• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Eurovia Slovenská basketbalová liga mala 11-dňovú prestávku, počas ktorej si hráči oddýchli a diváci si vychutnali súboj hviezd All Star Game. V stredu, 17. decembra, už liga pokračuje, a to 20. kolom.

VŠEMvs Karlovka Bratislava – BK Iskra Svit

ŠH FTVŠ Lafranconi, streda 17.12. od 18:30

Hráči Karlovky si po domácej prehre s Interom Bratislava vybojovali víťazstvo na nitrianskej palubovke. Zverenci Milana Černického si tak udržiavajú postupovú pozíciu v tabuľke a spolu s Banskou Bystricou sa bijú o 6. miesto s 27 bodmi. V stredu ich čaká opäť náročný súper z prvej štvorky, BK Iskra Svit. Ten ich už raz na domácej palubovke porazil, no aj hráči Karlovky dokázali zvíťaziť vo Svite. „V stredu proti Svitu očakávame náročný zápas, súper nám určite bude chcieť odplatiť prehru z domácej palubovky. Budeme musieť ustrážiť strelcov Smajlagića s Berkisom a pod košom hlavne Jacksona. My sa chceme opierať o dobrú obranu a kolektívny výkon,“ hovorí asistent trénera Karlovky, Peter Ivanovič.

Nováčikovi ligy bude v stredajšom zápase chýbať až trojica hráčov, a to Richard Kucsa, Filip Lehman a Peter Abrhám. Čo sa týka zdravotného stavu, tak ani tím Svitu na tom nie je dvakrát dobre. „V tíme máme veľkú maródku, uvidíme v akej zostave v stredu nastúpime. Pozitívom však je, že s tréningom začal Jopo Vojtek,“ priblížil stav v družstve prezident klubu, Ján Drobný.

Karlovka Bratislava – Svit v sezóne 2014/2015: 61:81 (d), 69:66 (v)

BC Prievidza – BK Inter Incheba Bratislava

Niké aréna, streda 17.12. od 18:00

Šláger kola nás tento krát čaká v Niké aréne, kde domáci tím Prievidze, už v tretej repríze minuloročného finále, privíta Inter Bratislava. Inter sa aj naďalej udržiava na prvej priečke v tabuľke, zatiaľ čo Prievidza po prehre v Komárne klesla na tretie miesto. Avšak za Interom s Komárnom zaostáva len o jediný bod. V stredu tak môžeme v Prievidzi očakávať kvalitný súboj dvoch adeptov na zisk titulu. „Máme pred sebou dôležitý zápas, pretože musíme vyhrať, aby sme sa udržali v prvej trojke bez väčšieho rozdielu. Očakávam plnú halu, veľa divákov. Ostatné dni sme sa dobre pripravovali na súpera, popracovali sme na dobrej hre. Bude to ťažký zápas a očakávam našu výhru,“ hovorí hráč Prievidze, Igor Marić.

Tím Prievidze zo zdravotných dôvodov opustil Branislav Brliť, no ani Inter ešte nenastúpi v kompletnej zostave, nakoľko majstrovi stále chýba zranený Peter Šimek a aj Peter Sedmák. Na hornú Nitru sa však v stredu idú pobiť o víťazstvo. „Zrejme ani netreba akcentovať, že Prievidza je súper z kategórie najťažších. Zvlášť, keď má výhodu domáceho prostredia. Nám však povinnosť velí zabojovať o víťazstvo, ktoré by nás udržalo na prvej pozícii.“ Divákov v Niké aréne však v 20. kole okrem dobrého basketbalu čaká ďalšia príjemná záležitosť. Nakoľko sa blíži čas Vianoc, BC Prievidza chystá svoju tradičnú akciu „lietajúce plyšáky“, ktoré budú v úvode zápasu vyzbierané a poputujú pod vianočné stromčeky deťom, ktoré sú v hmotnej núdzi.

Zápas odvysiela v priamom prenose televízia SlovakSport TV3

Prievidza – Inter Bratislava v sezóne 2014/2015: 70:65 (d), 65:70 (v)

ŠKP Banská Bystrica – EUCOS Levickí Patrioti

ŠH Dukla na Štiavničkách, streda 17.12. od 18:00

Zápas Banskej Bystrice s Levicami nás čaká už druhýkrát v priebehu 10 dní. Minulý týždeň, v utorok 9. decembra, sa totiž v banskobystrickej hale uskutočnila dohrávka 2. kola medzi týmito dvoma tímami, ktorá sa skončila 5-bodovým víťazstvom domáceho celku. „Po týždni opäť cestujeme do Banskej Bystrice, radi by sme súperovi vrátili prehru z posledného zápasu. V ofenzíve sme predviedli v Bystrici možno najlepší výkon v sezóne, na víťazstvo to však nestačilo,“ povedal o minulotýždňovom zápase levický manažér Ladislav Garaj.

Žlto-zelení tak Banskobystričanom podľahli už druhýkrát v tejto sezóne, keď im nestačili ani v 11. kole na domácej palubovke. Patrioti však na zverencov Martina Blaha strácajú len jeden bod. Stredajším prípadným víťazstvom by si tak mohli polepšiť svoje postavenie v tabuľke, v ktorej sa momentálne nachádzajú na ôsmom mieste. „Sme si vedomí, že na Štiavničkách budeme potrebovať podstatne lepší výkon v defenzíve a koncentráciu počas celých štyridsiatich minút. Rovnako by sme potrebovali kvalitnejší výkon a väčšiu podporu hráčov z lavičky. Tým by sme trochu odbremenili základnú päťku a mohli by sme na súpera trochu viac pritlačiť,“ dodáva Garaj. Pre úplnosť informácií dodávame, že v levickom drese nenastúpi dlhodobo zranený Maurizio Galata, a takisto aj chorý Matúš Marchyn.

Banská Bystrica – Levice v sezóne 2014/2015: 81:75 (v), 97:92 (d)

MBK Handlová – MBK Rieker COM-therm Komárno

ŠH, streda 17.12. od 18:00

Handlovčania hneď v ich prvom zápase v sezóne Komárnu podľahli na domácej palubovke o 8 bodov. V ich ďalšej konfrontácii im však domácu porážku vrátili a v Komárne zvíťazili 9-bodovým rozdielom. Teraz „baníci“ opäť privítajú zverencov Miljana Čurovića na domácej palubovke, avšak s niekoľkými zmenami. Práve Handlová vykonala vo svojom tíme počas predchádzajúcich dvoch týždňov najviac zmien. V stredu tak Handlovčania nastúpia pod taktovkou nového trénera Branka Maksimovića, a takisto aj s dvoma hráčskymi posilami. Prvou je „starý známy“ Milovan Savić a druhou posilou je Američan Joshua Crawford. Komárno tak v 20. kole nastúpi proti úplne inému kádru, ako v prvých dvoch zápasoch. „Na zápas sa poctivo pripravujeme. Prestávku sme využili na doliečenie zranení a teraz už všetci hráči poctivo zarezávajú. Čaká na nás súper, ktorý momentálne patrí medzi najlepšie tímy v súťaži. Motivácia bude o to väčšia, že na lavičke bude sedieť nový tréner. Všetci sa na zápas veľmi tešíme a touto cestou chcem pozvať všetkých fanúšikov na skvelý basketbal,“ hovorí handlovský športový riaditeľ, Ivan Kartáč.

Handlová – Komárno v sezóne 2014/2015: 74:82 (d), 79:70 (v)

MBK SPU Nitra – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

ŠH Dolnočermánska ul., streda 17.12. od 18:00

V Nitre nás v stredu čaká súboj dvoch tímov z chvosta tabuľky. Hostia zo Spišskej Novej vsi sa nachádzajú na deviatom mieste so štyrmi víťazstvami a domáci Nitrania na poslednej priečke, keď zvíťazil len dvakrát v sezóne. Nitra v poslednom kole doma podľahla basketbalistom Karlovky, no kolo predtým triumfovala nad Handlovou. „Zápasové voľno počas Súboja Hviezd nám prospelo, hlavne sa nám podarilo psychicky si oddýchnuť. Teraz je na rade súper, ktorého chceme poraziť. Posledné vzájomné stretnutie bolo dosť strelecky naladené, vysoký počet bodov plynul hlavne zo streľby z väčšej vzdialenosti. To bude jedna zo zbraní, ktoré sa budeme snažiť eliminovať,“ povedal k zápasu hráč Nitry, Juraj Jánošík.    Spišiaci zase nezvíťazili už od 14. kola, keď doma porazili Levičanov v predĺžení. V stredajšom zápase by sa už však mali predstaviť s novou posilou, ktorým je Aco Mandić.

Zápas v priamom prenose odvysiela internetová televízia Huste.tv

Nitra – Spišská Nová Ves v sezóne 2014/2015: 73:77 (d), 106:104 (v)