• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po piatkovej predohrávke Svitu so Spišskou Novou Vsou pokračuje 29. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy ďalšími dvoma stretnutiami. V televíznom stretnutí si zmerajú sily Handlovčania s Komárnom, v Leviciach sa predstavia hráči Karlovky.

BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Športová hala, sobota 28. januára o 16.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Tomáš Doušek, Stanislav Bara, Ladislav Bartoš

Čo je potrebné vedieť: Levičania sa opäť vezú na víťaznej vlne, v netradičnom čase privítajú na svojej palubovke ďalší tím, ktorý usilovne bojuje o účasť vo vyraďovacej fáze. Patrioti zvládli stredajšie stretnutie s Lučencom, po víťazstve 91:77 natiahli sériu triumfov už na tri stretnutia. S dobrou formou pricestujú aj basketbalisti Karlovky, aj napriek absencii viacerých opôr majú aktuálne na konte dve výhry za sebou. Doma si počas týždňa pripísali dva body po víťazstve 91:84 nad Svitom.

Kto proti komu: V predošlých zápasoch boli ťahúňmi svojich tímov rozohrávači, na levickej strane to bol Josh Nofflet, u hostí Michal Kožár. Kto z nich bude viac užitočný pre svoj tím?

Čísla, čísla, čísla: Posledné meranie síl prinieslo 10-bodové víťazstvo Patriotov v hlavnom meste. Fanúšikovia však majú isto ešte v pamäti nečakanú domácu prehru zo začiatku novembra, ktorá bola prvou z doterajších troch.

Povedali pred zápasom:

Šimon Krajčovič (hráč Levíc): "Po stredajšom víťazstve nad Lučencom nás v sobotu čaká ďalší náročný zápas. Presvedčili sme sa na vlastnej koži, aká dokáže byť Karlovka nepríjemná. My musíme vstúpiť do zápasu s veľkou energiou a chuťou, musíme plniť predzápasové pokyny a tiež sa musíme vyvarovať zbytočným chybám. Veríme, že aj napriek netradičnému začiatku stretnutia nás prídu naši skvelí fanúšikovia podporiť v boji o dôležité víťazstvo."

Tomáš Polák (asistent trénera Karlovky): „V posledných dvoch zápasoch sme sa dvojicou výhier priblížili k priečkam, ktoré znamenajú postup do play off. Iná možnosť ako top osmička pre nás
momentálne ani neexistuje. Veríme si a ideme do toho naplno!"

 

MBK Handlová - MBK Rieker COM-therm Komárno

Mestská športová hala, sobota 28. januára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Youtube

Delegácia rozhodcov: Igor Pipíška, Tomáš Holländer, Ján Kurpaš

Čo je potrebné vedieť: Televízny zápas sľubuje atraktívny súboj dvoch tabuľkových susedov, ktorý sa nachádzajú v dvoch rôznych pozíciách. Domáca Handlová sa zbavila zdravotných problémov, posilnila káder a tabuľkou stúpa smerom nahor. Tretie víťazstvo za sebou zároveň znamenalo odkliatie palubovky Spišiakov, kde triumfovali po výsledku 87:78. Vicemajster naprioti tomu opäť doplatil na dramatickú koncovku, tentoraz z nej bola dvojbodová prehra (70:72) doma proti Košiciam. Boj o piate miesto môže rozhodnúť aj tento zápas, preto motivácia na oboch stranách bude veľká.

Kto proti komu: Najlepším slovenským hráčom predchádzajúceho kola bol slovenský reprezentant v službách Handlovej Peter Sedmák, proti nemu sa postaví Boris Bojanovský.

Čísla, čísla, čísla: Už päť stretnutí trvá domáca neporaziteľnosť "baníkov", Komárno neuspelo v dvoch stretnutiach za sebou na palubovke hostí.

Povedali pred zápasom:

Nenad Miloševič (hráč Handlovej): "V sobotu nás očakáva veľmi náročný zápas. Prichádza tím, ktorý má veľkú kvalitu, dobrého trénera. Mali podobné problémy ako my, keď obmenili nejakých hráčov a mali problémy so zraneniami. Určite ich kvalita neodzrkadľuje ich postavenie v tabuľke, ale to isté platí aj o nás. Musíme eliminovať ich silné stránky, ustrážiť doskok a hrať rýchlo dopredu. Rozhodne určite chcenie a túžba po víťazstve a to, kto bude v danom momente koncentrovanejší. Ešte si pamätáme zápas u nich, a to aký mal priebeh a ako hrali. Na zápas sa však teším."

Foto: Peter Jaško