• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po krátkej prestávke sa opäť naplno rozbehne Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Najskôr je však na programe predohrávka 30. kola, v ktorej si zmeria sily Svit s Interom.

Iskra Svit - BK Inter Bratislava

Iskra aréna, piatok 19. januára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Marek Kúkelčík, Lukáš Životský

Čo je dôležité vedieť: Oba tímy si naložili po krátkej prestávke na seba tzv. "double header", za 24 hodín ich čakajú dve ligové stretnutia. Iskra vstupuje do tohto stretnutia vo výbornej fazóne, aktuálne neprehrala už štyri stretnutia za sebou. Zverenci trénera Michala Madzina tak stále bez väčších problémov držia piatu pozíciu a radi by sa posunuli o priečku vyššie. Počas minulého víkendu uspeli v Žiline, nad nováčikom triumfovali 100:83. "Žlto-čierni" prišli naproti tomu počas jedného zápasu o domácu neporaziteľnosť a víťaznú sériu. Postarali sa o to v šlágri 25. kola basketbalisti KB Košice, na ich palubovke zvíťazili 81:75. Ťažkú hlavu si však z toho hráči Interu nemusia robiť, na čele majú stále dostatočný náskok na "býkov".

Kto proti komu: Cesta k úspechu na domácej strane môže viesť cez produkciu Pavla Lošonského so Sašom Avramovičom. U hostí má štandartne výborné čísla Nemanja Barač a Michal Baťka. 

Čísla, čísla, čísla: V ofenzívnej sile sa môžu tímy približne rovnať, ale defenzíva je veľkou devízou hostí. S priemerom niečo vyše 78 inkasovaných bodov na zápas patrí Interu prvenstvo v rámci ligy. Svit sa s Interom stretol v sezóne zatiaľ dvakrát, vždy z toho víťazne vzišiel bratislavský celok (92:73 a 107:87).

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Hráme dva dni po sebe s momentálne dvomi najlepšie postavenými tímami v lige. Doteraz sme sa zaoberali vždy najbližším zápasom, tak sme urobili aj teraz. Myslím si, že každý zápas s Interom je basketbalovým sviatkom. Tešíme sa na zápas a veríme, že bude v plnej Iskra aréne, v super atmosfére. Inter počas celej sezóny ukazuje aký je tím a preto to netreba zbytočne rozoberať. Hráme doma a budeme bojovať."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Svit mal v čase, keď mal hrať u nás, maródku v tíme. V deň zápasu nás poprosili, či by sme si nemohli preložiť zápas na inokedy, aby nemuseli hrať s piatimi či šiestimi hráčmi. Chceli sme ísť príkladom, ako by mali tímy na Slovensku spolupracovať a pomáhať si, miesto robenia si naprieky. Chceli sme ukázať, že keď je šanca pomôcť inému klubu – samozrejme, v rámci zdravej súťaže – mali by sme to spraviť. A preto sme sa so Svitom dohodli a poprekladali zápasy. Ideme tam v dobrej nálade. Každý chce napraviť prehru s Košicami, a tak ideme odohrať stopercentný zápas."

Foto: iskrasvit.sk