• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Eurovia Slovenská basketbalová liga vrcholí a nás už v sobotu,  25. apríla, čaká dlho očakávané a veľkolepé finále medzi Prievidzou a Komárnom. Okrem toho sa však dozvieme aj meno držiteľa bronzových medailí.

BC Prievidza – MBK Rieker COM-therm Komárno

Niké aréna, sobota 25.4. od 19:00

Dvojtýždňová prestávka po skončení semifinálových bojov skončila a v sobotu sa už basketbaloví nadšenci môžu tešiť na vyvrcholenie tohtoročnej sezóny. Vo veľkolepom finále sa po troch rokoch stretávajú Prievidza a Komárno. Pripomíname, že v sezóne 2011/2012 sa zo zisku majstrovského titulu tešili basketbalisti BC Prievidza. Tí boli horúcim adeptom na finále aj od začiatku aktuálnej sezóny. Krunoslav Krajnović svojich zverencov priviedol k víťazstvu v základnej časti, po ktorej vo štvrťfinále jednoznačne porazili svojho súpera zo Spišskej Novej Vsi 3:0 na zápasy. V ďalšej vyraďovacej časti Prievidžania natrafili na svojho odvekého rivala z Handlovej, a semifinále tak bolo v znamení hornonitrianskeho derby. Na rozdiel od Spišiakov sa Handlovej Prievidžanov podarilo potrápiť. Prievidzskí „baníci“ v semifinálovej sérii raz zaváhali, a to práve na súperovej palubovke. Aj s Handlovou si však napokon poradili 4:1, a mohli sa tak po roku opäť tešiť z postupu do finále, v ktorom budú mať vďaka svojmu triumfu zo základnej časti, výhodu domáceho prostredia v prvom, aj prípadnom siedmom zápase. „Celú sezónu sme makali na to, aby sme v play-off mali výhodu domáceho prostredia. Verím, že sa nám to podarí pretaviť do úspechu. Určite ideme do zápasu s rešpektom a budeme sa snažiť potešiť našich divákov a otvoriť sériu v náš prospech. Keď budeme vyhrávať naše domáce zápasy, bude to väčší tlak pre hráčov z Komárna, pretože tým pádom budú musieť tiež doma vyhrávať. Čo sa týka silných stánok Komárna, majú dobrú trojkovú streľbu a útočný doskok. Bannister má na starosti 60-70 %  hry. Pokiaľ sa nám podarí tieto veci eliminovať, respektíve znížiť ich percento, tak by sme nemali mať problém z výhrou,“ hovorí prievidzský pivot Michal baťka.

Komárňania sa vo finále nachádzajú opäť po dvoch rokoch, keď im v zisku majstrovského titulu zabránili basketbalisti Interu Bratislava. Aj Komárno od začiatku tohtoročnej sezóny naznačovalo svoje vysoké ambície, ktoré sa im aj podarilo splniť. Po základnej časti skončili na výbornom druhom mieste, ktoré im zabezpečilo výhodu domáceho zápasu v prvom štvrťfinálovom aj semifinálovom zápase. Súperom „lodiarov“ vo štvrťfinále bola Banská Bystrica, ktorá ich síce trochu potrápila, no zverenci Miljana Čurovića nepripustili jedinú prehru s „policajtmi“, a tak za stavu 3:0 postúpili do semifinále, v ktorom na nich čakal Inter, ktorému mali čo vracať. Pred dvoma rokmi žlto-čierni na komárňanskej palubovke získali titul, minulý rok im zabránili v postupe do finále a tento rok ich porazili vo finále Budiš Slovenského pohára. Komárňania však nepripustili iný výsledok, ako ich víťazstvo a postup, a tak, až na jeden výpadok v Bratislave, si s Interom jednoznačne poradili a za stavu 4:1 postúpili do finále. „Náš tréner robí všetko, čo je v jeho silách, aby sme boli všetci pripravení na túto sériu. A robí skvelú prácu. Je to finále a naplnili sa predpoklady, že sa stretnú mužstvá, ktoré produkujú najtvrdší a najšikovnejší basketbal. Proti nám bude stáť veľmi dobrý tím z Prievidze. Mám dobrý pocit a som nadšený z tejto série. Pred štartom sezóny má každý svoj cieľ pre svoj tím a ten náš cieľ je priamo pred nami. Musíme pokračovať v tvrdej práci a ísť do toho! Komárno, do toho!“ Povedal P.J. Alawoya v drese Komárna.

Prievidza - Komárno v sezóne 2014/2015: 85:66 (d), 68:76 (v),89:64 (d), 61:74 (v)

BK Inter Incheba Bratislava – MBK Handlová

Hant aréna, sobota 25.4. od 18:00

Okrem štartu finále nás v sobotu čaká aj druhá významná udalosť. V bratislavskej Hant aréne sa rozhodne o držiteľovi bronzových medailí. Obidva odohraté zápasy o bronz nám zatiaľ priniesli veľmi napínavé koncovky, v ktorých sa z víťazstva tešili domáce družstvá. Definitívna bodka za bojom o bronz bude už túto sobotu. Kto sa bude nakoniec tešiť z bronzového umiestnenia, to sa rozhodne až na palubovke. Jedno je však isté, bude to buď Inter Bratislava alebo Handlová.

Stav série: 1:1 (93:89, 76:77)

 

FOTO: P3GUE.SK