• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Program 26. kola Slovenskej basketbalovej ligy otvorí televízna predohrávka Žiliny s Levicami. Oba tímy by si radi pripísali do tabuľky dva body, komu sa to však podarí?

 

PP & TV Raj Žilina - BK Levickí Patrioti

Športová hala na Rosinskej ceste, streda 30. januára o 18.00 h - štatistický prenos a videoprenos: RTVS 2 a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Tomáš Doušek, Peter Karniš

Aktuálne informácie: Pred televíznymi kamerami sa stretnú dva celky, ktoré budú mať určite rovnakú motiváciu - zakončiť nevýrazný mesiac úspešne. Vzájomné duely Žiliny a Levíc priniesli v tejto sezóne vždy zaujímavý basketbal, podobný scenár sa očakáva aj do tretice. Začneme najskôr pohľadom na domáci celok, "bielo-červených" zastihla na začiatku nového kalendárneho roka početná maródka, ktorá sa podpísala aj na výsledkoch tímu. Družstvo trénera Ivana Kurillu sa zosunulo na piate miesto tabuľky, ale so štvrtou Prievidzou majú zhodne po 34 bodov. V januári zaznamenali Žilinčania len jedno víťazstvo (proti Lučencu) a až v štyroch prípadoch prehrali. Počas uplynulého víkendu prišla pre tím najvyššia prehra v sezóne, z palubovky Komárna odchádzali s výsledkom 65:102 v ich neprospech. Úradujúci majster síce v januári opäť čosi stratil v boji o víťaza základnej časti, ale čo je pre tím trénera Tea Hojča dôležitejšie, tak jeho zverenci si udržali druhú pozíciu. Bilancia "žlto-zelených" je na začiatku nového roka o čosi priaznivejšia - zhodne po tri víťazstvá a prehry. Levičania sa navyše na tento duel naladili domácim víťazstvom 95:76 nad Spišskou Novou Vsou.

Motívy zápasu: Asi každý má v pamäti predchádzajúci duel v Žiline, kde Levičania zahodili až tri šance na víťazstvo v samotnom závere riadneho hracieho času. Následne pre nich prišiel v predĺžení trest, domáci si už totiž nenechali ujsť výhru z rúk. Hostia tak určite nebudú chcieť zopakovať podobný scenár, inak sa im ešte viac vzdiali vidina prvenstva po základnej časti. Žilina je stále v boji o výhodu domáceho prostredia v prvom kole play off, preto každá výhra môže byť z tohto pohľadu cenná. Kto napokon zakončí mesiac lepšie?

Povedali pred zápasom:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Tešíme sa na domáci zápas proti Leviciam. Proti súperovi, ktorý bojuje o špičku ligy, chceme predviesť predovšetkým kvalitný výkon. Hrať proti majstrovi je stále veľká motivácia, ale aj rešpekt. Verím, že necháme na ihrisku všetkú svoju energiu, lebo iba tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

Nikola Gačeša, hráč Levíc: "Žilina hrá doma dobre, preto očakávam náročný a fyzický zápas. Vo víkendovom stretnutí prehrali s Komárnom, preto budú motivovaní, aby podali určite lepší výkon. My sa musíme sústrediť na seba, sú isté herné aspekty, ktoré musíme zlepšiť. Pracovali sme na nich na tréningoch, teraz to musíme ukázať na palubovke."

Foto: Jakub Ruman