• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Program dvanásteho kola Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí atraktívne derby a repríza minulosezónneho semifinále medzi Levickými Patriotmi a Komárnom.

 

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Športová hala, nedeľa 25. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Marek Turčin, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: V stretnutiach Levíc s Komárnom je vždy o náboj postarané, počas predchádzajúcich rokov sa medzi týmito celkami totiž vytvorila zaujímavá športová rivalita. Inak to nebude ani tentoraz. Levičania si držia kontakt s čelom tabuľky, v stredu zaznamenali druhé víťazstvo po sebe, keď triumfovali na palubovke Lučenca 93:75. Asi najdôležitejšou správou pre trénera tímu Tea Hojča je, že zdravotný stav družstva sa konečne dal do poriadku. Komárno rieši iné starosti, nového kormidelníka Miljana Čuroviča trápia drobné zranenia, ale stále aj nevyrovnané výsledky jeho zverencov. "Obuvníci" stratili pred domácim publikom v 11. kole ďalší dobre rozohraný zápas, v druhom polčase dovolili Svitu otočiť stretnutie na svoju stranu a napokon si aj odniesť víťazstvo 83:76.

Motívy zápasu: Prvýkrát od finále sa zopakuje trénerský súboj Hojč - Čurovič. Tromfy má v rukách momentálne slovinský kouč, jeho zverenci v tejto sezóne doma ešte neprehrali, forma a tabuľkové postavenie hovorí tiež v ich prospech. Srbský kormidelník však vie takmer vždy vytiahnuť nejaké eso z rukáva, ale Komárno zatiaľ u súperov uspelo len v jednom zo štyroch prípadov. Udržia si "žlto-zelení" domácu neporaziteľnosť alebo si pripíšu dôležité dva body "obuvníci"?

Povedali pred zápasom:

Brian Williams, hráč Levíc: "Súper je dobrý, majú niekoľko hráčov, ktorí dokážu dobre skórovať. Aby sme ich zastavili, budeme musieť hrať tímovo v obrane. Od nás očakávam dobrú hru ako v defenzíve, tak aj v ofenzíve. Trénovali sme, pozerali videá a na zápas budeme pripravení."

Liam O'Reilly, hráč Komárna: "Nie sme v ideálnej pozícii, z predchádzajúcich štyroch domácich zápasov sme vyhrali len dva, ale k majstrovi do Levíc ideme s odhodlaním urobiť pre víťazstvo maximum. Vieme, proti komu budeme hrať, sme stále vo fáze zdokonaľovania sa pod novým trénerom, určite nás nečaká nič ľahké, ale ideme pobiť sa o úspešný výsledok."

Foto: Karol Scholtz