• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V Alpsko-adriatickom pohári pokračujú aj Levičania, už dnes sa predstavia proti chorvátskemu Kvarneru, na druhý deň ich čaká duel so slovinským Domžale.

Patrioti vstúpili do pohárovej konfrontácie pred necelým mesiacom, keď na domácej palubovke prekvapivo, ale zaslúžene zdolali svojho dnešného súpera – KK Kvarner 2010 Rijeka. Pre chorvátsky celok to bola motivačná prehra, ktorá ich nakopla k štyrom víťazstvám v rade a momentálne prvej pozícii v rámci chorvátskej ligy. Kvarner je po víkende dobre naladený, podarilo sa mu zvíťazil rozdielom 14 bodov nad Osijekom, hlavne vďaka talentovanému Paolovi Marinellimu a Simeovi Spraljovi. „Bude to pre nás výzva odohrať dva zápasy počas dvoch dní, ale ideme s tým, že chceme ukázať našu najlepšiu hru a vyhrať oba duely. Proti Kvarneru sme vyhrali v domácom prostredí rozdielom 22 bodov, ale som si istý, že to nebude ľahký zápas. Sú dobrým družstvom s mladými hráčmi, ale aj niekoľkými veteránmi. Proti Heliosu sme ešte nemali možnosť hrať, takže o ich kvalitách a hre ešte nevieme, ale určite chceme nad nimi zvíťažiť. Ak budeme hrať dobre, tak môžeme dúfať v pokračovanie víťaznej série,“ vyjadril sa sebavedomo Nemanja Miljkovič.

To ich stredajší súper, slovinský Helios Suns Domžale na tom nie je moc dobre. V domácej súťaži sa síce dvoma výhrami v rade vyšvihol zo spodných priečok tabuľky do boja o čelo, ale v európskych súťažiach zaostávajú výrazne za očakávaniami. V Alpsko-adriatickom pohári majú zatiaľ na konte jedinú prehru, avšak vo FIBA Europe Cupe úplne zlyhali, len s jedným víťazstvom obsadili posledné miesto v skupine, čo stálo miesto trénera Gaspera Okorna. Slovinci našli na jeho miesto náhradu, pred niekoľkými dňami podpísali kontrakt skúsený Jaksa Vulič. Veľký pozor si budú musieť Patrioti dávať hlavne na americkú rozohrávačskú dvojicu Cohn a Robertson, či na minuloročného hráča roka Djordjeho Leliča. „Čakajú nás dva ťažké duely, najskôr proti lídrovi chorvátskej ligy a následne proti jednému z top slovinských tímov. Tieto zápasy neprichádzajú v správnom čase, pretože v tíme nám šarapatí chrípka, ale verím, že budeme hrať v plnej sile. Využijeme tieto stretnutia na šancu získať skúsenosti na medzinárodnej scéne proti dvom veľkým basketbalovým krajinám,“ povedal pred minitripom levický kormidelník Teo Hojč. K tripu sa vyjadril aj manažér Levíc Ladislav Garaj: "Dnes hráme na palubovke tímu, ktorý prehral v tejto sezóne zatiaľ len dva súťažné zápasy - jeden v lige a jeden v Leviciach. V priebehu dvoch dní nás čakajú dva extra ťažké duely, preto bude potrebné rovnomerne rozložiť sily. Po viróze v tíme sa už dávame pomaly dokopy. Uvidíme ako sa to prejaví na hre tímu. Posledný, kto má ešte problémy je Valentine, ktorého štart je dnes otázny. Menšie zranenie zo soboty má aj Markovič. Tešíme sa na túto konfrontáciu." My len na záver dodáme, že zajtrajší duel Levíc s Domžale budete môcť sledovať aj prostredníctvom nášho webu.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN