• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V stredu nás čaká predposledné kolo pred prvým vrcholom sezóny - Eurovia Slovenským pohárom. V 32. kole Eurovia SBL nebude núdza o zaujímavé súboje. Líder z Košíc pricestuje s novým trénerom do Levíc, súboj o 2. miesto čaká fanúšikov v prievidzskej hale. Lučenec privíta Handlovú, Karlovka skúsi prekvapiť Komárno a nesmierne zaujímavý boj sa očakáva aj v Nitre.

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno

Športová hala prof. Rovného, streda 8. februára o 19.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Marek Turčín (SR), Milad Kadkhodale, Paul Trmal (obaja Rak.)

Čo je potrebné vedieť: Natiahnuť domácu víťaznú sériu a zostať v boji o posledné miesto zaručujúce účasť v play off. Karlovka má v stredu jasné ciele, ale nečaká ich ľahký súper. Povzbudením pre "vysokoškolákov" môže byť sobotňajšie stretnutie v Prievidzi, kde prišli o nádej na výhru až záverečných desiatich minútach. "Obuvníci" musia žehliť prekvapivú víkendovú prehru na Spiši, kde dostali od zverencov Ericha Korfantu až 101 bodov. Boj o piate miesto môže rozhodnúť každý jeden bod, preto Komárno cestuje do hlavného mesta s jasným cieľom zvíťaziť. 

Kto proti komu: Karlovka si musí dávať pozor na viacerých postoch, cez víkend sa skvelou muškou prezentoval 31-bodový Filip Halada či autor 20 bodov Wayne Langston.

Čísla, čísla, čísla: Zverenci trénera Petra Ivanoviča zvíťazili v troch domácich stretnutiach za sebou, Komárno neuspelo v troch zo štyroch predchádzajúcich zápasov vonku.

Povedali pred zápasom:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Čaká nás neľahká úloha, ak chceme pomýšľať na úspech, potrebujeme podať stopercentný tímový výkon počas celého zápasu. Každá chyba či zaváhanie môže byť voda na mlyn pre ofenzívne ladené Komárno."

Jozef Paulík (asistent trénera Komárna): "Samozrejme, že nás všetkých mrzí naša posledná prehra v Spišskej Novej Vsi. Na tréningoch sme si povedali o chybách, ktoré sme tam urobili a budeme sa ich snažiť robiť čo najmenej, prípadne vôbec. Na nápravu máme už najbližší duel proti Karlovke, v ktorom sme miernym favoritom, ale všetci vieme, že Karlovka robí nejednému súperovi problémy, preto sa na nich musíme čo najlepšie pripraviť, aby sa neopakovala situácia z víkendu. Musíme odohrať zápas tak, aby sme na jeho konci mohli zísť z palubovky so vztýčenými hlavami a aby sme na náš výkon boli hrdí."  

 

MBK SPU Nitra - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Mestská športová hala, streda 8. februára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Roman Lamoš, Martin Margala, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: Súboj tabuľkových susedov a boj o pretrhnutie negatívnej série. Nitrania okupujú beznádejne posledné miesto tabuľky, svoje šance na play off dostávajú pomaly už len do teoretickej roviny. Zverenci trénera Ľubomíra Urbana tiež pokračujú v hráčskych rošádach, no ani tie nestačili na rozbehnutý Svit, ktorému podľahli 68:89. Spišská Nová Ves príde pod Zobor povzbudená cenným víťazstom nad Komárnom, ktoré opäť raz preukázalo kvality mladého tímu "novovešťanov".

Kto proti komu: Pred domácim publikom sa premiérovo predstaví trojica mladíkov z mládežníckeho klubu BKM SPU Nitra, ale aj podkošová posila Jakub Kaša. Ako pomôžu svojmu tímu?

Čísla, čísla, čísla: Jedna séria po stredajšom stretnutí skončí, Nitra má na konte 17 prehier v rade a Spišiaci nezvíťazili zatiaľ ani v jednom z 15 stretnutí u súperov.

Povedali pred zápasom:

Jozef Mečiar (vedúci družstva Nitry): "Družstvo Nitry naplno trénuje a pripravuje sa na stretnutie so Spišskou Novou Vsou.  Ku kádru sa okrem nitrianskych mladíkov z nižších vekových kategórií pripojil i ďalší legionár Čech Jakub Kaša, ktorý posilní tím pod košom. Mužstvo je pripravené podať čo najlepší výkon a zabojovať o výhru."

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): "Budem sa brániť označeniu favorit v tomto zápase. V Nitre chceme samozrejme vyhrať, no prechádzka ružovou záhradou to určite nebude. Domáci majú nového rozohrávača a navyše výborného trénera, ktorý dokonale pozná prostredie. Nitra sa určite bude chcieť na nás chytiť, no verím, že jej to nedovolíme. Ak bude k dispozícii Marshall a budeme v plnej zostave, tak urobíme všetko pre to, aby sme získali oba body. Nechcem byť neskromný, nepokorný, či drzý, ale ak sme v plnej zostave sme vážnym súperom pre kohokoľvek v tejto lige."

 

MBK Lučenec - MBK Handlová

Športová hala ARENA, streda 8. februára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Marek Kúkelčík, Miroslav Matejčík

Čo je potrebné vedieť: Víťazstvo nad druhým tímom tabuľky nasledoval triumf proti lídrovi, ktorý stál napokon stoličku trénera Dražena Brajkoviča. Nováčik dokázal so šesticou hráčov zvíťaziť len ako druhý tím v sezóne na palubovke Košíc. V dobrej forme chce pokračovať aj proti nebezpečenej Handlovej. Tá mala počas víkendu voľno, čo využili hráči na doliečenie drobných zdravotných problémov.

Kto proti komu: Základná päťka lučeneckého tímu má obrovskú silu, ale to sa dá povedať aj o tej handlovskej, v ktorej základe sú slovenskí reprezentanti Nenad Miloševič a Peter Sedmák. 

Čísla, čísla, čísla: "Baníci" môžu natiahnuť sériu víťazstiev vonku už na štyri stretnutia, zatiaľ čo Lučenec môže zaznamenať tretí triumf za sebou.

Povedali pred zápasom:

Richard Drábik (podpredseda Lučenca): "Dva posledné vydarené zápasy sú najlepšou pozvánkou na zápas s lepšiacou sa Handlovou. Hoci stále bojujeme o play off, neznamená to, že nám ôsme miesto stačí. Handlová je posilnená, zohratá, ale my doma hráme pekný útočný basketbal a s podporou plného hľadiska je našim cieľom víťazstvo."

Róbert Rozim (hráč Handlovej): "Voľný víkend sme využili na doliečenie a zregenerovanie. Začali sme sa poctivo pripravovať na zápas proti Lučencu, nakoľko je to pre nás veľmi dôležitý zápas a chceme v ňom uspieť."

 

BK Levickí Patrioti - KB Košice

Športová hala, streda 8. februára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Igor Pipíška, Tomáš Doušek 

Čo je potrebné vedieť: Mnoho basketbalových očí sa bude sústrediť do Levíc, kde pricestuje líder tabuľky Košíce. Medializovaná zmena trénera prinesie premiéru pre Richarda Leška na lavičke "býkov". Košičania sú aj naďalej na čele, ale po nečakanej domácej prehre s Lučencom sa náskok voči ostatným súperom zmenšil. Levice majú po zdravotných problémoch a chcú konečne ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Proti Košiciam majú ideálnu možnosť, pretože s týmto súperom v aktuálnom ročníku ešte nezvíťazili.

Kto proti komu: Do skvelej formy sa dostal domáci pivot Mychal Ammons, proti nemu však bude stáť nemenej kvalitný Stefan Matovič alebo slovenský reprezentant Michal Baťka.

Čísla, čísla, čísla: Oba tímy majú negatívnu sériu, kto ju po strede ukončí a polepší si v tabuľke?

Povedali pred zápasom:

Šimon Krajčovič (hráč Levíc): „Košice sú jediný tím, ktorý sa nám nepodarilo zatiaľ zdolať. Je to kvalitný tím, my sa ale budeme sústrediť na náš výkon. Chceme hrať zodpovedne v defenzíve a z toho skúsiť vyrážať do rýchlych protiútokov. Tešíme sa na tento zápas a dúfame, že nás budú hnať dopredu naši skvelí fanúšikovia.“

Michal Baťka (hráč Košíc): "V Leviciach už prehralo niekoľko výborných tímov. Nebude to nič ľahké, ale musíme tam predviesť dobrú obranu ako keď sme tam hrali v prvom zápase. Držať ich čo najviac v obrane a unaviť ich tak. Po domácej prehre s Lučencom chceme opäť dvihnúť hlavu hore a vyhrať."

 

BC Prievidza - BK Inter Bratislava 

Niké aréna, streda 8. februára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Tomáš Holländer

Čo je potrebné vedieť: Priamy súboj o druhé miesto a duel odvekých rivalov. Televízny zápas zvedie proti sebe dve ťažké váhy - Prievidzu a Inter. Majster ťahá sériu štyroch víťazstiev v rade, naposledy triumfoval nad Karlovkou 91:66. Inter sa pasuje aj naďalej s okliešteným tímom, ale v sobotu zaznamenal dôležité víťazstvo nad Levicami (83:73).

Kto proti komu: Čaká nás bitka skúsených podkošových hráčov, Rastka Dramičanina vyzve Aleksandar Radukič.

Čísla, čísla, čísla: Len jedna domáca prehra zdobí zatiaľ Prievidzu, Inter má prekvapivo vonku takmer vyrovnanú bilanciu - 7 výhier a 6 prehier. 

Povedali pred zápasom:

Rastko Dramičanin (hráč Prievidze): "Inter je našim veľkým rivalom, preto sme veľmi motivovaní. Práve motiváciu považujem za kľúč k víťazstvu. Keď vydáme zo seba maximum, budem spokojný."

Michal Ondruš (generálny manažér Interu): "Azda nemusím nijako podčiarkovať, že nás čaká atraktívny zápas na palubovke odvekého rivala, na ktorý sa veľmi tešíme. Zápas tabuľkových susedov bude mať 'štvorbodovú príchuť', čiže určite na nás čaká skvelý športový zážitok."

Foto: Vladimír Dorňák