• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V netradičný deň a čas si opäť po roku zmerajú sily v rámci bratislavského derby basketbalisti Interu a VŠEMvs Karlovka. Aj v tomto roku sa uskutoční ďalší diel projektu zameraného na mladých priaznivcov.

BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Hant aréna, piatok 15. decembra o 11.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Lucia Gálová, Martin Margala

Čo je dôležité vedieť: Tretí rok po sebe sa stretávajú "žlto-čierni" s "vysokoškolákmi" v rámci spoločného projektu, ktorí sa realizuje tesne pred vianočnými sviatkami. Na mladšie ročníky môže opäť čakať zaujímavý duel, aj keď možno tomu aktuálne tabuľkové postavenie tímov nenasvedčuje. Inter totiž kráča súťažou bez väčších zaváhaní, zo 17 odohraných zápasov prehral len v dvoch. V stredu ukončil domácu neporaziteľnosť Levíc, na ich palubovke triumfoval 94:82. Karlovka už dokázala v tejto sezóne potrápiť svojho mestského rivala, ale zatiaľ jej stále chýba triumf nad tímom z hornej polovice tabuľky. Blízko k nemu boli zverenci trénera Petra Ivanoviča v stredu, ale napokon prehrali s Prievidzou tesne 68:76. 

Kto proti komu: Na oboch stranách si momentálne držia dobrú fazónu rozohrávači. Bude sa v piatok tešiť zo zisku dvoch bodov Goran Bulatovič s Aleksandarom Vlahovičom či Dalibor Hlivák s Michalom Kožárom?

Čísla, čísla, čísla: Z historického hľadiska sú kocky hodené jasne, Inter totiž neprehral vo vzájomných súbojoch s Karlovkou ani v jedinom prípade. Aj teraz sú na tom "žlto-čierni" lepšie z pohľadu postavenia v tabuľke, ale aj z ofenzívnej i defenzívnej sily tímov. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Na Karlovku sa plne sústredíme. Musíme pokračovať v novej víťaznej sérii a snažiť sa stabilne predvádzať kvalitnú hru. Bol by som rád, keby sme novú sériu natiahli aj na viac ako desať zápasov. Najbližším krokom na tejto ceste je ale práve zápas s Karlovkou."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Súpera poznáme veľmi dobre, povedal by som, že interisti sú momentálne najsilnejší v lige. My sme proti ním naposledy zahrali dobrý zápas, kľúčom bude hrať celých štyridsať minút koncentrovane bez výpadkov. Hrá sa o jedenástej dopoludnia, ale to na koncentráciu nesmie mať vplyv."

Foto: Martin Šopinec