• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ťahákom jedenásteho kola Slovenskej basketbalovej ligy je duel Komárna so Svitom, oba celky ťahajú víťazné série. O cennú výhru sa bude bojovať v zápase Žiliny so Spišskou Novou Vsou. Nováčik z Lučenca môže získať premiérovo triumf pred domácim publikom, proti však bude úradujúci majster z Levíc. Handlovú čaká ďalší zo série náročných stretnutí, doma privítajú tabuľkového lídra z Bratislavy.

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - Iskra Svit

Mestská športová hala, streda 21. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Marek Turčin, Peter Gacík

Aktuálne informácie: Z pohľadu aktuálnej fazóny ide jednoznačne o najatraktívnejší zápas z programu 11. kola. "Obuvníci" sa jednoznačne pozviechali z výsledkovej krízy, efekt nového kouča tímu Miljana Čuroviča začína prinášať svoje ovocie. Na vlastnej koži si to zažil v sobotu Lučenec, ktorý odchádzal z ich palubovky s prehrou o 39 bodov (70:109). Komárno tak získalo druhé víťazstvo za sebou, o čosi viac sa tak priblížilo k stredu tabuľky. Trojzápasovú sériu triumfov ťahá Iskra, ktorá aj naďalej drží kontakt s čelom. Zverenci trénera Michala Madzina zvládli aj tradičné východniarske derby, Spišskú Novú Ves zdolali hladko 97:72. Kto séria sa v stredu na juhu Slovenska skončí?

Motívy zápasu: Tabuľkovo sú na tom lepšie síce hostia, ale v mnohých ohľadoch to vyzerá na veľmi vyrovnanú konfrontáciu. Lákadlom môže byť strelecký súboj Nenada Deliča a Sašu Avramoviča, obaja sú totiž v najlepšej päťke SBL v počte bodov na zápas.

Povedali pred zápasom:

Jamal Hunter, hráč Komárna: "Čaká nás v poradí štvrtý domáci zápas a určite by sme ho chceli vyhrať. Čaká nás veľmi silný súper, radi by sme mu vrátili prehru na jeho palubovke. Myslím si, že ak budeme hrať tak koncentrovane ako v predchádzajúcom zápase, určite sa nám to podarí. Všetci sa na zápas tešíme, dúfame, že nás príde podporiť aj veľa našich fanúšikov a my urobíme všetko pre to, aby sme sa im odvďačili víťazstvom."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Komárno sa v predchádzajúcom kole prezentovalo rýchlou hrou a zaznamenalo veľa bodov. Našou úlohou bude zastaviť všetky ich zbrane, ktoré však majú veľmi dobre rozložené a preto bude potrebné dať maximum našich síl, aby sa nám to podarilo. Pod novým trénerom zmenili hru a nabrali nový dych, no my musíme pozerať na seba a hrať tak, aby sme boli spokojní my."

 

BKM Lučenec - BK Levickí Patrioti

Športová hala ARENA, streda 21. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Stanislav Mlynarčík

Aktuálne informácie: Nováčik zažil počas víkendu doteraz najťažšiu prehru v SBL, Komárnu podľahol na jeho palubovke 70:109. V tieni tohto duelu tak ostal fakt, že po treste sa v zostave BKM premiérovo objavil Jakub Kádaši. Nevydarené vystúpenie na juhu Slovenska je však už zabudnuté, teraz pred Lučencom stojí ďalšia výzva - vymazať nulu z kolónky domácich víťazstiev. Lenže ich súper z Levíc pricestuje tiež s jasným plánom - zvíťaziť a udržať priebežné druhé miesto v tabuľke. Patrioti to nemali cez víkend jednoduché, proti Handlovej sa totiž na zisk dvoch bodov nadreli, ale výsledok 68:57 znamenal zotrvanie domácej neporaziteľnosti. Trénera Tea Hojča môže okrem toho tešiť fakt, že úspešne sa po zranení vrátil do zostavy slovinský rozohrávač Boban Tomič.

Motívy zápasu: Lučenec musí zabrať hlavne z čiary trestných hodov a pod košom, práve v týchto činnostiach totiž citeľne zaostáva zatiaľ. Vo výbornej fazóne sa však predvádza Duke Shelton, ktorý môže byť veľkým nebezpečenstvom pre levickú obranu. Patrioti však majú vo svojich radoch tiež hráča s dobrou formou - Nikolu Gačešu.

Povedali pred zápasom:

Jakub Kádaši, hráč Lučenca: "Tím Levíc hrá tvrdú a kompaktnú obranu, hrajú s veľkou energiou počas celého zápasu. My sa na druhej strane musíme poučiť zo zápasu s Komárnom, musíme byť koncentrovaní celých 40 minút, vždy bojovať a vyvarovať sa drobným chybám, na ktoré momentálne ako mladé, neskúsené družstvo doplácame. Najdôležitejšie bude, aby sme sa snažili hrať našu hru počas celého zápasu, každý musí odviesť svoju prácu na 100% a len tak môžme pomýšľať na úspech."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Nesmieme súpera podceniť, určite to nebude jednoduchý zápas vonku, ale pokiaľ chceme potvrdiť, že sme kvalitný tím, tak tam isto musíme podať sústredený výkon a vyhrať. Situácia so zraneniami sa konečne zlepšuje, už aj Martin Bachan začína pomaličky trénovať, snáď tak čoskoro budeme mať konečne kompletný tím a dúfam, že sa nám už zranenia budú vyhýbať."

 

MBK Handlová - BK Inter Bratislava

Mestská športová hala, streda 21. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Ladislav Bartoš, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: "Baník" aktuálne ťahá sériu troch prehier za sebou, čo určite neteší nikoho v klube. Handlová totiž predvádza dobrý basketbal, ale "hluché momenty" v jednotlivých zápasoch ich napokon stoja cenné body. Aj preto patrí zverencom trénera Petra Tordu až siedma pozícia v tabuľke. Cez víkend mali na dosah triumf na palubovke úradujúceho majstra, ale z Levíc išli s prehrou 57:68. Ťažký program pokračuje, teraz ich čaká líder SBL. Inter mal cez víkend voľno, čo "žlto-čierni" využili na dôkladnejšiu prípravu na ich najbližšieho súpera. Do zápasovej akcie sa dostanú po týždňovej prestávke, naposledy zvíťazili v Spišskej Novej Vsi 91:65.

Motívy zápasu: Aj v tomto dueli možno očakávať zaujímavý súboj pod košom, domáci celok má totiž vo svojich radách najlepšieho blokára ligy - Michala Čekovského. Inter sa opiera o štandartne kvalitnú produkciu Michala Baťku a Leeho Skinnera. 

Povedali pred zápasom:

Peter Torda, tréner Handlovej: "Zápas proti lídrovi súťaže je pre nás výzvou otestovať naše reálne schopnosti, či aj napriek problémom, ktoré máme, sme ochotní sa pobiť o víťazstvo a pozdvihnúť náladu pred ďalšími ťažkými zápasmi. Vieme, akou kvalitou disponuje Inter, ale hráme doma a nič tu nedostane zadarmo."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Čaká nás súper, ktorého neradno podceniť, aj keď v prvom vzájomnom zápase neukázal všetko, čo môže ukázať. Musíme však Handlovú rešpektovať, hlavne, keď hrá doma. Na druhej strane, musíme sa zodpovedne zhostiť úlohy favorita a odovzdať maximum na ihrisku. Ak budeme po celý 40 minút hrať zodpovedne, koncentrovane a vo vysokom tempe, môžeme byť nakoniec spokojní s výsledkom."

 

PP & TV Raj Žilina - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Športová hala na Rosinskej ceste, streda 21. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Tomáš Doušek, Stanislav Bara

Aktuálne informácie: Oba celky majú na konte dve prehry v rade, ale tabuľkové postavenie hovorí jasne v prospech Žiliny. Hráčov v bielo-červenom drese môže mrzieť zbabraná koncovka v zápase s Prievidzou, zlá strelecká efektivita v záverečnej štvrtine znamenala, že z hornej Nitry odchádzali s prehrou 58:64. Chuť si však môžu napraviť doma, kde získali zatiaľ väčšinu svojich tohtosezónnych víťazstiev. Paradoxne, Spišskej Novej Vsi sa zatiaľ viac darí vonku, ako doma. Síce predchádzajúci zápas úspešný pre nich nebol, vo Svite prehrali 72:97. Ich sila sa však zvýšila s príchodom amerického pivota Johna Florveusa. Zlomí práve on čakanie na víťazstvo "Novovešťanov"?

Motívy zápasu: Rozhodovať môžu rozohrávači, respektíve strelci za tri body. V ostatných ohľadoch má jeden, respektíve druhý tím mierne navrch.

Povedali pred zápasom:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Po dvoch týždňoch cestovania po súperových palubovkách sa tešíme na domáci zápas. Čaká nás Spišská Nová Ves, ktorá spravila určité zmeny v hráčskom kádri. Verím, že naši fanúšikovia opäť prídu a spoločne vytvoríme výbornú atmosféru, ktorá nám pomôže bojovať o ďalšie víťazstvo pre Žilinu."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Podrobne sme si rozanalyzovali zápas, ktorý sme prehrali vo Svite. Už sme to hodili za hlavu, liga beží rýchlo, musíme sa sústrediť na Žilinu. Tá, podobne ako Svit, hrá veľmi rýchlo, musíme sa na to pripraviť a nepustiť domácich do rýchlych protiútokov. Túžime pod Dubňom uspieť, no to budú chcieť aj domáci, čaká nás zaujímavý duel."

Foto: Vladimír Dorňák