Vytlačiť
Kategória: Preview

Inter a Komárno sú v posledných rokoch tradičnými súpermi vo vyraďovacích bojoch a história napíše aj v tejto sezóne ďalšiu kapitolu tejto rivality. Opäť po roku to bude boj o finále, do ktorého sa dostane buď víťaz Budiš Slovenského pohára alebo úradujúci majster.

BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-therm Komárno

Pohľad do kuchyne

Inter: Štvrťfinálový rozjazd žlto-čiernych priniesol hladké víťazstvo nad mestským rivalom z Karlovky. Tréner Ľubomír Urban rozložil minutáž medzi všetkých, pošetril dôležité sily u ťahúňov tímu a nechal vyhrať novicov v drese Interu. Prvú prekážku na ceste za druhou trofejou v prebiehajúcej sezóne majú hráči z Pasienkov za sebou, teraz ich čaká oveľa náročnejšia skúška. Z výsledkového a tabuľkového hľadiska bude favoritom Inter a už nie raz dokázal, že mu táto rola vyhovuje.

Komárno: Úradujúci majster nedal vo vyraďovacích bojoch šancu ambicióznemu Svitu a opäť ho čaká súboj o medailu. Aj napriek hladkému koncu v štvrťfinálovej sérii, to neboli pre zverencov Dragana Ristanoviča jednoduché zápasy. Ukázalo sa však, že v každom zo stretnutí sa našiel niekto, kto potiahol tím v kľúčových okamihoch. Komárno je často prehliadaným tímom, čo je zase pozícia, na ktorú sú na juhu Slovenska zvyknutí a môže sa ukázať ako dôležitým faktorom celej série.

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Inter:

 

Komárno:

 

Kto proti komu

Poďme sa zo štatistického pohľadu pozrieť na jednotlivých hráčov základnej päťky. Na ktorej základnej päťke je väčšia ťarcha zodpovednosti? Vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v štvrťfinálových súbojoch. Za menom a priezviskom hráča sú jeho štatistické priemery na zápas.

Inter:

 

Komárno:

 

Čísla, čísla, čísla

Z dlhodobého hľadiska hrajú čísla v prospech Interu, ale Komárno výrazne nezaostáva. Dôležité bude, či sa tímy pustia do ofenzívnej prestrelky alebo budeme vidieť taktickú bitku.

 

Bilancia

Na Pasienkoch v tejto sezóne v oboch prípadoch rozhodlo predĺženie, po výsledkoch 112:107 a 102:99 vyhrali žlto-čierni. V Komárne tesne po druhom vzájomnom zápase Inter vyhral 89:76, ale na konci januára nepochodil. Lodiari svoju pevnosť ustrážili, keď triumfovali 95:90

 

Delegácia rozhodcov na 1. semifinálový zápas

Lukáč Tomáš, Šarišský Anton, Pipíška Igor

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK