Vytlačiť
Kategória: Preview

Program 22. kola Slovenskej basketbalovej ligy je rozdelený do dvoch hracích dní. Basketbaloví priaznivci dostanú na úvod malý predkrm, v podobe súboja Interu Bratislava s Komárnom.

BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Hant aréna, piatok 11. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Tomáš Turček

Aktuálne informácie: V priebehu 48 hodín čaká oba celky ďalší náročný súboj. V miernej výhode budú domáci, aj keď hrali na palubovke Lučenca. "Žlto-čierni" totiž dokázali nováčika zdolať bez väčších problémov 89:57. "Obuvníci" sa naproti tomu výraznejšie viac vytrápili k zisku dvoch bodov, ale triumf nad úradujúcim majstrom o 20 bodov (87:67) je vysoko cenený. Hlavnou otázkou teda bude, kto bude na tom s energiou lepšie. O motiváciu je však postarané, keďže sa proti sebe stretnú dvaja už tradiční rivalovia. 

Motívy zápasu: Stopercentná bilancia pred domácim publikom versus len dve výhry u súperov. Také je porovnanie domácej sily Interu a sily Komárna na palubovkách rivalov. Zverenci trénera Olivera Vidina budú chcieť navyše odčiniť zaváhanie z predchádzajúceho merania síl, keď na juhu Slovenska po dramatickej koncovke prehrali 73:74. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Čaká nás kvalitný súper, ktorý má v kádri sedem zahraničných hráčov a dvoch kvalitných Slovákov, teda deväť hráčov do rotácie, a vedie ho kvalitný tréner. Na druhej strane, Komárno je jeden tím doma, druhý vonku. My chceme nadviazať na kvalitné výkony proti Handlovej a Lučencu. Dúfam, že každý z mojich zverencov odvedie maximum a spolu tak Komárnu odplatíme prehru o jeden bod z minulého vzájomného zápasu."

Liam O'Reilly, hráč Komárna: "Čaká nás najsilnejší tím v lige a ukazuje to aj v samotnej sezóne. Navyše hráme na jeho palubovke, čo bude ešte náročnejšie. My sa budeme snažiť čo najviac priblížiť výkonu proti Leviciam, no vieme, že to bude ťažké. Ale určite urobíme maximum pre úspech. Cítime sa dobre a veľmi sa na zápas tešíme."

Foto: Vladimír Dorňák