• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj zostávajúce zápasy 25. kola Slovenskej basketbalovej ligy sú rozhodne zaujímavé. V Spišskej Novej Vsi to bude premiéra Krunoslava Krajnoviča na lavičke Prievidze. V Handlovej to bude bitka o dôležité body, domáci privítajú Komárno. Žilina sa pokúsi pred svojim publikom zastaviť Inter Bratislava.

SBL 2019/2020 - 25. kolo: 

MBK Baník Handlová - MBK Rieker COM-Therm Komárno

Mestská športová hala, sobota 25. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Pavel Fuska, Roman Lamoš

Na Hornej Nitre bolo počas uplynulých dní rušno. Po prehre o 45 bodov s Interom Bratislava sa v kuloároch spomínalo odvolanie Branka Maksimoviča z postu hlavného trénera. Správna rada však podržala srbského kormidelníka vo funkcii, no varovný prst je nad niekoľkými hráčmi. O to viac prekvapila vo štvrtok správa, že dres Baníka si už neoblečie český krídelník Filip Halada. Už bez neho čaká Handlovú mimoriadne dôležitý boj o body, keďže Komárno má šancu priblížiť sa a je jeho ambíciou určite vyššie postavenie, aké momentálne v tabuľke má. "Po dvoch vystúpeniach vonku nás čaká stretnutie pred domácim hľadiskom. V sobotu sa postavíme Komárnu, ktoré od zápasu k zápasu podáva stále lepšie výsledky. Pre oba tímy je tento duel nesmierne dôležitý. Komárno má ambíciu postúpiť do vyraďovacích bojov a my naháňame Svit, ktorý má pred nami na šiestom mieste tesný náskok. Ďalším faktom, pre ktorý si nemôžeme dovoliť zaváhanie sú naši fanúšikovia, ktorí od nás očakávajú povinnú jazdu," zamyslel sa krídelník MBK Tomáš Mrviš. "Mali sme dostatok času na tréning a zapracovanie nových hráčov do tímu. Počas uplynulých dní si aj oni osvojili signály týkajúce sa obrany a útoku. Verím, že v sobotnom zápase budeme pôsobiť na palubovke omnoho lepšie ako v posledných vystúpeniach. Náš súper sa posilnil o troch hráčov a vymenil trénera. Preto sa musíme prichystať na všetky nástrahy, ktoré od neho hrozia," doplnil kouč Handlovej Branko Maksimovič. 

"Obuvníci" sa už dali zdravotne do poriadku, čo je určite najdôležitejšia správa. Tou horšou je, že družstvo sa nachádza na poslednej pozícii a na Spišskú Novú Ves v predchádzajúcom kole opäť stratilo. Komárno prehralo tri stretnutia po sebe, ale ani v jednom nepôsobilo odovzdane. Naposledy sa o tom mohol presvedčiť Svit, ktorý vo veľmi emotívnom a vypätom stretnutí rozhodol až v samotnom závere. "Čaká nás ďalší ťažký zápas, tentokrát proti Handlovej. Z predchádzajúcich zápasov im máme čo vracať, celý týždeň sme sa na súpera pripravovali a na ihrisku odovzdáme všetko," vyhlásil rozohrávač Komárna Nini Gabrijel.

IMG 0078

BK Slávia Žilina - Inter Bratislava

Športová hala na Rosinskej ceste, sobota 25. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Tomáš Kiss 

Do tretice všetko dobré, tak sa asi po novom hovorí v Žiline. Slávia na tretí pokus predviedla dokonalý obrat s víťazným koncom. O to cennejší, keďže sa podaril na palubovke Prievidze. Zverenci trénera Ivana Kurillu zmazali 21-bodové manko, aby si napokon z Niké arény odvážali mimoriadne vzácnu výhru. Tá znamenala nielen udržanie piateho miesta, ale aj uchovanie nádeje na vyššie pozície. Teraz je však pred "šošonmi" najťažší možný test - úradujúci majster. "Po bojovnom zápase s Prievidzou, kde sme vybojovali dôležité víťazstvo, ideme ďalej. Inter je lídrom našej súťaže. Ide o kvalitný tím, ktorý má kostru tímu už niekoľko rokov pokope. To je jeho najväčšia sila. Hráči sa poznajú, vedia o sebe, a to robí tento tím veľmi silným. Avšak každý tím je zdolateľný, aj Inter. Ak ho však chceme poraziť, musíme siahať na maximálny výkon v každej sekunde zápasu. Musíme byť koncentrovaní, húževnatí a správne športovo drzí. Na sobotňajší zápas sa tešíme," prezradil tréner Žiliny Ivan Kurilla. 

"Žlto-čierni" totiž bezpečne, suverénne a pevným krokom kráčajú za opätovným zopakovaním prvenstva po základnej časti. Inter Bratislava už neprehral dvanásť stretnutí po sebe, naposledy sa o jeho sile mohla presvedčiť Handlová, ktorá odchádzala z Pasienkov s prehrou o priepastných 45 bodov. Bratislavský celok má navyše znamenitú formu aj u súperov, v doterajšom priebehu našli len jedného premožiteľa. Ak k tomu pridáme príchod Aleksandara Vlahoviča a takmer žiadne absencie, tak majster má určite v pláne rozšíriť svoju sériu o ďalší zárez. "V Žiline očakávame veľmi ťažký zápas. Posledné stretnutie, čo sme s nimi odohrali, bolo vyrovnané, takže vieme, čo môžeme očakávať. Oni sú teraz v dobrej forme, vyhrali vonku v Prievidzi, určite budú aj na nás dobre pripravení. My musíme k zápasu pristúpiť zodpovedne a nedať im šancu, aby sa dostali k svojej hre," povedal rozohrávač Interu Goran Bulatovič. 

24 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BC Prievidza

Mestská športová hala, sobota 25. januára o 19.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Tomáš Holländer, Michal Perečinský

Mimoriadne cenné víťazstvo Spišiakov proti Lučencu dodalo do mužstva potrebnú pohodu. Hráči na čele s trénerom Erichom Korfantom urobili dôležitý krok na ceste za miestenkou do play off, teraz by na to chceli nadviazať a príbližiť sa aj vyšším tabuľkovým métam. S jedlom totiž rastie chuť a prípadná druhá výhra po sebe by ešte viac posilnila sebavedomie "Novovešťanov". "Atmosféra v tíme je po výhre s Lučencom veľmi dobrá, čo sa prejavilo pohodou na tréningoch, ktoré si chlapci poctivo odmakali. Čaká nás ďalší ťažký zápas, všeobecne tento ročník je vyrovnanejší ako minulý a až na vynimku Interu, sa dá hrať s hocikým vyrovnaná partia. Budeme sa sústrediť na svoju hru, nadviazať na to dobré zo zápasu s Lučencom. Samozrejme, že vnímame, čo sa deje v Prievidzi, hráči sa určite budú chcieť pred novým koučom ukázať, čo nám príliš nevyhovuje, ale nijako to nezmeníme a na palubovku vybehneme s jediným cieľom Prievidzu poraziť," povedal tréner Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta.

Aj v druhom meste na Hornej Nitre bolo počas uplynulých dňoch rušno. V Prievidzi sa totiž uchýlil k výmene na poste hlavného trénera, pre neuspokojivé výsledky sa porúčal Tihomir Bujan a na jeho miesto prišiel divákmi obľúbený Krunoslav Krajnovič. Chorvátskeho kormidelníka teraz čaká nesmierne náročná premiéra, pri ktorej by chcel naštartovať družstvo tým správnym smerom. Štvrté miesto je síce dobré, ale piata Žilina nebezpečne dýcha a vyššie priečky nie sú veľmi vzdialené. "Čaká nás zápas v Spišskej Novej Vsi. Musíme sa zodpovedne pripraviť a sústrediť sa celých 40 minút. Spišská porazila Lučenec, takže to určite nebude jednoduchý zápas," uviedol asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy.

Foto: Jakub Ruman, Lenka Molnárová, Barbora Klorusová