• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Máme pred sebou rozhodujúci zápas prvého kola play off, v sérii Komárna s Handlovou. Jedno stretnutie rozhodne o tom, kto bude hodnotiť sezónu ako úspešnú a kto nie. Podarí sa nováčikovi prebojovať ďalej alebo pôjdu na ich úkor "baníci"?

Niké SBL - 3. zápas 1. kola play off (streda 30. marca o 18.00 h):

BC Komárno - MBK Baník Handlová

/stav série - 1:1/

K zápasu: Komárnu druhýkrát po sebe nevyšiel duel v Handlovej (94:116), v tomto prípade však znamenal vyrovnanie stavu v sérii prvého kola play off a o všetkom tak rozhodne tretí zápas. Nováčik by určite nechcel skončiť pred bránami bojov o medaily, vzhľadom na to, ako sa mu darilo v základnej časti. V jeho prospech hrá výhoda domáceho prostredia a tiež bilancia zo základnej časti, keď prehrali len v troch prípadoch. Ale je na jeho strane aj väčší tlak. "Po poslednom zápase sme si všetci vstúpili do svedomia a uvedomili si, že takéto výkony v play off podávať nemôžeme. Musíme predviesť diametrálne odlišný výkon, hlavne v obrane, ak to zvládneme, tak sa o výsledok nebojím, pretože sme lepším tímom, len to treba ukázať aj na ihrisku," prehlásil rozohrávač Komárna Martin Danielič. 

Handlová predviedla v sobotu na domácej palubovke najlepší výkon v sezóne, po ofenzívnej kanonáde si vynútila rozhodujúci zápas v tejto sérii. Víťazstvom zároveň presunula tlak na stranu súpera, keďže je v sérii vyššie nasadeným tímom. "Baníci" majú o motiváciu navyše, o medaily hrali naposledy v sezóne 2014/2015. K tomu, aby sa dostali do semifinále, však bude potrebné podať podobný výkon, aby mohli zabojovať o prvé tohtosezónne víťazstvo v Komárne. "Čaká nás najťažší a zároveň najdôležitejší zápas sezóny. Poznáme hru nášho súpera, podobne, ako on pozná tú našu. V prvom rade potrebujeme produkovať múdry útok, bez ľahkých strát a školáckych chýb. Verím, že nasadíme pohyblivú a agresívnu obranu, podobne ako v druhom polčase sobotného zápasu. S určitou dávkou šťastia, ktoré je v podobných dueloch potrebné, môžeme postúpiť ďalej. Bol by to pre Handlovú nevídaný úspech a my sme iba krok od jeho dosiahnutia," uviedol tréner Handlovej Danilo Rakočevič. 

Kto píska: Marek Kúkelčík, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz