• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálové série HUSTE.tv Eurovia SBL play off pokračujú v stredu druhými stretnutiami. Na Komárno čaká v domácom prostredí súboj o vyrovnanie stavu proti Košiciam, Prievidza môže navýšiť svoj náskok. Komu z tímov sa napokon podarí získať semifinálový bod?

MBK Rieker COM-therm Komárno - KB Košice

/stav série: 0:1/

Mestská športová hala, streda 19. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Milan Brziak, Igor Pipíška 

Čo je potrebné vedieť: Prvá štvrtina predznamenala priebeh úvodného semifinálového duelu medzi Košicami a Komárnom. "Býci" sa po desiatich minútach ujali vedenia o 10 bodov, ktoré sa napokon ukázalo ako kľúčové. V ďalších štvrtinách totiž úspešne odrážali komárňanské útoky, ani raz nepustili svojho súpera do náskoku. Po výsledku 81:72 majú úvodný bod v semifinálovej sérii a zároveň z nich pravdepodobne opadol tlak, s ktorým hrali v zápasoch proti Handlovej. Vicemajster hral vyrovnanú partiu, ale po zlom úvode nedokázali dostať vedenie na svoju stranu. V domácom prostredí tak bude bojovať nielen o vyrovnanie série, ale aj to, aby konečne v tejto sezóne zdolal košický celok. 

Kto proti komu: To, čo bolo silnou stránkou Komárna v štvrťfinále - priestor pod košom, sa v Angels aréne ukázala zatiaľ ako najväčšia slabina. Dvojica Michal Baťka a Stefan Matovič sa totiž postarala spoločne o 34 bodov, 17 doskokov a v prospech tímu získala až 11 faulov. 

Čísla, čísla, čísla: Košičania mali viac možností z čiary trestných hodov, v tomto ukazovateli zaznamenali o desať bodov viac ako ich súper. Komárno musí nadviazať na štvrťfinálové výkony, v prvom stretnutí zaostávali v takmer všetkých herných činnostiach.

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Verím, že v domácom prostredí predvedieme lepší výkon, ako tomu bolo v Košiciach. Musíme sa na duel sústrediť od prvej minúty, nesmieme dopustiť, aby si Košice urobili náskok už v úvode tak, ako tomu bolo v prvom zápase. Silu Košíc samozrejme rešpektujeme, je favoritom série, ale ja dúfam, že motivácia nám chýbať nebude a pred domácim publikom sa vypneme k dobrému výkonu a vyrovnáme stav série."

Stanislav Baldovský, hráč Košíc: "Komárno v tejto sezóne veľakrát ukázalo, že má výborný tím s kvalitnými legionármi. Sme radi, že vyhrávame 1:0, ale u nich to bude dvojnásobne ťažké. Náš cieľ je ale stále rovnaký a do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať."

 

BC Prievidza - BK Inter Bratislava 

/stav série: 1:0/

Niké aréna, streda 19. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Pavel Fuska, Marek Kúkelčík

Čo je potrebné vedieť: Hneď v prvom zápase sa podarilo Prievidzi získať dôležitú výhodu, keď uspela ako jeden z mála tímov v tejto sezóne na palubovke Interu. Koncentrovanou hrou sa nenechala vyviesť z miery ani vtedy, keď "žlto-čierni" na nich tlačili. Výhra 90:78 môže mať na zverencov trénera Miljana Čuroviča priaznivý efekt pred domácim stretnutím. Čo sa však udialo na Pasienkoch, sa môže zopakovať na Hornej Nitre. Inter má hráčsku kvalitu a širší káder, ktorý očividne ešte neukázal svoj plný potenciál.

Kto proti komu: Prievidza musí dávať pozor hlavne na Radoslava Rančíka, v úvodnom stretnutí sa prezentoval 27 bodmi. Podkošoví hráči úradujúceho majstra musia byť obozretní aj pri počte faulov, v sobotu totiž nedohral Rostampour a ďaleko k predčasnému koncu nebol ani Dramičanin.

Čísla, čísla, čísla: Streľba za tri body a trestné hody. Na jednej strane musia prvý ukazovateľ zlepšiť hráči Interu, na druhej strane Prievidza zahodila v úvodnom zápase až 11 trestných hodov. Pozor treba tiež dávať na body v podkošovom priestore, kde Inter priestrieľal svojho súpera o 14 bodov. Prievidza zase využila stratené lopty, po ktorých dala až 16 bodov. 

Povedali pred zápasom:

Andre Jones, hráč Prievidze: "Aj keď hráme doma, očakávam náročnejší zápas. Ako poznám trénera Vidina, Inter bude na nás pripravený ešte lepšie ako v prvom zápase. Ak chceme potvrdiť výhodu domáceho prostredia, musíme pokračovať v nasadení z posledných zápasov. Len vtedy budeme mať opäť šancu byť úspešní."

Oliver Vidin, tréner Interu: „V prvom rade nesmieme dovoliť Prievidzi rýchlu tranzíciu do protiútoku, z ktorej by mohla hrať rýchle strely za tri body. Keď sa nám to podarí zastaviť a zároveň zabránime súperovi na útočnom doskoku, zmení sa obraz hry. Herný prejav môjho tímu nebol zlý, lenže nebol štyridsaťminútový. Preto druhá vec, nemôžeme dovoliť, aby nám upadla koncentrácia. Musíme si ju udržiavať po celý zápas. Jedno, či hráme doma alebo vonku, play off je najmä o psychike, o hlave. Zbytočne sme na seba vyvíjali tlak. Teraz bude ale pod väčším tlakom Prievidza, lebo bude túžiť potvrdiť dobrý výsledok pred svojimi fanúšikmi.“

Foto: Vladimír Králik