• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. Práve v takejto pozícii sa nachádza Inter Bratislava, len jedna výhra ich delí od zisku majstrovského titulu. Majstrovské oslavy však plánuje prekaziť domáca Prievidza, ktorá by rada vo finále neskončila na nule. Podarí sa jej to?

BC Prievidza - BK Inter Bratislava

/stav série - 0:3/

Niké aréna, streda 22. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: RTVS 2 a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Marek Kúkelčík, Anton Šarišský

Aktuálne informácie: Kým na Hornej Nitre to bola vyrovnaná záležitosť až do samotného záveru, tak v hlavnom meste mal duel č. 3 jednoznačný priebeh. Inter totiž opäť raz nastolil vysoké tempo, ktorému Prievidza nedokázala stíhať. "Žlto-čierni" hrali navyše kolektívne, tvrdo trestali chyby súpera a bez väčších problémov dokráčali k finálovému mečbalu, o čom svedčí aj konečné skóre zápasu - 102:73. Družstvo z Hornej Nitry však zatiaľ predvádza diametrálne odlišné výkony doma a vonku. S čím vyrukuje BC do štvrtého finálového zápasu?

Motívy zápasu: V prípade Prievidze je to jasné, odvrátiť prvý mečbal a vrátiť sériu do Bratislavy. Víťazstvo by zároveň znamenalo ukončenie série prehier s Interom a tiež to, že by vo finále neskončilo BC na nule v kolónke výhier. Motivácia Interu je tiež očividná, zakončiť play off bez zaváhania a užiť si v najkratšom možnom čase majstrovské oslavy. Tréner Aramis Naglič má šancu zakončiť sezónu s 100% bilanciou na lavičke, čo je tiež ojedinelý jav v našej lige. Čo z vyššie napísaného sa naplní?

Povedali pred zápasom:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Verím, že s pomocou našich fanúšikov dokážeme zopakovať energiu a nasadenie, ktoré sme predviedli v prvom domácom zápase. Iba tak môžeme zvíťaziť a vrátiť sériu opäť do Bratislavy."

Aramis Naglič, tréner Interu: „Najviac záleží na psychickej príprave na tento zápas. Je ľudské a normálne, že myšlienky niekedy predbiehajú o krok vpred a rozmýšľate, že už je všetko hotové. Lenže nič nie je hotové, pokiaľ to naozaj nie je hotové – tak sa to vraví. Dosť sme sa o tom s hráčmi rozprávali a viem, že chlapci to berú seriózne. Chcú ukončiť sezónu, play off a finálovú sériu najlepšie ako sa dá. Zaslúžia si to za svoju prácu a profesionalitu. Dúfam, že budeme koncentrovaní a budeme hrať ako vieme a ako môžeme. Ak to tak bude, budeme blízko k tomu, aby sme spravili ten posledný krok. Prievidza má svoje šance, doma je silná – to rešpektujeme, ale vydáme zo seba všetko, aby sa to skončilo.“

Foto: Lukáš Droppan