Vytlačiť
Kategória: Preview

Slovenskú basketbalovú ligu čaká 28. kolo, ktoré bude záverečným testom pred Slovenským pohárom a zároveň posledným kolom pred takmer mesačnou prestávkou. Pred televíznymi kamerami si tentoraz zmerajú sily Levice s Prievidzou. V dolnej časti tabuľky to bude zaujímavý boj, Komárno privíta Lučenec a Spišská Nová Ves sa popasuje so Žilinou. Pod Tatrami pricestuje do Svitu tabuľkový líder Inter Bratislava.

SBL 2019/2020 - 28. kolo:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - BKM Lučenec

Mestská športová hala, streda 5. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Jozef Stopka

Boj o siedme a ôsme miesto je pred záverečnou časťou základnej časti úplne otvorený. Komárno sa prihlásilo zlepšenými výsledkami v januári do toho, aby mu nezostal v rukách povestný "Čierny Peter". Počas uplynulého víkendu nedotiahli nádejne rozohraný duel so Žilinou do víťazného konca, napokon z toho bola prehra o 17 bodov. V domácom prostredí im to však ide oveľa lepšie, svojho najbližšieho súpera už dokázal raz v aktuálnom ročníku zdolať. "Čaká nás posledný zápas pred dlhšou pauzou. Lučenec má kvalitný tím, čo potvrdzujú počas celej sezóny. Tvrdo sa pripravujeme a budeme sa snažiť potešiť našich fanúšikov ďalšou výhrou. Musíme hrať agresívne a koncentrovane počas celých štyridsiatich minút a odovzdať na palubovke všetko, čo je v našich silách," vyhlásil rozohrávač "obuvníkov" Branislav Pipíška.

Lučenec prišiel v sobotu večer o druhé miesto v tabuľke, ktoré dočasne okupoval. S Levicami odohral aj do tretice vyrovnaný duel, tentoraz však sa povestná šťastena nepriklonila na ich stranu. Teraz majú v pláne zlepšiť bilanciu u súperov a zostať v stíhačke o druhú priečku. Zároveň sa budú chcieť naladiť správnym spôsobom na štvrťfinále Slovenského pohára. "Komárno ukázalo v predchádzajúcich zápasoch zmenenú tvár. Domáci sú momentálne v hernej pohode a čaká nás veľmi náročný zápas, asi ako každý. Poctivo sme sa pripravovali a chceme to ukázať aj priamo na palubovke. Nechceme aby naša príprava zostala len v šatni, ale chceme aby sa odzrkadlila aj na palubovke. Pôjdeme do Komárna odovzdať zo seba maximum," vyjadril sa kouč "Novohradčanov" Peter Jankovič.

DSC 1273

Patrioti Levice - BC Prievidza

Športová hala, streda 5. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: RTVS 2 a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Martin Margala, Stanislav Bara

Levičania finišujú s brutálne nabitým programom zápasov, Všetko zakončia pred televíznymi kamerami RTVS v ostro sledovanom stretnutí. V lige si v sobotu večer opätovne vybojovali post druhého najlepšieho tímu súťaže, keď premiérovo v tejto sezóne triumfovali nad Lučencom. O čosi horšie dopadla odveta štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára, po zlom streleckom večeri prehrali v Pardubiciach o 21 bodov a so súťažou sa tak rozlúčili. Teraz si môžu napraviť chuť a odčiniť toto zaváhanie. "Prievidza určite urobila určité zmeny s novým trénerom v ich hre. My sa však teraz snažíme pozerať hlavne na seba. V týchto dňoch je to o to dôležitejšie, aby sme zregenerovali všetky sily a bojovali. Dáme do toho všetko," povedal tréner Patriotov Michal Madzin.

Pod taktovkou trénera Krunoslava Krajnoviča prišla počas víkendu prvá prehra Prievidze, zrodila sa pod Tatrami vo Svite. Celku z Hornej Nitry evidentne chýbal skúsený rozohrávač Zlatko Jovanovič, jeho účasť v stredajšom zápase je aktuálne otázna. BC sa aktuálne drží v tabuľke na piatej pozícii, ale šiesty Svit mu už dýcha na krk. Ďaleko však nie je ani štvrtá Žilina, navyše majú Prievidžania dobrú bilanciu na hosťujúcich palubovkách.

img046 

Iskra Svit - Inter Bratislava

Iskra aréna, streda 5. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Eduard Uhrin

Iskra pretrhla v správnom čase šnúru prehier, dôležité dva body si vybojovala vo svojej aréne proti Prievidzi. To dodalo "Podtatrancom" potrebnú sebaistotu v poistení šiesteho miesta v tabuľke, no ambície družiny okolo trénera Rudolfa Juga sú určite vyššie. Teraz však majú pred sebou najťažší možný test - úradujúceho majstra. S ním však dokázali v predchádzajúcom meraní síl hrať vyrovnanú partiu, nebyť výpadku v prvej a záverečnej štvrtine. "V stredu nás čaká doma Inter, kvalitu ktorého nie je asi treba bližšie rozoberať. Uvidíme v akej zostave nastúpime, nakoľko nás trochu trápia zranenia. Napriek tomu pôjdeme do zápasu odhodlane a s maximálnou energiou. Ak chceme pomýšľať na dobrý výsledok, tak budeme musieť hrať s maximálnou koncentráciou celých 40 minút. Proti Interu si nemôžeme dovoliť zbytočné straty, pretože tento súper to okamžite trestá. Takisto sa budeme snažiť o čo najlepšiu kontrolu obranného doskoku, kde je Inter veľmi silný. Dúfame, že naši fanúšikovia nás prídu podporiť a my sa im za to odvďačíme dobrým výkonom na hranici našich možností," uviedol asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Inter Bratislava nie je ďaleko od obhájenia prvenstva po základnej časti, navyše mal počas víkendu voľno, čo znamenalo dôkladnejšiu prípravu na najbližšieho súpera. "Žlto-čierni" naposledy bez väčších problémov zdolali doma Spišskú Novú Ves, okrem toho majú najjasnejšie najlepšiu bilanciu vonku. "Je pravda, že Sviťania sú doma už tradične nebezpeční, ale tiež je pravda, že majú v hre veľké výkyvy. Myslím si, že to nebude ľahký zápas. Sviťania majú niekoľko individuálne kvalitných hráčov. Nehrajú nejaké systémy a nevymýšľajú neviem aké veci, ale dosť sa spoliehajú na to, čo vedia vytvoriť v hre 1 na 1, či 2 na 2. Sú to základné veci, že musíme zastaviť hru 1 na 1 a pick´n´roll. Samozrejme, musíme hrať našu hru. Ako vždy: dobrú obranu, dobrú tranzíciu do útoku a byť sústredení, aby sa nezopakoval výkon ako proti Žiline a všetko bude v poriadku," okomentoval najbližšieho súpera asistent trénera Interu Danilo Rakočevič.

18 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Slávia Žilina

Mestská športová hala, streda 5. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Tomáš Doušek, Stanislav Mlynarčík

Spišská Nová Ves získala potrebné dva body, keď doma zdolala po urputnom boji Handlovú. "Novovešťania" tak ešte nepovedali posledné slovo v boji o ôsme, respektíve siedme miesto. Strata je aktuálna dvojzápasová, zníziť ju môžu opäť pred domácim publikom. Bude z toho ďalšia radosť na Spiši v stredu večer? "Nálada je po víťaznom zápase s Handlovou veľmi dobrá, vedeli sme, že ak sa chceme udržať v hre, tak musíme vyhrať a dokázali sme to, čo je veľmi pozitívne pre naše sebavedomie. Čaká nás však nový zápas, musíme nadviazať na to dobré zo stretnutia s Handlovou a ešte tvrdšie pracovať v obrane, pretože v nej je kľúč k víťazstvu," myslí si hráč Spišskej Novej Vsi Justus Alleyn.

Slávia má momentálne najlepšiu fazónu spomedzi všetkých družstiev v Slovenskej basketbalovej lige, víťazná séria číta štyri zápasy. To posledné sa zrodilo doma, kde sa vysporiadali s nepríjemným Komárnom. Nedávne výsledky tak znamenali nielen upevnenie štvrtej priečky, ale priblíženie sa aj k boju o tretie a dokonca druhé miesto. Zlepšia si Žilinčania formu triumfom vonku? "Spišská Nová Ves patrí medzi nevyspytateľné tímy. Hlavne vo svojom prostredí vie byť veľmi nepríjemná. Potvrdila to aj víťazstvom doma s Handlovou. Jej hráči sú zvyknutí hrať veľkú porciu minút s kontrolou faulov. Je dôležité zastaviť ich hru. Ak chceme potiahnuť naše víťazné ťaženie, tak musíme hrať kvalitne v obrane, iba tak môžeme byť na Spiši úspešní," dodal tréner "šošonov" Ivan Kurilla.

Foto: Lukáš Droppan, Dominika Bodyová, Barbora Klorusová