Vytlačiť
Kategória: Preview

Štrnáste kolo Slovenskej basketbalovej ligy štartuje atraktívnou predohrávkou Interu s Levicami. Dostanú sa na čelo "žlto-zelení" alebo si poistia prvú pozíciu "žlto-čierni"?

BK Inter Bratislava - BK Levickí Patrioti

Hant aréna, piatok 30. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Ladislav Bartoš, Peter Gacík

Aktuálne informácie: Po dlhom čase sa môže zmeniť líder Slovenskej basketbalovej ligy, k tomuto kroku dopomohli výsledky zo stredajšieho kola. Inter totiž zaváhal na palubovke Komárna, po prehre 73:74 zaznamenal len druhú prehru v aktuálnom ročníku. Patrioti naproti tomu získali už štvrté víťazstvo po sebe, v priamom súboji o druhé miesto zdolali Svit 83:64. Tímy tak delia už len dva body medzi sebou, navyše Levice majú na konte víťazstvo z prvého merania síl. Kto bude úspesnejší na Pasienkoch?

Motívy zápasu: Na jednej, ale aj druhej strane je veľká hráčska kvalita. Či už na poste rozohrávačov, kde James Kinney a Boban Tomič patria k hráčom s najväčším počtom asistencií na zápas. Pod košom sú zase elitní blokári Michael Fusek a Boris Bojanovský. Ktorý mikrosúboj bude rozhodujúci? 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Únava-neúnava, očakávam od môjho tímu energiu. Od každého jedného hráča, ktorý príde na ihrisko, očakávam reakciu, aby sme ukázali, že vieme hrať basketbal. Od začiatku do konca sa musíme sústrediť na náš výkon a nie ako minule v Leviciach. Na to bolo ťažké pozerať sa, nieto to ešte nejako komentovať."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Niekoľko predchádzajúcich zápasov sme hrali dobre, teraz je ale pred nami nová výzva proti favoritovi na titul na jeho palubovke. Vieme, že budú veľmi motivovaní, keďže sme ich zdolali doma a preto je dôležité byť na to pripravení."

Foto: Lukáš Droppan