• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhý deň, druhé semifinále. Po predkrme v podobe súboja Košíc s Interom, sú tentoraz na rade basketbalisti Komárna a Levíc. Potvrdí vicemajster dobrú fazónu pred domácim publikom alebo sa dostanú do trháku Patrioti?

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Levickí Patrioti

/stav série - 0:1/

Mestská športová hala, streda 11. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Milan Brziak, Tomáš Lukáč

Čo je potrebné vedieť: Vstup do semifinále bol zároveň aj koncom víťaznej šnúry Komárna. Opäť pri nej boli Levičania, ktorí sa postarali o zastavenie 10-zápasovej série triumfov "obuvníkov". Tím trénera Tea Hojča odviedol príkladnú robotu v defenzíve, vďaka čomu zvíťazil celkom hladko 81:60. Patrioti tak natiahli domácu šnúru víťazstiev už na šesť zápasov. Lenže na juhu Slovenska sa v tejto sezóne len tak ľahko nevyhráva, v základnej časti sa to podarilo len Svitu a Interu. Netreba zabudnúť, že Levice si brali naposledy body z Komárna 30. novembra 2016. Vtedy zvíťazili 94:90 po predĺžení. Zlomia hostia aj túto sériu alebo sa podarí domácemu celku vyrovnať stav semifinálovej série?

Kto proti komu: Zverenci trénera Miloša Šporara síce mali vyšší počet doskokov v úvodnom meraní síl, ale efektívnejší a bodovo produktívnejší boli hráči Levíc. Zabrať musí aj lavička, v prvom zápase bol rozdiel až 23-bodový.

Čísla, čísla, čísla: Ak chcú "obuvníci" pomýšľať na úspech v druhom zápase, tak musia jednoznačne zlepšiť streľbu za dva body. Ich semifinálový súper mal totiž na úvod v tomto ukazovateli o dvadsať bodov viac. Tiež je potrebné znížiť počet stratených lôpt. Levice si naopak musia dávať na to, aby nepúšťali Komárno na čiaru trestných hodov. 

Povedali pred zápasom:

Žarko Djurič, hráč Levíc: "Tento zápas bude pre nás určite veľmi dôležitý, ale možno ešte viac bude dôležitý pre Komárno. Môžeme teda očakávať veľký boj o každú loptu na palubovke. Sme spokojní s prvým víťazstvom, no vieme, že ešte nie je dobojované, potrebujeme ešte tri víťazstvá, aby sme sa dostali do finále. Rozobrali sme si dobré, aj zlé veci z posledného zápasu a myslím si, že sme dobre pripravení na tento zápas. Od Komárna očakávame oveľa lepší výkon, pretože všetci vieme, aké ťažké je uspieť u nich doma, kde podávajú veľmi dobré výkony počas celej sezóny."

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Pravda je taká, že prvý zápas nám nevyšiel podľa predstáv a napokon sa to aj odzrkadlilo na výsledku. Druhý zápas musíme začať - ako sa hovorí - od podlahy, nemôžeme dovoliť Leviciam dostať sa do trháku, pretože majú skúsený tím a nemusel by sa nám podariť obrat ako v poslednom domácom zápase štvrťfinále proti Prievidzi. Náš výkon bude záležať od našej koncentrácie počas celého stretnutia, musíme sa vyvarovať herným a streleckým výpadkom počas celého zápasu. Play off je o drobnostiach a my sa musíme snažiť ich urobiť čo najmenej zlých a čo najviac dobrých. Očakáva sa aj skvelá atmosféra za podpory oboch fanúšikovských táborov, preto sa je na čo tešiť. "

Foto: Lukáš Droppan