• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálové bitky medzi Svitu s Interom Bratislava a Prievidze s Levicami napíšu svoj druhý diel. Dočkáme sa trháku niektorého z tímov alebo sa podarí vyrovnať stav v niektorej zo sérií?

 

Iskra Svit - BK Inter Bratislava 

/stav série - 0:1/

Iskra aréna, streda 24. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Milan Brziak, Peter Karniš

Aktuálne informácie: Prvá konfrontácia v rámcii série mal možno jednoznačnejší priebeh, ako sa očakávalo. Na pleciach Svitu boli totiž ešte dozvuky z ťažkej štvrťfinálovej série so Žilinou, na Pasienkoch sa im podarilo držať krok s Interom do konca prvého polčasu. Potom "žlto-čierni" zapli na vyššie obrátky a aj pod vplyvom širšej rotácie si pripísali víťazstvo o 32 bodov. Tento výsledok môže byť, ale aj nemusí klamlivý pri porovnávaní sily jednotlivých družstiev. Jedno je isté, pod Tatrami to bude úplne odlišná káva, čoho sú si vedomé oba celky. 

Motívy zápasu: Na strane Iskry bude dôležité, či zasiahnu do druhého semifinálového duelu všetci hráči. Pre trénera Michala Madzina je tento fakt dôležitý, keďže nemá k dispozícii tak širokú rotáciu ako jeho súper. Bratislavčania bojujú o natiahnutie víťaznej série na 18 zápasov, preto žiadne podcenenie súpera nemôže nastať. Ako to však bude reálne vyzerať?

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Potrebujeme odohrať najbojovnejší zápas za hranicou našich možností. Hráme doma a pred našimi fanúšikmi chceme bojovať a užiť si ho v pravej play off atmosfére. Verím, že bude vypredaná Iskra aréna a že sa vytvorí neskutočná energia, ktorá nám pomôže."

Aramis Naglič, tréner Interu: "Všetci sme si istí, že to bude veľmi dôležitý zápas. Ideme do Svitu s tým, že chceme ujsť do brejku. Sme na to koncentrovaní a ideme tam v plnej sile. Môže sa tam zlomiť séria, budeme pripravení na všetko."

 

BC Prievidza - BK Levickí Patrioti 

/stav série - 1:0/

Niké aréna, streda 24. apríla o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: RTVS a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Martin Margala

Aktuálne informácie: Prvé meranie síl prinieslo podľa očakávania rozťahaný a skôr bojovný basketbal, žiadne strelecké hody. Na levickej a prievidzskej strane bola badateľná únava z päťzápasových štvrťfinálových sérií. Ešte na začiatku štvrtej štvrtiny to pri tom vyzeralo, že prvý bod zostane u domácich, ale potom udrel celok z Hornej Nitry. Dokonalým obratom si zabezpečil víťazstvo a možno aj dôležitú výhodu v sérii. Prievidza sa zároveň stala jediným tímom v tejto sezóne, ktorý dvakrát za sebou uspel na levickej palubovke. Navyše, vo svojej Niké aréne nepustila "žlto-zelených" k výhre už niekoľko rokov. 

Motívy zápasu: Všetko bude vychádzať z energie a zdravotného stavu tímov na oboch stranách. Družstvá mali viac času na oddych, preto sa očakáva aj oveľa zaujímavejší basketbal. Pridá sa už do hry aj Jahmal Jones, respektíve Nikola Gačeša? Zlomia "žlto-zelení" čiernu sériu v Prievidzi alebo to bude v stredu večer dvojbodový trhák zverencov Tihomira Bujana? Tieto a mnohé ďalšie otázky zodpovie až samotný zápas.

Povedali pred zápasom:

Richard Körner, hráč Prievidze: "Oba tímy budú oveľa lepšie pripravené. Mali sme viac času na oddych a skauting súpera, čiže od zápasu očakávam oveľa viac energie, lepší pohyb a celkovo vyššiu kvalitu ako v prvom stretnutí. Pozývam všetkých fanúšikov, aby nás prišli podporiť a dodali nám ešte viac energie z tribún."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Očakávam ťažký zápas. Pre nás bude dôležité bojovať od začiatku, ak chceme vyhrať v Prievidzi. Kľúčom bude tímový výkon v obrane a v útoku."

Foto: Lukáš Droppan