Vytlačiť
Kategória: Preview

Jedenáste kolo SBL sľubuje dvojicu atraktívnych zápasov. Lučenec si to s Levicami rozdá o druhé miesto v tabuľke. Do Svitu pricestuje líder súťaže - Spišskí Rytieri.

SBL 2020/2021 - 11. kolo (sobota 7. novembra 2020): 

BKM Lučenec - Patrioti Levice (16.00 h)

K zápasu: Lučenec si zatiaľ pevne drží v tabuľke druhú pozíciu, no jeho hra rozhodne nie je podľa predstáv kouča Petra Jankoviča. Teraz ich čaká náročná previerka, keďže sa hrá priamy duel o umiestnenie, ktoré "Novohradčania" okupujú. Do zápasu však pôjdu naladení pozitívne, keďže uspeli v Prievidzi (78:72). Výhra sa nerodila ľahko, ale opäť raz hráči BKM zvládli koncovku. Doma zatiaľ prehrali len v jednom prípade, radi by si túto bilanciu udržali aj po sobote. "Dôležitý zápas, ktorý chceme vyhrať. Musíme ukázať, že na našej palubovke sa len tak ľahko nerozdávajú body. Levice hrajú v posledných stretnutiach veľmi dobre, preto očakávame tesný duel. Sme na nich pripravení," hlási pred zápasom domáci rozohrávač Dominique Hawkins.

Patrioti cestujú momentálne v pozícii družstva s najlepšou fazónou v lige. Tri víťazstvá v rade, z toho dvakrát po sebe uspeli vonku. Zdá sa, že menšia kríza z predchádzajúcich týždňov je zabudnutá, zverenci trénera Michala Madzina hrajú totiž sebavedomo a kolektívne, čo sa odzrkadľuje na výsledkoch. Na Pasienkoch zvíťazili nad Interom Bratislava (76:62) bez výraznejších problémov a náročný sled zápasov by radi ukončili opäť úspechom. Bude z toho opäť raz dráma, ako býva už tradíciou pri zápasoch týchto dvoch tímov? "V Lučenci to bude určite ťažký zápas. Musíme hrať dobre v obrane a hlavne si postrážiť doskok. V ofenzíve hrať kolektívne a ak premeníme pozície, ktoré si vytvoríme a vyvarujeme sa zbytočných strát, tak si myslím, že máme na to, aby sme v Lučenci vyhrali," povedal hráč Levíc Martin Danielič.

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Zdenko Zubák, Peter Karniš

Na čo sa zamerať: Voľba tentoraz pripadla na priestor pod košom, kde operujú zaujímaví hráči. Lučenec má "vežu" v podobe Konstantina Anikienka, doskoky získava aj americké do Roydell Brown a James Murray-Boyles. Levice sa opierajú o prínos Borisa Bojanovského s Viktorom Juríčkom, pridáva sa k ním aj Cvetomir Černokojev. 

Kde sledovať:

 13

Iskra Svit - Spišskí Rytieri (20.00 h)

K zápasu: Svit zakončí sériu domácich duelov proti tradičnému rivalovi a neďalekému súperovi. "Medvede" mali počas týždňa voľno, mohli sa tak dať zdravotne do poriadku a lepšie naskautovať Spišiakov. Proti Handlovej (99:80) oddychoval "Peak hráč mesiaca október" De'Sean Parsons, v sobotu by mal byť opäť k dispozícii trénerovi Rudolfovi Jugovi. Iskre sa zatiaľ vo svojej hale darí, radi by navyše odčinili hladkú prehru z predchádzajúceho vzájomného merania síl. "Po týždni sa opäť predstavíme na domácej palubovke, proti veľmi silnému tímu zo Spišskej Novej Vsi. Ak chceme pomýšľať na víťazstvo, tak budeme musieť dodržať herný plán, hrať maximálne koncentrovane na oboch koncoch palubovky a odovzdať na ihrisku všetko. Vieme o silných stránkach súpera a verím, že sa nám ich podarí čo najlepšie zastaviť. Na zápas sa už všetci tešíme a dúfam že aj diváci, hoci len na diaľku, si prídu na svoje," prezradil asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Rytieri to proti oslabenej Handlovej nemali jednoduché, no napokon si postrážili zisk dvoch bodov (92:79) a udržali si prvé miesto v tabuľke. Trénerovi "Novovešťanov" Teovi Hojčovi chýbal v tomto zápase Milan Nikolič, jeho štart proti Svitu je tak otázny. Dobrou správou však je, že sa postupne do formy dostáva Michal Čekovský a aj ďalší hráči naznačujú svoj potenciál. Ako však zvládnu ofenzívne ladeného súpera? "Čaká nás derby, ktoré nikdy nemá favorita a tak sme všetci v očakávaní toho, ako to dopadne. Samozrejme, že vo Svite chceme zvíťaziť, no domáci sú vo svojej špecifickej hale veľmi nepríjemní. Vieme na koho sa musíme zamerať, podstatné je však to, či to chlapci z 'papiera' prenesú na ihrisko," uviedol asistent trénera Rytierov Erich Korfanta.

Kto píska: Pavel Fuska, Martin Margala, Jakub Izák

Na čo sa zamerať: V prípade, že budú obidvaja hrať, tak lákadlom bude určite konfrontácia De'Seana Parsonsa s Milanom Nikoličom. Špičkoví a všestranní hráči patria k lídrom svojich družstiev, natíska sa tak otázka, kto bude viac nápomocný svojmu kolektívu. 

Kde sledovať:

 

MBK Baník Handlová - BC Prievidza (18.00 h) - ODLOŽENÉ!

Foto: Barbora Klorusová, Lukáš Droppan