Vytlačiť
Kategória: Preview

Pred krátkou prestávkou je ešte na programe šieste kolo Slovenskej basketbalovej ligy. Proti sebe v ňom nastúpia tímy z top štvorky, do Prievidze cestuje tabuľkový líder z Levíce a Svit privíta Inter Bratislava. Natiahnuť víťaznú sériu vo vzájomnom zápase budú chcieť nielen Spišiaci, ale aj hráči Komárna. Žilina sa popasuje s Lučencom, ktorý ako jediný čaká na prvé víťazstvo v sezóne.

Iskra Svit - BK Inter Bratislava

Iskra aréna, sobota 27. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Tomáš Lukáč, Peter Karniš

Aktuálne informácie: Súboj druhého s tretím sľubuje atraktívny a ofenzívne ladený basketbal. "Podtatranci" mali počas týždňa voľno, čo využili na dôkladnejšiu prípravu a doliečenie drobných zdravotných problémov v tíme. Iskra aréna je zatiaľ v tomto ročníku nedobytnou pevnosťou, s prehrou odchádzalo zatiaľ Komárno aj Levice. Inter pokračuje v náročnom programe, v priebehu šiestich dní to bude pre nich tretí súťažný duel. Piate kolo bolo stopkou pre víťaznú sériu "žlto-čiernych", Patriotom podľahli na jeho ihrisku 69:87. Tréner Oliver Vidin po zápase uviedol, že jeho tím podal podpriemerný výkon a dúfa, že v ďalšom stretnutí ukážu svoju silu a kvalitu. Naplnia sa jeho slová pod Tatrami?

Motívy zápasu: Iskra už dlhšiu dobu nevie nájsť víťazný recept na svojho najbližšieho súpera, "medvede" naposledy zdolali Inter 1. marca 2017, v 36. kole SBL na domácej palubovke 80:72. V prípravnom období zvíťazil bratislavský celok nad Svitom jednoznačne 100:56. "Žlto-čierni" musia zlepšiť hru pod košom, Svit je momentálne najlepšie doskakujúcim a blokujúcim družstvom súťaže, dokonca stráca aj najmenej loptu.

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Týždeň sme využili na doliečenie a trénovanie, teraz nás čaká veľmi silný a určite aj veľmi atraktívny súper. Verím, že bude plná hala a super atmosféra. Inter má široký káder a veľa kvalitných hráčov a na každého z nich si musíme dať pozor. V takomto zápase len 40 minút úplnej koncentrácie a nasadenia dáva šancu bojovať o čo najlepší výsledok."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Chceme zabudnúť na tragický výkon v Leviciach. Čakám od mojich zverencov tú správnu reakciu na to, čo sme predviedli v predchádzajúcom kole. Hlavami sme už ale vo svite. Očakávam, že na súpera vyštartujeme koncentrovaní a s takou energiou a nasadením, ako na nedávnom Baťovom pohári."

 

BC Prievidza - BK Levickí Patrioti

Niké aréna, sobota 27. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: Štvrtý celok tabuľky proti lídrovi. Prievidza prišla počas týždňa o víťaznú sériu, v Komárne podľahla v tradičnom derby "obuvníkom" 76:86. Pre tím z hornej Nitry pokračuje náročný program, na rade je totiž ďalší celok z juhu Slovenska. Patrioti sa rýchlo otriasli z tesnej prehry proti Svitu, doma si až prekvapivo hladko poradili s Interom Bratislava 87:69. Dokázali to aj v užšej rotácii, keď každý svojou trochou prispel k cennému triumfu. Levice v závere pracovného týždňa angažovali amerického krídelníka Briana Williamsa, ten však ešte do duelu proti Prievidzi nezasiahne.

Motívy zápasu: Prievidza nemôže počítať pod košom s Markom Popovičom, v levickom tíme je otázny štart Nikolu Gačešu. Historická bilancia hovorí pre domácich, v Niké aréne neprehrali od 14. januára 2013 proti Leviciam.

Povedali pred zápasom:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Čaká nás kvalitný súper v podobe úradujúceho majstra. Po poslednom zápase musíme ukázať tímového ducha. Verím, že hráči predvedú výkon, ktorý diváci radi uvidia a prídu nás podporiť v hojnom počte."

Steven Davis, hráč Levíc: "Chceme nadviazať na predchádzajúci zápas a pokračovať v dobrej a kolektívnej hre. Vieme, že Prievidza bude ťažkým súperom, hlavne doma hrá veľmi dobre. My sa však sústredíme na to, aby sme hrali kolektívne, agresívne a s plným nasadením počas celých 40 minút."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Mestská športová hala, sobota 27. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Michal Perečinský

Aktuálne informácie: Oba tímy získali v stredu cenné dva body. Pre Spišskú Novú Ves dokonca prvé v novom ročníku SBL, sériu prehier prerušili v dôležitom súboji proti nováčikovi z Lučenca, na jeho palubovke ho zdolali 89:76. Okrem toho sa "Novovešťania" dostávajú zdratovne do poriadku, čo je určite dobrá správa pre trénera Georgiosa Bitzanisa. Ten by rád začal s družstvom pravidelne vyhrávať. Proti však budú "obuvníci", ktorí v stredu tiež prerušili sériu prehier. V repríze minulosezónneho štvrťfinále zvíťazili nad Prievidzou 86:76. Pre jedného aj druhého to bude v sobotu veľká možnosť postúpiť tabuľkou smerom nahor.

Motívy zápasu: Do SBL výrazne vletel nový rozohrávač Spišskej Novej Vsi Eric Nottage, po dvoch zápasoch má priemer 22,5 bodu na stretnutie. Pomôže tímu k ďalšej výhre? Komárno v stredu zvíťazilo aj bez Nenada Miloševiča, akým dielom prispejú jeho spoluhráči?

Povedali pred zápasom:

Matt Marshall, hráč Spišskej Novej Vsi: "Nálada v tíme je po víťazstve určite lepšia. Už s Handlovou sme doma mali vyhrať, ale v závere sme neurobili dobré rozhodnutia. V Lučenci sme však zahrali v závere dobre a výsledok prišiel. Čaká nás nebezpečné Komárno, ktoré ma výborný tím so širokou rotáciou a vysokými hráčmi. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme im čo najviac znepríjemnili hru a je určite našim cieľom dosiahnuť výhru aj doma."

 

PP & TV Raj Žilina - BKM Lučenec

Športová hala na Rosinskej ceste, sobota 27. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Tomáš Doušek, Tomáš Turček

Aktuálne informácie: Žilinčania v dramatickej koncovke siahali na víťazstvo v Handlovej, no napokon prehrali tesne 83:86. "Kurillovci" však zostávajú na piatom mieste tabuľky so šancou dostať sa do plusovej bilancie. Ich súperom bude nováčik, ktorý po piatom kole zostal jediným celkom bez výhry v aktuálnom ročníku SBL. Lučenec zatiaľ dopláca na zlé koncovky a nekoncentrovanosť počas celých 40 minút, čo ich zatiaľ stojí cenné body. V družstve však necítia tlak, mesto pod Dubňom bude tak ďalšou možnosťou na ukončenie tejto série.

Motívy zápasu: Oba tímy sa opierajú vo veľkej miere o produkciu legionárov. Podľa nás však môžu byť kľúčovým prvkom Slováci. Ktorá strana potiahne viac?

Povedali pred zápasom:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Čaká nás domáci zápas proti Lučencu, na ktorý sa zodpovedne pripravujeme. Veríme, že nás príde podporiť rovnaké množstvo fanúšikov, ako proti Svitu, čo nám môže pomôcť k víťazstvu." 

Rudolf Jugo, tréner Lučenca: "Musíme zabudnúť na nevydarený zápas so Spišskou Novou Vsou a proti Žiline hrať koncentrovane celých 40 minút, len tak máme šancu uspieť."

Foto: Barbora Bařinová