• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

O deň skôr ako bolo pôvodne v pláne, si v rámci predohrávky 26. kola Slovenskej basketbalovej ligy zmerajú sily Svit s Prievidzou. Oba tímy majú o čo hrať, kto si teda pripíše ďalšiu výhru do tabuľky?

 

Iskra Svit - BC Prievidza 

Iskra aréna, piatok 1. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Milan Brziak, Michal Perečinský

Aktuálne informácie: Konfrontácia tabuľkových susedov, v ktorej je každý v inom postavení. Až v januári pre Svit nastala prvýkrát situácia, keď tím trénera Michala Madzina prehral tri stretnutia po sebe. Naposledy neuspeli v Handlovej, kde po dramatickej koncovke podľahli MBK 92:98. Aj napriek tejto menšej kríze je Iskra stále v tabuľke na treťom mieste. Ak chcete pomýšľať na druhú pozíciu, tak povinnosť velí víťaziť. Víťazná šnúra Prievidza sa skončila cez víkend na Pasienkoch, kde Inter preukázal svoju kvalitu a nad celkom z Hornej Nitry zvíťazil 79:66. Zverenci trénera Tihomira Bujana sú však stále v dobrom postavení, vzhľadom na stredajšie zaváhanie Žiliny, si môžu v piatok vytvoriť menší trhák. To však musia triumfovať nad celkom, nad ktorým ešte v aktuálnom ročníku nezvíťazili. 

Motívy zápasu: Motivácia je teda jasná, Svit môže v prípade zisku dvoch bodov odraziť útok ďalšieho rivala a zároveň nestratiť kontakt s druhými Levicami. Prievidza by sa výhrou mierne vzdialila Žiline a zároveň by sa výraznejšie priblížila práve Svitu. Kto teda ukončí čakanie na víťazstvo?

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Zápas s Prievidzou je vždy náročný a zaujímavý. Musíme pokryť našou obranou ich veci, v útoku zostať sebavedomí a udržať ich agresivitu pod kontrolou. Verím, že bude plná hala a že sa vytvorí super atmosféra, v ktorej si takýto zápas užijeme. Ak chceme byť po zápase spokojní, je potrebné vydať zo seba všetko a bojovať."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Čaká nás veľmi náročný zápas. Z predchádzajúcich šiestich stretnutí ide už o štvrté, ktoré hráme vonku a navyše sme so Svitom v tejto sezóne ešte nevyhrali. Po prehre v Bratislave musíme ukázať lepší prístup a byť sústredení od začiatku zápasu. Svit je veľmi dobrý tím, tretí v tabuľke a víťazstvo na ich palubovke by bolo pre nás veľkým plusom."

Foto: Daniel Faix