Vytlačiť
Kategória: Preview

Program 16. kola Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje ďalšími dvoma zápasmi, Svit sa pokúsi zastaviť rozbehnuté Levice a Spišská Nová Ves by rada potvrdila svoju dobrú formu aj proti Prievidzi.

SBL 2019/2020 - 16. kolo:

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BC Prievidza

Mestská športová hala, sobota 7. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Vladimír Karnay

Spišskú Novú Ves zdobí v druhej štvrtine základnej časti vynikajúca forma, z predchádzajúcich piatich zápasov uspeli v štyroch prípadoch. Do družstva trénera Ericha Korfantu sa vniesla potrebná pohoda, ktorá sa prejavuje na hernom prejave tímu. Naposledy sa "Novovešťanom" podarilo obrátiť duel s Lučencom, po dramatickom rozuzlení zvíťazili nad ním doma najtesnejším možným rozdielom - 85:84. Vydarený debut absolvoval v bielo-modrom drese slovenský rozohrávač Vladimír Nemčok. "Chceme využiť našu víťaznú vlnu a samozrejme chceme Prievidzu zdolať. Čaká nás však nepríjemný a veľmi kvalitný súper so silnou balkánskou vetvou. My sme však získali po tých pár výhrach zdravé sebavedomie a nebojím sa povedať, že dokážeme hrať s kýmkoľvek v lige vyrovnanú partiu. Musíme to však potvrdiť na palubovke tým, čo nás zdobí. Tímový výkon, bojovnosť, rýchlosť musia byť naše zbrane, len nimi môžeme silnú Prievidzu poraziť," prezradil pred zápasom tréner Spišiakov Erich Korfanta.

Prievidza správnym spôsobom zareagovala na nezdar v hornonitrianskom derby, pred televíznymi kamerami nedala Žiline šancu pomýšľať na výhru (92:77). Zverenci trénera Tihomira Bujana predviedli sebavedomý výkon, v ktorom však boli isté hluché pasáže, kedy dávali súperovi šancu na úspech. Ak by sa týmto výkyvom podarilo predísť, tak ich cesta za dvoma bodmi bude ľahšia. "Čaká nás Spišská Nová Ves, ktorá v posledných zápasoch hlavne doma ukázala, že dokáže vyhrať a trápiť možno aj papierovo silnejších súperov. My sa ale musíme pozerať na seba, hrať to, čo si povieme a hlavne s energiou," uviedol asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy. 

DSC 5239

Patrioti Levice - Iskra Svit

Športová hala, sobota 7. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Tomáš Holländer, Eduard Uhrin

"Žlto-zelených" zdobí momentálne najlepšia forma v rámci ligy, v SBL-ke neprehrali už štyri zápasy, spolu s Alpsko-jadranským pohárom číta ich víťazná séria celkovo šesť stretnutí. Patrioti našli pod nohami pevnú pôdu a zároveň aj hernú pohodu. Počas týždňa mali v domácej súťaži voľno, čo využili na plnenie povinností v Alpsko-jadranskom pohárom. V domácom prostredí zvíťazili nad českým Brnom 82:62, čím spečatili postup do štvrťfinále tejto súťaže. "Je pre nami veľký ťažký zápas. V prvom vzájomnom meraní síl sme so Svitom prehrali. Svit je veľmi dobrým družstvom, hrá rýchlo, veľa tranzície a majú kvalitné individuality. Bude náročné ich zdolať. Verím, že nám naši fanúšikovia pomôžu k tomu, aby naša víťazná séria pokračovala," povedal pivot Levíc Marko Perovič.

Do Levíc však príde sebavedomý a vo víťazne naladený Svit. "Podtatranci" si vychutnali v domácom prostredí citeľne oslabené Komárno, nielenže mu nadelili najvyššiu prehru v sezóne, sami pri tom dosiahli najvyšši počet bodov v aktuálnom ročníku (126:68). To všetko sa im podarilo aj bez Stanislava Baldovského, ktorého štart v tomto zápase je otázny. Iskra má na dosah vyššie pozície v tabuľke, prípadne dva body z levickej palubovky by boli pre nich veľmi cenné. "V sobotu nás čaká veľmi náročný duel na palubovke Levíc, ktoré čoraz viac ukazujú svoj potenciál. My sa však chystáme odohrať celý zápas maximálne sústredene, sme zdravo namotivovaní a určite nenecháme súperovi nič zadarmo. Veríme, že to bude zápas, ktorý si diváci užijú a že k tomu prispejeme aj my svojim výkonom," vyjadril sa asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix