• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

O prvé víťazstvo v sezóne si to v dohrávke úvodného kola Slovenskej basketbalovej ligy rozdá Lučenec so Svitom. Budú mať na úvod domáce tímy stopercentnú bilanciu alebo si ukoristia body aj hostia?

 

SBL 2020/2020 - 1. kolo: 

BKM Lučenec - Iskra Svit

Športová hala ARENA, nedeľa 27. septembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenosy: Huste.tv a Youtube

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Zdenko Zubák, Ján Kurpaš 

Tieto dva tímy sa už prednedávnom stretli, konkrétne na Baťovom pohári. Vo Svite sa vtedy radoval z úspechu organizáror turnaja, keď zdolal BKM po dramatickej koncovke 81:78. To bola však príprava, každý si skúšal svoje veci, ani jeden nebol v stopercentnej fazóne, respektíve zostave. "V prvom zápase v novej sezóne privitáme silný celok zo Svitu. Mali sme možnosť konfrontácie s našim najbližším súperom a opäť ukázali, že majú kvalitný káder so skúseným trénerom. Nečaká nás nič jednoduché. Urobíme všetko preto, aby sme vstúpili úspešne do novej sezóny. Mrzí ma, že nebudeme môcť naplniť halu ako bývalo zvykom, ale aj tak verím v podporu od našich skvelých fanúšikov," rozhovoril sa pred zápasom tréner Lučenca Peter Jankovič. Jedno je isté, pri pohľade na súpisky by sme mali dočkať mimoriadne atraktívneho duelu, ktorý nemá vopred daného favorita. "Veľmi dôležitý prvý zápas. Myslím si, že to bude boj o každú loptu, proti nám stojí kvalitné mužstvo, určite budú na nás pripravení, čiže potrebujeme byť v zápase od prvej do poslednej minúty koncentrovaní a hrať svoju hru, potom môžeme pomýšľať na víťazstvo. Verím nášmu mužstvu, že to zvládneme a do sezóny vstúpime výhrou," myslí si domáci krídelník Simeon Jackuliak. 

Triumf na vlastnom turnaji prirodzene zameral väčšiu pozornosť na družstvo Iskry Svit. "Podtatrancov" totiž radia viacerí na popriedné priečky, keďže dosiahnuté výsledky v príprave prišli vždy v stave, keď tím nebol v stopercentnej sile. O to zaujímavejšie bude určité sledovať, ako budú zverenci trénera Rudolfa Juga vyzerať v súťažnom nasadení a keď budú kompletní. Oba celky majú veľkú motiváciu, preto sa môžeme podľa všetkého tešiť na zaujímavú dohrávku úvodného kola. "Na štart ligy sa už veľmi tešíme. V Lučenci to bude určite náročný zápas, nakoľko sa im podarilo vyskladať kvalitný káder a majú aj dobrú trénerskú dvojicu. Máme menšie zdravotné komplikácie, ale to sú veci, s ktorými sa musíme vysporiadať. Ak chceme uspieť, tak musíme do zápasu vstúpiť s veľkou energiou a musíme si toto nastavenie udržať až do konca. Ak budeme plniť to, čo chceme hrať a budeme koncentrovaní, tak verím, že domov budeme odchádzať spokojní," vyjadril sa asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Foto: Lukáš Droppan