Vytlačiť
Kategória: Preview

Program úvodného kola nového ročníka Slovenskej basketbalovej ligy sa uzatvorí súbojom medzi nováčikom BKM Lučenec a držiteľom bronzu z predchádzajúcej sezóny MBK Rieker Com-Therm Komárno.

BKM Lučenec - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Športová hala ARENA, utorok 9. októbra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Milan Brziak, Tomáš Doušek

Aktuálne informácie: Nováčika čaká ostrý a očakávaný vstup do najvyššej súťaže. Mesiace príprav sú už minulosťou, výsledky z prípravy zabudnuté, teraz sa pre nich začína boj o body. Čo to už naznačila bilancia výhier a prehier, ale nováčika nemožno nikdy podceňovať. Elán, podpora fanúšikov, či nečitateľnosť nového tímu sa totiž môže ukázať ako silná zbraň hlavne v úvodných kolách. Komárno malo vynikajúci záver prípravných duelov, ktoré ukázali, že družstvo trénera Andrása Vavru môže patriť k čiernym koňom súťaže. "Obuvníci" sa v predchádzajúcom ročníku trápili u súperov, víťazstvo hneď na úvod sezóny by tak mohlo výrazne pomôcť. 

Motívy zápasu: Stret mladíkov so skúsenosťami. Lučenec má jeden z najmladších kolektívov, väčšinou hráčov má len minimálne skúsenosti s najvyššou súťažou. Za to Komárno, niektorí jednotlivci majú skúsenosti na rozdávanie. Zaujímavé bude sledovať pod košom súboj Ethana Jacobsa s Nenadom Deličom, respektíve Branislava Pipíšku s Daliborom Hlivákom.

Povedali pred zápasom:

Rudolf Jugo, tréner Lučenca: "Komárno má momentálne veľmi kvalitné mužstvo, ktoré má oveľa viac skúseností ako naše mužstvo. Ak chceme uspieť, tak musíme hrať koncentrovane a musíme hrať dobrú obranu. Želám si, aby chlapci v utorok proti Komárnu podali výkon na hranici svojich možností a užili si premiéru nášho klubu v najvyššej súťaži."

Foto: Ulli Huber