• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do konca základnej časti zostávajú už len tri kolá, takže boj o čo najlepšie postavenie pred play off vrcholí. Za kľúčový v rámci 34. kola možno považovať duel tabuľkových susedov, Handlovú čaká Komárno. V neďalekej Prievidzi sa v sobotu tiež hrá, súperom domácich bude Inter Bratislava. Spišskí Rytieri si budú chcieť napraviť reputáciu proti rozbehnutému Lučencu. Levice ako už istý víťaz základnej časti privítajú Svit.  

Jedna tajnička je už rozlúštená, ale ďalšie ešte čakajú na rozuzlenie. Handlová sa pokúsi v 33. kole zastaviť sériu prehier v Lučenci a prihlásiť sa ešte do bojov o 2. - 3. miesto. Spišskí Rytieri majú podobnú ambíciu v Nitre, kde chcú nadviazať na úspešnú domácu šnúru. Levice sa môžu na Interi zase o niečo približíť k víťazstvu v základnej časti. Komárno privíta v šlágri stredajšieho programu rozbehnutú Prievidzu.  

Na takýto program čakali asi všetci, pretože čo súboj, to náboj. V rámci 32. kola je tu 146. edícia derby Handlovej s Prievidzou. Pridáva sa tiež východ so svojim šlágrom, k Spišským Rytierom pricestujú hráči Svitu. Televízne kamery nasnímajú reprízu finále, na Levice čaká Komárno. A v Lučenci sa odohrá rozhodujúca bitka o poslednú miestenku v play off, "pelikáni" budú čeliť Nitre. 

Program 31. kola prináša mimoriadne atraktívny televízny ťahák, proti sebe budú čeliť tímy s momentálne najlepšou formou v lige - Prievidza a Levice. Na diaľku sa bude bojovať o druhé miesto a play off, vo Svite sa predstaví Lučenec a do Nitry pricestuje Handlová.  

Program 29. kola základnej časti Niké SBL sa načal už v piatok, ale až sobota prinesie hlavnú porciu zápasov. Vo všetkých prípadoch nás čakajú zaujímavé konfrontácie, duel Komárna s Lučencom bude napríklad debutom pre nové tváre na oboch stranách. Reprízu z Česko-slovenského pohára si dajú Svit a Handlová, "baníci" sa prvýkrát predstavia vo vynovenej zostave. A pred televíznymi kamerami sa uskutoční atraktívne stretnutie Prievidze so Spišskými Rytiermi. 

Do konca základnej časti už nezostáva priveľa kôl, liga v najbližších dňoch pridá do tempa. Ťahákom 30. kola je súboj dvoch tabuľkovo najlepších tímov, Handlová privíta Levice. Nemenej zaujímavý bude duel susedov, Spišskí Rytieri si zmerajú sily s Komárnom, respektíve Lučenec s Interom. Nitra sa proti Svitu pokúsi zabojovať ešte o miesto v play off. 

Pohárové a reprezentačné povinnosti sú za nami, opäť sa tak naplno môže rozbehnúť ligové dianie. Hneď prvý marcový deň prináša predohrávku 29 kola, v ktorej na seba narazia Inter a Nitra. Domáci chcú zažiť prvý úspech v novej hale, hostia výhrou ešte prehovoriť do boja o posledné miesto v play off.