• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Predohrávkou 10. kola medzi Prievidzou a Žilinou sa začína druhá štvrtina základnej časti. Podarí sa tímu z hornej Nitry zastaviť výsledkovú krízu alebo získajú Žilinčania ďalší cenný skalp?

BC Prievidza - PP & TV Raj Žilina

Niké aréna, piatok 16. novembra o 19.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Tomáš Doušek, Stanislav Bara

Aktuálne informácie: V prievidzskej Niké aréne sa stretnú tabuľkoví susedi, ktorí sú však v diametrálne odlišných situáciách. Začneme najskôr domácim celkom, ten má aktuálne najhoršiu fazónu spomedzi tímov v SBL, keďže prehral tri stretnutia za sebou. Hlavne prekvapivá strata bodov doma proti Spišskej Novej Vsi (71:82) nenechala nikoho chladným. "Odniesol" si to Jaroslav Musil, s ktorým sa vedenie klubu rozhodlo predčasne rozviazať kontrakt. Tréner Prievidze Michael Claxton má zatiaľ podľa nedávných vyjadrení plnú dôveru od BC. V Žiline je naproti tomu oveľa lepšia nálada, tím získal v prvej štvrtine súťaže už toľko víťazstiev, koľko mal na svojom konte za celý predchádzajúci ročník. Zverenci trénera Ivana Kurillu sú najpríjemnejším prekvapením súťaže, svedčí o tom aj ich štvrté miesto v tabuľke. Umiestnenie mohlo byť dokonca aj vyššie, ale pod ťarchou náročného programu a únavy prehral na palubovke Interu Bratislava 71:104.  

Motívy zápasu: Už prvý vzájomný zápas priniesol vyrovnanú partiu, napokon zvíťazila po výsledku 83:73 Prievidza. Ako sa prejaví na Prievidzi zápasové voľno a zmena v kádri? Predĺži ich šnúru prehier Žilina, ktorá nie je pod výraznejším tlakom? 

Povedali pred zápasom:

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Čaká nás náročný zápas. Verím však tomu, že s pomocou našich fanúšikov predvedieme dobrý výkon a zvíťazíme."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Zápasom v Prievidzi otvárame druhú štvrtinu súťaže. Z ťažkej trojzápasovej šnúry sme si odviezli dve víťazstvá, čo je výborné. V Prievidzi nastali zmeny v kádri, na ktoré sa ale nebudeme sústrediť. Chceme pokračovať v našom hernom trende. Na zápas sa tešíme."

Foto: Jakub Ruman