• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Trojdňové zápolenie je na svojom začiatku, ligová špička si dáva zraz v Bratislave, kde je na programe boj o prvú trofej sezóny - Slovenský pohár. Pred jeho začiatkom vám prinášame všetky potrebné informácie a odkazy.

PP & TV Raj Žilina - BC Prievidza

Hant aréna, piatok 15. februára o 13.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Milan Brziak, Marek Turčin

Viac o tímoch: Žilina a Prievidza

Povedali pred zápasom:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Chceme ísť krok po kroku. Budeme robiť maximum pre to, aby sme mohli odohrať s Prievidzou kvalitný zápas. Ak by prvý zápas vyšiel, potom by to mohlo byť otvorené. Samozrejme, však rešpektujeme aj silu ďalších tímov."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "S Derksenom by sme mali odvážnejšie plány. Teraz pôjdeme krok po kroku. Vyskúšame podať najlepší možný výkon. Skúsime zdolať Žilinu a uvidíme, čo bude ďalej."

 

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Hant aréna, piatok 15. februára o 15.30 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Anton Šarišský, Tomáš Doušek

Viac o tímoch: Levice a Komárno

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Keď ideš hrať zápas, tak ideš do toho s tým, že ho chceš vyhrať. Nechceme špekulovať dopredu, už v piatok máme silného súpera. Keď by sme tu mali Gačešu a všetkých hráčov zdravých, tak by sme boli určite silnejší. Sústredíme sa však na tých, ktorí budú hrať, pripravíme zápasový plán a uvidíme, čo bude."

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Určite chceme vyhrať prvý zápas a postúpiť do semifinále. Potom by už mohlo byť všetko otvorené. Rozhodovať by už potom mohli aj maličkosti."

 

BK Inter Bratislava - MŠK BO Holíč

Hant aréna, piatok 15. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Martin Hudec, Jozef Stopka

Viac o tímoch:  Inter a Holíč

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Viem, že v kádri Holíča sú hráči, ktorí majú skúsenosti aj s profesionálnym basketbalom. Sme samozrejme favoriti, súpera nepodceňujeme, každý očakáva naše víťazstvo. Zodpovedne k duelu pristúpime."

Ľubomír Marenčík, tréner Holíča: "Očakávania od súboja sú všetkým asi celkom jasné a vieme, kto je favoritom stretnutia, ale budeme sa snažiť vydržať, hlavne kondične, so súperom hrať čo najdlhšie. Pokúsime sa zápas si čo najviac užiť, prežiť a nikoho nezraniť (úsmev)."

 

Iskra Svit - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Hant aréna, piatok 15. februára o 20.15 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Roman Lamoš

Viac o tímoch: Svit a Spišská Nová Ves

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Treba brať do úvahy, že nebudeme v Bratislave v plnej sile. Chceme odohrať čo najlepšie prvý zápas. Uvidíme, ako na tom budeme po súboji so Spišiakmi. Podstatný je teraz pre nás úvodný duel."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Treba povedať, že so Svitom už máme v tejto sezóne štyri prehry. Myslím si však, že teraz je ten čas, kedy by sme mohli získať prvé víťazstvo. Bolo by najsladšie, keby sa ho dočkáme. Dobre sa poznáme, preto neočakávam od nich nejaké prekvapenia. Pre oba tímy to je 'do or die' zápas."

Foto: Vladimír Králik