Vytlačiť
Kategória: Preview

Po dvoch stretnutiach majú obe semifinálové série zhodný stav 1:1 na zápasy. Pred zápasmi č. 3 je tak jasná otázka, potvrdí Inter s Levicami výhodu domáceho prostredia, alebo sa Komárnu a Košiciam podarí získať v sobotu cennú výhodu?

BK Inter Bratislava - KB Košice

/stav série - 1:1/

Hant aréna, sobota 14. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Igor Pipíška

Čo je potrebné vedieť: Košice to v tomto ročníku doma na Inter vedia, ani v jednom zo štyroch prípadoch totiž neodchádzali "žlto-čierni" z Angels arény víťazne. Vyrovnanie série je pre "býkov" o to cennejšie, keďže sa hralo o deň skôr, preto bol aj menší priestor na oddych pre zverencov trénera Miljana Čuroviča. Triumf sa však nerodil ľahko, dôležitá bola koncovka druhej a začiatok tretej štvrtiny. V tejto fáze otočili zápas na svoju stranu a napokon ho doviedli aj do víťazného konca. Inter opäť doplatil na veľké množstvo faulov, v záverečných minútach tiež prišlo z ich strany až príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Po jednoznačnom vstupe do série, sa tak sily a stav série vyrovnali. 

Kto proti komu: Obrane Interu robili veľké problémy hlavne Svetozar Stamenkovič a Peter Sedmák. Ustráži si obrana Interu lepšie priestor pod košom v domácom zápase?

Čísla, čísla, čísla: Zverenci trénera Olivera Vidina nemôžu púšťať súpera k toľkým trestným hodom, kľúčom tak môže byť väčšia disciplína. Priestor na zlepšenie je aj v znížení počtu stratených lôpt či v kolektívnejšom poňatí hry. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Po utorkovej prehre očakávam tú správnu reakciu mojich zverencov. Kým v predchádzajúcom zápase sme nehrali po celý zápas sústredene, teraz očakávam koncentrovaný výkon a verím, že ukážeme, že máme na to byť úspešní v stretnutí i celej sérii."

Igor Marič, hráč Košíc: "Opäť si pozrieme chyby na videu, pripravíme sa a určite skúsime zabojovať o víťazstvo aj v Bratislave. Je to séria dvoch vyrovnaných tímov a dôležité teda opäť bude to, kto zvládne lepšie celých štyridsať minút. Určite by sme radi zabojovali o víťazstvo."

Videopozvánka na zápas Inter - Košice:

 

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker Com-Therm Komárno

/stav série - 1:1/

Športová hala, sobota 14. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Zdenko Zubák, Martin Margala

Čo je potrebné vedieť: Po hladkom víťazstve Patriotov na úvod, sa druhý zápas série niesol v oveľa vyrovnanejšom duchu. Pre nezaujatého basketbalového diváka to bol skvelý zážitok, oba celky mali svoje veľké momenty a o víťazovi zápasovi sa rozhodovalo až v samotnom závere. Pevnejšie nervy preukázali hráči Komárna, ktorí takmer dokonale zvládli koncovku a po výsledku 95:92 vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Vývoj z prvých dvoch zápasov naznačil, že krajské derby môže byť dlhé trvanie. Zatiaľ však platí, že vo vzájomných súbojoch v aktuálnom ročníku víťazia výhradne domáce tímy. 

Kto proti komu: Rozohrávači Komárna odviedli v druhom stretnutí veľký kus práce, trojica Vuk Djordjevič, Nenad Miloševič a Boban Tomič sa spoločnými silami postarala o 53 z celkových 95 bodov tímu. V tomto smere musia Levičania zabrať, v stredu mali štvorica ich rozohrávačov na svojom konte len 41 bodov. 

Čísla, čísla, čísla: Premieňanie trestných hodov sa ukázalo v rozhodujúcich chvíľach ako dôležitým faktorom zápasu. Treba však aj poznamenať, že lavička Patriotov nebola tak bodovo efektívna, ako tá komárňanská. 

Povedali pred zápasom:

Milan Žiak, hráč Levíc: "Sme odhodlaní a pripravení zvíťaziť. S Komárnom sme počas sezóny odohrali už mnoho zápasov, myslím si, že nás nemajú čím prekvapiť. Očakávam náročný zápas, v ktorom musíme opäť predviesť dobrú a agresívnu obranu. Tá by mohla byť kľúčom k úspechu. Chceme si udržať výhodu domáceho prostredia."

Ladislav Stojanov, hráč Komárna: "Do Levíc cestujeme pobiť sa o víťazstvo, v tejto sezóne sme sa už niekoľkokrát stretli, preto poznáme ich herný prejav. Pripravovali sme sa na nich na posledných dvoch tréningoch takým istým spôsobom, ako v predchádzajúcom týždni, viac sme však preberali to, aby sme sa vyvarovali hluchým momentom v jednotlivých štvrtinách ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Očakávam aj množstvo fanúšikov z Komárna, ktorí nás vyburcujú k dobrému výkonu."

Foto: Lukáš Droppan