• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Len jeden zápas SBL-ky ponúka sobota, konkrétne dohrávku 14. kola medzi Lučencom a Handlovou. Potvrdia domáci, že s nimi treba počítať v boji o najvyššie priečky alebo si uchmatnú hostia dôležité dva body?

SBL 2020/2021 - 14. kolo (sobota 23. januára o 18.00 h):

BKM Lučenec - MBK Baník Handlová

K zápasu: "Pelikáni" potvrdili, že hlavne v domácom prostredí je potrebné pravidelne zbierať body. Síce mali za sebou dlhšiu prestávku, ale dohrávka 15. kola so Svitom sa napokon pre nich skončila úspešne (88:81). Výhra ich opäť o čosi viac priblížila k druhému miestu a ďaleko nie sú aj od méty najlepšieho tímu SBL. Teraz majú na to ďalšiu dobrú šancu, ak chcú vo svojom napredovaní pokračovať. "Handlová nie je ľahký súper. Každý dokáže strieľať za 3 body, tak musíme byť veľmi opatrní na perimetri. Máme výhodu domácej palubovky, pokúsime sa predviesť kvalitnú hru. Domáce zápasy sú dobrou šancou posunúť sa v tabuľke," myslí si pivot Lučenca Konstantin Anikienko.

Handlovčania však určite nepricestujú odovzdaní. Ich situácia síce nie je momentálne ružová, ale priečka zaručujúca účasť v prvom kole play off nie je až tak ďaleko. Zverenci trénera Danila Rakočeviča bojovali s Interom Bratislava o nádej na víťazstvo až do konca, no napokon neuspeli (73:82). Prípadný triumf by im mohol výrazne mentálne pomôcť a zároveň by konečne zmazali nulu z kolónky výhier na palubovkách súperov. "Uvedomujeme si, v akej nelichotivej situácii sa nachádzame. Napriek tomu náš postup do vyraďovacích bojov ešte stratený nie je. Povinné víťazstvá sme premrhali, no musíme sa pozerať dopredu. Nie je čas na výhovorky, ani prázdné slová. Ak sa chceme odlepiť z dna tabuľky, musíme bojovať s každým jedným súperom naplno a to bez ohľadu na jeho kvalitu. Súťaž je vyrovnaná a nie je si z čoho vyberať. Lučenec patrí k najsilnejším celkom v zápasoch na domácej palubovke a preto nemáme čo stratiť. Aktuálna sezóna prináša mnoho prekvapení a ak dodržíme všetko, na čom pracujeme, tak môžeme byť pre domácich nepríjemným súperom," uviedol hrajúci asistent trénera Handlovej Saša Jankovič. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Anton Šarišský

Na čo sa zamerať: Ideálne stretnutie, aby sa chytili nové tváre na oboch stranách. Dres Lučenca si len prednedávnom začali pravidelne obliekať DeAngelo Isby a Patrick Šimon, k Handlovčanom sa pripojil James Hawthorne. Bude to pre niektoré z nich prelomový zápas?

Kde sledovať:

Foto: Facebook