• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po prvom semifinálovom kole na zápasy vyhráva Komárno s Prievidzou. Nás však čakajú odvetné stretnutia na Interi a v Handlovej, kde sa o víťazstvo bojuje ťažko.

MBK Handlová – BC Previdza

ŠH, streda, 1.4. od 18:00

Basketbaloví fanúšikovia na hornej Nitre sa konečne dočkali a v sobotu, 28. marca, odštartovalo prvé historické semifinále medzi Prievidzou a Handlovou. A to aj splnilo svoje očakávania. O vynikajúcu a burcujúcu atmosféru v Niké aréne sa postarali funkluby oboch družstiev. Prvý polčas nám priniesol vyrovnaný basketbal, no po výmene strán sa na koňa dostali domáci Prievidžania, ktorí si postupne vytvárali vyšší a vyšší náskok. Handlovčanom sa síce dvojciferné vedenie svojho súpera v závere zápasu ešte podarilo znížiť, no s prehrou 73:80 spokojní nie sú. „Poriadne sme si rozanalyzovali video a prebrali naše dobré aj zlé kroky v útoku a obrane. Vieme, čo máme na ihrisku spraviť, aby sme zvíťazili. Musíme bojovať o každú loptu, o každý doskok a o každý centimeter na našej palubovke. Je to náš domov a my do stredajšieho zápasu dáme všetko, aby sme vyhrali,“ vyhlásil handlovský tréner, Branko Maksimović.

Prievidžanom sa tak aj štvrtýkrát v tejto sezóne podarilo svojho najväčšieho rivala spoza kopca poraziť. Výbornou obranou, nasadením v útoku a bojovnosťou pri každom jednom doskoku si vybojovali veľmi dôležité prvé víťazstvo v sérii. V Handlovej sa im už raz v tejto sezóne podarilo zvíťaziť, no raz tam aj prehrali. Domáci Handlovčania sa však budú snažiť o to, aby si víťazstvo na domácej palubovke ustrážili. „Hráme na horúcej palubovke. Určite bude viac počuť domácich fanúšikov, ako keď boli u nás. Musíme zápas začať tak, ako druhý polčas v prvom stretnutí, teda začať dobrou obranou, a potom to pôjde samé v útoku. A, samozrejme, sa musíme vyvarovať chybám,“ hovorí prievidzský pivot, Michal Baťka.

Stav série: 0:1 (73:80)

BK Inter Incheba Bratislava – MBK Rieker COM-therm Komárno

Hant aréna, streda, 1.4. od 18:00

Prvý polčas sobotňajšieho semifinálového stretnutia medzi Komárnom a Interom naznačoval úplne iný záver, aký sme mali nakoniec možnosť sledovať. Po prvých dvadsiatich minútach na palubovke kraľovali domáci basketbalisti Komárna, ktorí nad Interom vyhrávali o 14 bodov. V druhej polovici zápasu sa však Bratislavčania spamätali a postarali sa o zdramatizovanie prvého semifinálového stretnutia. Aj napriek tomu sa však z víťazstva tešili domáci Komárňania, ktorí nad Interom zvíťazili päťbodovým rozdielom. Stav série je však len 1:0 a už v stredu sa pokračuje na horúcej bratislavskej palubovke. „Musíme od začiatku hrať takú obranu, ktorú chceme hrať a nenechávať Komárnu veľa priestoru, aby sa presadilo. Potom by sa zápas mohol vyvíjať úplne inak. A, samozrejme, tie doskoky,“ povedal Martin Bílik, hráč Interu.

Komárnu sa ale už raz na Interi podarilo zvíťaziť, dokonca boli prvým družstvom v aktuálnej sezóne, ktoré dobylo bratislavskú pevnosť. Či sa im to podarí zopakovať uvidíme už v stredu, no určite nás čaká ďalší zaujímavý a bojovný zápas. „Vedieme 1:0 v sérii, čo môže byť naša výhoda. Doma Inter musí a my môžeme. Určite urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní aj v Bratislave a dúfam, že nás príde podporiť aj početná divácka kulisa z Komárna. Všetci hráči sú zdraví a my sa maximálne pripravujeme aj na tento zápas. Pred Interom síce máme rešpekt, ale nebojíme sa ho,“ hovorí komárňanský manažér, Jozef Paulík.

Stav série: 0:1 (85:90

 

FOTO: P3GUE.SK