• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program 18. kola Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí súboj Prievidze so Svitom. Podarí sa zverencom trénera Tihomira Bujana priblížiť k tretiemu, respektíve druhému miestu alebo sa Svit bodovo dotiahne na piatu Žilinu?

SBL 2019/2020 - 18. kolo:

BC Prievidza - Iskra Svit

Niké aréna, utorok 17. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Tomáš Doušek, Jakub Izák

Prievidzu čaká nielen boj o tretie víťazstvo po sebe, ale aj o možnosť priblížiť sa tabuľkovým rivalom z Lučenca a Levíc. Ak by zvládli zverenci trénera Tihomira Bujana oba tohtotýždňové duely, tak by mali rovnakú bilanciu ako druhý a tretí celok tabuľky. Tím z Hornej Nitry má za sebou veľmi dlhú zápasovú prestávku, počas ktorej sa mohol dôkladne pripraviť a doliečiť aj drobné zdravotné šrámy. Naposledy hrali Prievidžania 7. decembra, kedy zvíťazili v Spišskej Novej Vsi 84:68. "Svit je vždy náročným súperom. V poslednom domácom zápase tesne podľahol Lučencu, no na druhej strane má výhry z palubovky Handlovej a tiež aj Lučenca. Počas posledného týždňa sme mali problémy so zraneniami, ale hráme doma a musíme ukázať sústredenie a energiu ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Verím, že nás fanúšikovia prídu podporiť vo veľkom počte a budú naším šiestym hráčom," povedal pred zápasom tréner Prievidze Tihomir Bujan. 

Aj pod Tatrami pretrvávajú zdravotné komplikácie, v predchádzajúcom stretnutí Iskre citeľne chýbal prínos rozohrávača Isaiaha Johnsona. Bez neho síce Svit mal na dosah výhru, ale v poslednej možnej sekunde ukradli oba body basketbalisti Lučenca. Pre zverencov trénera Rudolfa Juga to bola druhá prehra po sebe, no stále žije šanca priblížiť sa piatej Žiline. K tomu je potrebné začať zbierať body u súperov na pravidelnejšej báze. "V utorok nás čaká na palubovke Prievidze veľmi náročný zápas. Momentálne nás trápia zdravotné problémy, čo v značnej miere ovplyvňuje aj kvalitu tréningového procesu. Určite sa budeme snažiť aj napriek tomu podať zodpovedný výkon a musíme bojovať na hranici našich možností, jedine tak môžeme pomýšľať na úspech," vyjadril sa asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Foto: Dominika Bodyová