Vytlačiť
Kategória: Preview

Štvrťfinálové série play off Slovenskej basketbalovej ligy pokračujú druhými zápasmi. Pre štvoricu nižšie nasadených tímov budú nesmierne dôležité, pretože prípadná prehra by ich dostala do nezávideniahodnej situácie. Pre družstvá z prvej štvorky to je zase možnosť na získanie postupového mečbalu. Komu sa podarí vyrovnať stav série, respektíve priblížiť sa k postupu do semifinále?

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves (8.) - BK Inter Bratislava (1.)

/stav série - 0:1/

Mestská športová hala, streda 10. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Richard Sirocký

Aktuálne informácie: Tabuľkové postavenie sa najviac v rámci úvodnej série štvrťfinálových zápasov odzrkadlilo v tomto stretnutí. Inter totiž prepol do play off módu, oproti nedávnemu meraniu síl predviedol diametrálne odlišný výkon. Spišiakom nedal ani na malý moment šancu na úspech a od prvej do poslednej minúty dominoval na palubovke. Výsledok 109:65 hovorí jasnou rečou. Jediným negatívom je maródka na strane "žlto-čiernych", k Goranovi Bulatovičovi sa pridal už aj Michal Baťka. U "Novovešťanov" to však môže byť úplne odlišný duel...

Motívy zápasu: Spišská Nová Ves hrá bez tlaku, je si vedomá kvalít súpera a je v pozícii, že nemá čo stratiť. K tomu však treba odlišný výkon ako v sobotu, iba tak môže pomýšľať na predĺženie série. Inter hrá o 15. víťazstvo v rade a zároveň o zisk mečbalu. Tréner Aramis Naglič by si tiež rád udržal stopercentnú bilanciu na lavičke klubu z Pasienkov.

Povedali pred zápasom:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V prvom radem nesmieme mať na očiach ružové okuliare. Sila kádru Interu je úplne, ale úplne na inej úrovni, ako tá naša. Naša rotácia jednoducho nestačí na tú interistickú, dokážu práve vďaka nej vytvoriť celozápasový a celoplošný tlak, vďaka čomu dokážu byť úspešní a myslím si, že v tomto nemajú v tejto lige konkurenciu. Napriek tomu však určite neskladáme zbrane a do zápasu pôjdeme s túžbou po víťazstve. Nesmieme však poľaviť z koncentrácie ani na jednu sekundu v žiadnom kúte ihriska. To je jediná cesta ako byť Interu dôstojným súperom."

Aramis Naglič, tréner Interu: „Určite nebude taký bodový rozdiel ako v prvom zápase. Vieme, že v Spišskej sa hrá ťažšie. Domáci budú motivovaní. My budeme pripravení tak seriózne a budeme takí koncentrovaní, ako sme boli v piatkovom stretnutí. Čo dodať? Vieme, že sme favoriti, no musíme to potvrdiť na palubovke.“

 

MBK Handlová (7.) - BK Levickí Patrioti (2.)

/stav série - 0:1/

Mestská športová hala, streda 10. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Marek Kúkelčík, Ladislav Bartoš 

Aktuálne informácie: Citeľné oslabenie na strane "Baníka" si vyžiadalo svoju daň v stretnutí s úradujúcim majstrom. Handlová nemohla na úvod série počítať s dvojicou kľúčových hráčov - Djordjem Tresačom a Michalom Čekovským. Zatiaľ čo prvý menovaný by mal byť na stredu k dispozícii, tak pre slovenského reprezentanta sa sezóna predčasne skončila. Patrioti tieto naplno slabiny využili, v domácom prostredí dokráčali bez výrazného zakopnutia ku konečnému výsledku 81:59 a k vedeniu 1:0 v sérii. Po nevýrazných výkonoch v závere základnej časti vyzerali zverenci trénera Tea Hojča opäť tak, ako sa na jedného z kandidátov na titul patrí. Na Hornej Nitre ich však nečaká nič jednoduché..

Motívy zápasu: Handlovský dres by si mal opäť navliecť Djordje Tresač, čo určite rozšíri taktické a herné možnosti trénera Branka Maksimoviča. Levice však majú v tejto sezóne stopercentnú bilanciu so svojim štvrťfinálovým rivalom a radi by túto sériu udržali. Ich výhodou je zatiaľ lavička, ktorá má rovnakú silu ako základná zostava. Prejaví sa tento faktor aj v druhom štvrťfinálovom zápase v sérii?

Povedali pred zápasom:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Od svojho tímu očakávam diametrálne odlišný výkon ako v sobotu, a to bez ohľadu na to, v akom zložení nastúpime. Prvý duel sme precízne rozanalyzovali a musíme sa z neho poučiť. Opäť to bude ťažký boj, proti tímu s 10 kvalitnými hráčmi, vedenými vynikajúcim trénerom. My ale hráme doma a musíme urobiť všetko, aby sme handlovské hradby ubránili. Verím, že sa naši fanúšikovia na stredu tešia a myslím si, že si užijú atraktívny basketbal. Preto dúfam, že zaplnia handlovskú športovú halu do posledného miesta a spoločne vyrovnáme stav série na 1:1."

Steven Davis, hráč Levíc: "Očakávam, že to bude odlišný zápas u nich. V predchádzajúcom stretnutí im chýbal najlepší strelec, preto sa musíme sústrediť na to, aby nevstúpili do zápasu s väčšou energiou ako my. Každý duel je náročný, ale ak budeme hrať ako jeden tím, tak môžeme vyhrať na ktorejkoľvek palubovke. Jeden kolektív s jednou myšlienkou, vtedy budeme pripravení."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno (6.) - BC Prievidza (3.)

/stav série - 0:1/

Mestská športová hala, streda 10. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Milan Brziak, Tomáš Turček

Aktuálne informácie: Z pohľadu vývoja to bol v rámci prvého kola štvrťfinále najzaujímavejší duel. Komárno sa držalo takmer tri štvrtiny na dostrel a malo dokonca niekoľko šancí na to, aby zvrátilo zápas na svoju stranu. Lenže sami sa nechali strhnúť vlastnými chybami a emóciami, čo Prievidza dokonale využila. Výhodu domáceho prostredia si napokon uhájila po 20-bodovej výhre - 81:61. Juh Slovenska však prinesie úplne odlišný priebeh. Netreba zabúdať na to, že "obuvníci" v základnej časti Prievidzu v jednom prípade doma zdolali, v tom druhom rozhodla trojka Jahmala Jonesa s klaksónom. 

Motívy zápasu: Ak chce Komárno pomýšľať na vyrovnanie série, tak musí eliminovať chyby na minimum a hrať kolektívne. V Niké aréne vtedy bolo vyrovnaným súperom Prievidzi. Zverenci trénera Tihomira Bujana musia hlavne dodržiavať taktické plány, to je ich jediná cesta k prípadnému úspechu.

Povedali pred zápasom:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "V prvom stretnutí sme na udržanie výhody domáceho prostredia vynaložili veľké úsilie. Konečný výsledok neodzrkadľuje priebeh zápasu, ktorý bol tesný takmer do konca. V Komárne očakávam ešte náročnejší zápas, keďže domáci budú pred vlastnými fanúšikmi ešte agresívnejší a motivovanejší. Budeme sa snažiť byť sústredení a disciplinovaní s cieľom zvíťaziť."

 

PP & TV Raj Žilina - Iskra Svit

/stav série - 0:1/

Športová hala na Rosinskej ceste, streda 10. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Martin Margala, Stanislav Bara

Aktuálne informácie: Svit vstúpil do play off víťazne, dokázal to aj bez absentujúceho Davorina Kuntiča. Prvý duel so Žilinou mal až na malé momenty pod kontrolou, v Iskra aréne nedopustil na svoj úkor prekvapenie. Trénera Michala Madzina určite potešil fakt, že štyria hráči základnej päťky mali dvojciferný počet bodov a navyše Maurizio Galata podal jeden zo svojich najlepších výkonov za poslednú dobu. Zo žilinskej strany to bolo hlavne strelecké trápenie, čo je vec, ktorá nie je častým javom na hre "bielo-červených". Teraz sa však séria presúva do ich domovského stánku, kde sa budú môcť oprieť o zaplnené publikum a doterajšiu vynikajúcu bilanciu. 

Motívy zápasu: Kľúčovým prvkom pre Žilinu bude určite streľba, či už za dva, ale hlavne za tri body. Pre Svit bude dôležité, aby sa nenechali strhnúť atmosférou a hrou súpera. Netreba zabudnúť, že už raz v meste pod Dubňom v tejto sezóne dokázali uspieť. Zohrajú určitú rolu aj skúsenosti z play off zápasov?

Povedali pred zápasom:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Pre víťazstvo chceme spraviť maximum. Vieme, že nás na domáci zápas v play off príde podporiť množstvo priaznivcov. Na atmosféru v hale sa tešíme a veríme, že spoločne s našimi fanúšikmi vyrovnáme sériu na 1:1."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Vieme, že nás čaká iný zápas. Je na nás, aby sme na to boli pripravení a dokázali sa vysporiadať so všetkým, čo nás bude čakať. Našim cieľom bude hrať koncentrovane a bojovať tak, aby sme boli po zápase spokojní s našim výkonom."

Originálna videopozvánka na zápas Žilina - Svit:

Foto: Karol Scholtz