• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrťfinálový program Slovenského pohára sa uzatvorí dvoma zápasmi. Líder tabuľky a najvyššie nasadený tím Inter Bratislava si v rámci bratislavského derby zahrá s prvoligovou Petržalkou. Oveľa napínavejší basketbal sa očakáva v Leviciach, kam pricestuje Iskra Svit.

Slovenský pohár 2019/2020 - štvrťfinále:

Inter Bratislava - MŠK Iskra Petržalka

Eurovia aréna, utorok 11. februára o 18.00 h - štatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Roman Lamoš, Róbert Cibulka

"Žlto-čierni" už pred sezónou deklarovali, že chcú zaútočiť a získať obe trofeje, ktoré je možné v našich končinách zdvihnúť nad hlavu. Do bojov o Slovenský pohár idú opäť z pozície najvyššieho nasadeného družstva, no ich fazóna nie je určite taká, ako by si predstavovali. V lige totiž prehrali s oslabeným Svitom (77:79), čo bol určite varovný prst pred aktuálnym týždňom. Prvotnú prekážku v podobe Petržalky by mal Inter preskočiť, domáca Prievidza si už však na Final Four určite bude robiť zálusk, aby prerušila dlhotrvajúcu šnúru prehier s bratislavským tímom a ukončila ich sen o zisku prvej trofeje sezóny.

Po troch rokoch sa medzi basketbalovou elitou predstaví zástupca druhej najvyššej súťaže - Petržalka. Aj vtedy si v rámci Slovenského pohára zahrala Iskra s bratislavským Interom. Tentoraz sa jej podarilo prejsť cez jedno kvalifikačné kolo, v dvojzápase zdolala Holíč (80:82 a 70:61). V družstve trénera Mariána Berčeka sa nachádza viacero hráčov s ligovými skúsenosťami - Samuel Hanák, Dominik Havel, Samuel Hupka, Matúš Jurčina, Juraj Krajčír či Miroslav Kráľ. Hecnú sa hráči Petržalky a potrápia svojho oveľa väčšieho mestského rivala?

DSC 4092

Patrioti Levice - Iskra Svit

Športová hala, utorok 11. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Richard Sirocký

Patrioti majú za sebou mimoriadne náročný program, v priebehu dvoch týždňov odohral až šesť súťažných stretnutí v dvoch rôznych súťažiach. Aj preto prišla takmer týždňová prestávka určite vhod, hlavne z pohľadu dobitia bateriek a regenerácie. Teraz je pred Levičanmi prvý vrchol sezóny, zverenci trénera Michala Madzina sa pokúsia obhájiť Slovenský pohár. Na to je však potrebné preskočiť prvú prekážku, ktorou je v rámci štvrťfinále nebezpečná Iskra Svit. "Žlto-zelení" majú s týmto súperom v tomto ročníku pozitívnu bilanciu - 2 výhry a 1 prehru. Otázny je momentálne štart Martina Bachana, ktorý absentoval pri ligovej prehre s Prievidzou (90:93). "Vieme o čo nám ide a aký je Slovenský pohár dôležitý pre nás, klub a našich fanúšikov. Súpera poznáme, sme pripravení v utorok zabojovať o postup," vyhlásil pivot Patriotov Viktor Juríček. 

"Podtatranci" cestujú na štvrťfinále Slovenského pohára nebojácne, veď v ligovej generálke zdolali pred domácim publikom úradujúceho majstra Inter Bratislava (79:77). Úspech o to cennejší, keďže pre zranenie nenastúpil do hry americký krídelník Jalen Nesbitt a ani sekundu neodohral talentovaný slovenský rozohrávač Adam Monček. Zverencov trénera Rudolfa Juga nečaká ľahká úloha, ale na vyššie nasadeného súpera si veria. Neznámou zatiaľ je fakt, v akom zložení pricestujú do Levíc. "Na zápas v Leviciach sa tešíme, no uvidíme v akej zostave nastúpime, nakoľko máme nejaké zranenia. Keďže ide o pohárový zápas a víťaz postúpi na Final Four, tak o motiváciu je postarané. Po víťazstve nad Interom sme dobre naladení a dúfam, že sa to prejaví aj na palubovke. Koncentrácia, kontrola priestoru pod košom, dobrá tranzícia a pohyb lopty by mohli byť kľúčom k nášmu úspechu," prezradil asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan