• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V stredu nás čaká ďalšie kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy, s poradovým číslom 12. Čo všetko nás v stredajšom kole čaká?

VŠEMvs Karlovka Bratislava – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

ŠH FTVŠ Lafranconi, streda 12.11. Od 18:30

Karlovka sa v sobotňajšom kole postarala o jedno zo štyroch prekvapení, keď si hráči Milana Černického bojovným výkonom vydreli veľmi dôležité víťazstvo na palubovke Svitu. Naopak posilnená Spišská Nová Ves si v sobotu pripísala prehru, ktorá ju bude v boji o play-off ešte mrzieť. Na domácej palubovke si Novovešťania neporadili s Nitrou, ktorej po predĺžení podľahli o dva body. „Veľa času vyrovnať sa s poslednými dvoma  zlými výkonmi sme nemali, no musíme zdvihnúť hlavy a bojovať ďalej. Každý hráč si musí vstúpiť do svedomia, pretože to, čo by nás malo zdobiť – obrana a disciplína, v tom sme zlyhali,“ povedal člen VV Spišskej Novej Vsi, Martin Janikov.

V stredu teda môžeme v športovej hale FTVŠ očakávať bojovný basketbal, v ktorom domáci hráči budú chcieť potvrdiť výhru vo Svite a Spišiaci napraviť prehru s Nitrou. „Súper má v zostave nových hráčov, ktorí sa budú chcieť určite ukázať v dobrom svetle, a po prehratom zápase doma s Nitrou prídu zabojovať o víťazstvo. Pozor si budeme musieť dať najmä na tvorcu hry Gorana Bulatoviča. V zápase budeme chcieť potvrdiť stúpajúcu formu z posledných zápasov, zabojovať o tretie domáce víťazstvo, a vrátiť tak Spišskej prehru z tretieho kola,“ hovorí Peter Ivanovič, asistent tréner Karlovky. O víťazstvo chce však zabojovať aj Spišská Nová Ves. „Do Bratislavy ideme s víťaznými ambíciami, iný cieľ, ako plný bodový zisk nemáme,“ dodáva Martin Janikov.

Karlovka Bratislava – Spišská Nová Ves v sezóne 2014/2015: 69:83 (v)

ŠKP Banská Bystrica – BK Inter Incheba Bratislava

ŠH Dukla na Štiavničkách, streda 12.11. od 18:00

Banskú Bystricu v stredu čaká prvý zápas na domácej palubovke v tejto sezóne. Kvôli rekonštrukcii športovej haly „policajti“ doteraz stále na zápasy cestovali ku svojim súperom. Aj napriek absencii domáceho prostredia si však Banskobystričania dokázali vybojovať niekoľko víťazstiev. Naposledy napríklad v 11. kole v Leviciach, kde zvíťazili o šesť bodov. Po šnúre zápasov vonku ich tak teraz čaká 10 domácich zápasov. Prvý tím, ktorého privítajú bude Inter Bratislava. Majstra však, podobne ako Banskú Bystricu či Levice, trápia zranenia a absencie v tíme. Aj napriek tomu si však v nedeľňajšom šlágri kola Bratislavačnia dokázali poradiť s hráčmi Prievidze a v druhej repríze minuloročného finále si vybojovali 5-bodové víťazstvo, 70:65. Teraz ich čaká premiérový zápas v Banskej Bystrici, kde budú chcieť domáci hráči určite nadviazať na víťazstvo z posledného kola. „V Bystrici nastali určité zmeny a teraz presne neviem, kto tam je, a kto tam už nie je, v porovnaní s tým mužstvom, proti ktorému sme hrali v 2. kole. V Banskej Bystrici sa ale nikdy nehralo ľahko. Musíme sa na to pripraviť. Určite sa budú chcieť ukázať pred domácim publikom, keďže celú prvú časť sezóny odohrali len vonku. Musíme k zápasu pristupovať zodpovedne a hrať si našu hru,“ hovorí Peter Sedmák.

V stredajšom zápase však majstrovi stále bude chýbať Martin Rančík, Peter Šimek, Petar Babić a Jordan Dykstra. Aj napriek oslabeniu je však Inter aj naďalej veľmi nebezpečným súperom a jeho silu si dobre uvedomuje aj tréner Banskej Bystrice, Martin Blaho. „Inter je tím zložený poväčšine z veľmi skúsených hráčov, ktorí veľmi dobre vedia, ako správne riešiť situácie vyplývajúce z hry, a ešte skúsenejšieho trénera, ktorý je schopný už dlhé roky pripravovať svoje tímy solídne na zápasy po každej stránke, ktorú si úspech vyžaduje.“   

Banská Bystrica – Inter Bratislava v sezóne 2014/2015: 60:95 (v)

MBK SPU Nitra – MBK Rieker COM-therm Komárno

ŠH Dolnočermánska ul., streda 12.11. od 18:00

Nitrania sa konečne dočkali prvej výhry v tohtoročnej sezóne. O najväčšie prekvapenie 11. kola sa postarali svojím víťazstvom v Spišskej Novej Vsi. Výsledok 106:104 si však vybojovali až v predĺžení, pričom až traja zverenci Ľubomíra Urbana v tomto zápase prekonali 20-bodovú hranicu, Martavious Irving, ktorý bol s 36 bodmi najlepším strelcom celého kola, Jakub Novysedlák a Justin Ward. Komárno, naopak, v sobotu utŕžilo prvú domácu porážku, keď nestačilo na basketbalistov Handlovej. Sobotňajšiu prehru však budú môcť Komárňania napraviť v stredu v Nitre. Jednoduché to však určite nebudú mať, nakoľko víťazstvom nakopnutí Nitrania si budú chcieť na svoje konto pripísať ďalšie dva body. „Opäť nás čaká súper z prvej štvorky a tieto stretnutia nie sú pre nás nikdy jednoduché. Komárno od začiatku ročníka podáva solídne výkony. V prvom vzájomnom zápase sme s nimi dokázali 25 minút držať krok. Odvtedy sme však ušli dlhú cestu a máme aj nového rozohrávača. Myslím si, že v stredu môžeme uspieť,“ povedal nitriansky hráč Roman Vido.

 Nitra – Komárno v sezóne 2014/2015: 70:94 (v)

BC Prievidza – BK Iskra Svit

Niké aréna, streda 12.11. od 18:00

Prievidza aj Svit sú tímy, ktoré si v poslednom kole na svoje konto pripísali prehry. Prievidzi sa, ako jedinému družstvu, nepodarilo zvíťaziť u svojho súpera a Svit zase veľmi nečakane doma podľahol Karlovke. V stredu si tak obe družstvá budú chcieť napraviť renomé z posledného kola. Niké aréna však v tejto sezóne ešte nebola dobytá a Prievidžania si dokonca v 3. Kole Eurovia SBL zo Svitu priniesli 14-bodové víťazstvo. Prievidza so Svitom však patria k favorizovaným tímom tohto ročníka a poctivo sa udržiavajú v top štvorke tabuľky, preto by sme šlágrom 12. kola mohli nazvať práve tento duel. „Svit je dobrý tím, ktorý má dobre doskakujúcich hráčov. My sa musíme sústrediť na anšu hru a zlpšiť chyby, ktoré sa vyskytli v zápase s Interom. Musíme hrať kolektívne, agresívne, rýchlo a musíme mať dobrú kontrolu nad oboma košmi, najmä však pod naším,“ povedal pred stredajším zápasom hráč BC Prievidza, Milojko Vasilić.  

Prievidza – Svit v sezóne 2014/2015: 83:69 (v)

MBK Handlová – BK Levickí Patrioti

ŠH, stredu 12.11. od 18:00

V prvom vzájomnom zápase Handlovej s Levicami sa z víťazstva na domácej palubovke tešili hráči Levických Patriotov. Handlovčania sú však po sobote víťazne naladení, keď Komárnu oplatili domácu prehru a z komárňanskej palubovky si odniesli plný bodový zisk. „Po víťazstve v Komárne chceme na perfektný výkon nadviazať aj v domácom zápase proti Levickým Patriotom. Na zápas sa tešíme, naša hra sa pomaličky dostáva na požadovanú úroveň a pevne verím, že keď sa do súpera pustíme od začiatku zápasu a budeme plniť úlohy, ktoré sme si dali zápas zvládneme a zvíťazíme,“ zhodnotil športový riaditeľ Handlovej, Ivan Kratáč.

Levičania si v uplynulom kole pripísali ďalšiu domácu prehru, keď basketbalistom Banskej Bystrice podľahli o 6 bodov, 75:81. Aj v tomto zápase však žlto-zelení hrali s oslabeným kádrom. Zdravotný stav v tíme Ladislava Lutovského sa ani pred zápasom v Handlovej výrazne nezlepšil. „Do hry určite nezasiahne Galata a chrípka, ktorá šarapatila v tíme postihla aj ďalších hráčov. Intenzívne pracujeme na doplnení kádra, do zápasu v Handlovej to však určite nestihneme. Veríme, že napriek tomu podáme bojovnejší a agresívnejší výkon, ako tomu bolo v posledných našich vystúpeniach na palubovkách súperov. Handlová je jasný favorit tohto zápasu, napriek tomu sa však na stretnutie tešíme,“ hovorí manažér Patriotov, Ladislav Garaj.

Handlová – Levice v sezóne 2014/2015: 76:93 (v)