2015: 73:93 (v), 83:75 (d), 83:75 (v)

MBK SPU Nitra – BK Inter Incheba Bratislava

ŠH Dolnočermánska ul., streda 11.2. od 18:00

Nitrania majú za sebou najdlhší oddych. Svoj posledný zápas odohrali ešte v januári, keď v rámci 31. kola vycestovali do Levíc, kde prehrali o 11 bodov, 75:86. Toto bol pre Nitru aj posledný zápas s jej dvoma najlepšími hráčmi, Romanom Vidom a Justinom Wardom, ktorí si našli nové kluby a Nitru opustili. „Po dlhšej pauze nastúpime proti súperovi z kategórie najťažších. Inter bude po náročnom pohárovom víkende určite unavený a tento fakt by sme radi využili k prekvapeniu nášho súpera. Po odchode Vida a Warda dostanú príležitosť ďalší chalani a ja pevne verím, že túto možnosť využijú. V tomto stretnutí nemáme čo stratiť, čo považujem za našu výhodu,“ hovorí Marián Kysela.

Jeden z hráčov, ktorí z Nitry odišli, Justin Ward, prestúpil práve do Interu. V stredu ho tak čaká súboj proti jeho bývalému klubu. Inter, ako favorit tohto zápasu, má za sebou náročný víkend, na konci ktorého sa tešil z víťazstva v Budiš Slovenskom pohári. „Po triumfe v pohári nechceme zaspať na vavrínoch. Naopak, chceme potvrdiť progres z posledných stretnutí a získať dôležité dva body za víťazstvo,“ znie oficiálne stanovisko žlto-čiernych.

Nitra – BK Inter Incheba Bratislava v sezóne 2014/2015: 54:109 (v), 73:101 (d), 65:116 (v)

MBK Handlová – BK Iskra Svit

ŠH, streda 11.2. od 18:00

V piatkovom štvrťfinále Slovenského pohára sa stretli práve tieto dve družstvá – Handlová a Svit. Na domácej palubovke však dokázali zvíťaziť basketbalisti Iskry, ktorí postúpili do sobotňajšieho semifinále. V ňom napokon neuspeli proti Interu, ktorému podľahli až o 41 bodov. Handlovú a Svit momentálne v tabuľke delia štyri body, avšak Svit má odohratý o jeden zápas menej. Ak do vzájomných zápasov započítame aj piatkové pohárové stretnutie, bilancia medzi týmito dvoma družstvami je 3:1 pre Svit, ktorý už raz v Handlovej dokázal zvíťaziť, ale takisto bol aj neúspešný na domácej palubovke. Výhodu domáceho prostredia však v stredu budú mať basketbalisti handlovského „baníka“. „Pozreli sme si piatkový zápas vo Svite a zameriavali sme sa na naše chyby. Myslím, že sme sa pripravili dobre. Síce sme mali menšie problémy, nakoľko zopár hráčov ochorelo, ale dali sme sa dokopy a na zajtra sme maximálne pripravení. Všetko je teraz len na nás. Svit nás nemôže prekvapiť. Ak urobíme to, čo nám povie tréner, tak aj výhra stopercentne príde,“ hovorí Milovan Savič, hráč Handlovej.

Handlová – Svit v sezóne 2014/2015: 47:101 (v), 74:83(d), 86:77 (v)

ŠKP Banská Bystrica – BC Prievidza

ŠH Dukla na Štiavničkách, streda 11.2. od 18:00

Aj v Banskej Bystrici nás v stredu čaká repríza štvrťfinálového stretnutia Slovenského pohára, medzi domácimi basketbalistami ŠKP a BC Prievidza. V ligových zápasoch boli vždy úspešnejší basketbalisti Prievidze, ktorí Bystričanov zdolali vo všetkých troch stretnutiach. V piatok však Banská Bystrica Prievidžanov porazila, a to dokonca na ich vlastnej palubovke. „Je mi úplne jasné, že pohárovým víťazstvom v Prievidzi sme zaskočili nie len domácich ale aj ostatné družstvá. Ak chceme do play-off postúpiť, a to čo z najlepšieho miesta, musíme vybojovať aj také ťažké zápasy, ako s lídrom SBL, či Interom a ostatnými družstvami, s ktorými ešte budeme v závere základnej časti hrať. V stredu preto chceme potvrdiť stúpajúcu formu, avšak súčasne si uvedomujeme silu nášho súpera, ktorý nie je na prvom mieste náhodou. Má vynikajúcich hráčov, dobrú obranu i útok a vieme, že sa na nás zodpovedne pripravuje. Ak chceme uspieť, náš výkon bude musieť byť ešte lepší ako v piatok v Prievidzi. Musíme pokračovať v kolektívnom výkone, vyvarovať sa slabým a hluchým miestam v zápase a trpezlivo čakať na svoju šancu. Ja svojim hráčom verím a teším sa na vynikajúci zápas,“ hovorí tréner Banskej Bystrice, Miroslav Grznár.

11-zápapasová víťazná šnúra Prievidze tak bola prerušená v piatkovom zápase s Banskou Bystricou, s ktorou ich čaká aj stredajší duel 32. kola Eurovia SBL. „Čaká nás náročný zápas s Banskou Bystricou, ktorej sa máme za čo revanšovať. Verím, že na tento zápas budeme dobre pripravení a namotivovaní. Pokiaľ budeme dodržiavať to, čo si povieme pred zápasom a každý dá do toho všetko, tak si myslím, že uspejeme,“ povedal k zápasu Jakub Pasovský, hráč BC Prievidza.

Banská Bystrica – Prievidza v sezóne 2014/2015: 81:105 (v), 66:85 (d), 57:72 (v)     

 

FOTO: PETIS JAŠKO