• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Až piaty a posledný možný zápas rozhodne o postupujúcom v štvrťfinálovej sérii medzi basketbalistami KB Košice a Iskra Svit. Potvrdí sa aj v tomto stretnutí doterajšia dominancia domácich celkov alebo uderia "medvede" v správnej chvíli?

KB Košice - Iskra Svit

/stav série - 2:2/

Angels aréna, štvrtok 5. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Marek Kúkelčík

Čo je potrebné vedieť: Pravidlo môj dom, môj hrad je zatiaľ sprevádzané celou touto sériou, o postupujúcom tak rozhodne až piaty duel. Pre Košice nejde o žiadnu novinku, podobne na tom boli aj pred rokom. Vtedy mali tiež výhodu domáceho prostredia, ich súperom však bola Handlová. "Býkom" sa napokon po dráme podarilo postúpiť. Teraz stojí proti ním oveľa odhodlanejší súper, Svit už totiž dvakrát dokázal vyrovnať stav série, v utorok zvíťazil po výbornej koncovke a obrate v druhom polčase. V priebehu 48 hodín sa tak tieto tímy stretnú opäť, rozhodovať preto môžu úplne maličkosti. 

Kto proti komu: Košiciam v utorok citeľne chýbal rozohrávač Rahmon Fletcher, v zápase vybehol len na necelé štyri minúty. Práve na poste rozohrávača udrel v štvrtom zápase Svit, Saša Avramovič zaznamenal 20 bodov, A. J. Walton sa podieľal na triumfe 16 bodmi. 

Čísla, čísla, čísla: "Býci" dovolili Iskre svojou nedisciplinovanosťou hádzanie trestných hodov, inak to bol vo viacerých ohľadoch vyrovnaný súboj. Veľmi dôležitým faktorom boli aj straty, Košice ich mali na svojom konte o desať viac ako súper. 

Povedali pred zápasom:

Richard Leško, asistent trénera Košíc: "Séria je intenzívna a náročná, ale na únavu sa vyhovárať nebudeme. Obaja súperi majú rovnaké podmienky a čaká nás férová bitka. Bude to o chcení a mentálnej stránke. Rozhodne väčšie srdce."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Už sa to musí rozhodnúť, rozhodujúci zápas je vždy niečo špeciálne. Verím, že to bude špeciálne aj na ihrisku. Tešíme sa."

Foto: Peter Jesenský