• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sedemnáste kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí pondelková dohrávka Handlovej so Spišskou Novou Vsou.

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Mestská športová hala, pondelok 12. decembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Stanislav Bara, Miroslav Matejčík

Čo je potrebné vedieť: Len jedeň mali hráči Handlovej na to, aby zabudli na tesnú prehru v hornonitrianskom derby s Prievidzou. Teraz na rade ďalší súper, ktorý chce uspieť na Hornej Nitre. Spišiaci mali dostatok času, aby správne vyladili formu a konečne prelomili čakanie na víťazstvo. Výkony zverencov Dávida Demečka gradujú každým stretnutím a séria sa pomaly, ale isto blíži k neodvratnému koncu. Bude to práve v Handlovej?

Kto proti komu: Zápas sa podľa nás bude lámať na pozícii "štvorky" a "päťky", kde majú Handlovčania trojicu Gudžič, Sedmák a Zejak. Spišiaci majú vo svojich radoch Henryho, Juríčka a Marshalla.

Čísla, čísla, čísla: Stratené lopty môžu byť alfou a omegou tohto duelu, Handlová mala v sobotu v tomto ukazovateli až 21 stratených lôpt, z ktorých dostali 26 bodov. 

Povedali pred zápasom:

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): „Spišská Nová Ves je tím, nad ktorým musíme zvíťaziť. Máme len jeden deň medzi zápasmi, aby sme sa na nich pripravili. Energiu máme, ale chalani sa hlavne musia zotaviť po zápase s Prievidzou a tú energiu, ktorú predviedli v sobotu, využijú v pondelok proti Spišskej.“

Michal Búza (manažér Spišskej Novej Vsi): "Sériu s veľkými favoritmi máme za sebou a myslím si, že priniesla aj pozitívne veci. Do tímu sa skvelo zapracoval Juríček, viac čakáme od Marshala, no určite mu ešte dáme čas a priestor. Teraz však prichádzajú na rad súperi proti ktorým musíme zabrať a konečne začať zbierať aj víťazstvá. Náš medializovaný počet prehier sa stáva hitom spravodajstiev, mrzí ma, že slovenské médiá si všímajú na basketbale len to, čo im zvyšuje sledovanosť, ale to je na dlhú diskusiu. V klube si však uvedomujeme skutočnosť, že musíme začať vyhrávať a s týmto cieľom cestujeme do Handlovej. Doma sme ich dokázali potrápiť, boli sme lepším tímom a len 'vďaka' pobabraným trestným hodom sme nevyhrali. Odvtedy sa v tíme nášho súper veľa zmenilo, určite nás čaká neľahký súboj v ktorom však chceme uspieť."

Foto: Peter Jaško