Vytlačiť
Kategória: Preview

Atraktívne 30. kolo SBL zakončí nemenej zaujímavý súboj Prievidze s Lučencom. Podarí sa domácemu tímu prelomiť šnúru výraznejších prehier alebo zvíťazia hostia aj v piatom vzájomnom meraní síl v tomto ročníku?

SBL 2020/2021 - 30. kolo (nedeľa 7. februára o 20.00 h):

BC Prievidza - BKM Lučenec

K zápasu: Azda Prievidzi týždňová prestávka prospela, zverenci trénera Maroša Helmecyho totiž tri stretnutia za sebou výraznejšie prehrali, čo ich pravdepodobne po sérii dobrých výsledkov vrátilo na zem. Je totiž jasné, že ich čaká ešte urputný a neľahký boj o posledné miesto v play off. Aj keď majú na Handlovú dva zápasy k dobru, tak na svojom konte majú len o jedno víťazstvo viac ako ich odveký rival. Predchádzajúcu sobotu prehrali na Pasienkoch s Interom (64:88) a pred 10 dňami neuspeli práve na palubovke Lučenca (75:103). "Lučenec má v tíme viacerých kvalitných legionárov, ktorých dopĺňajú mladí, bojovní, slovenskí hráči. Sú veľmi dobrí strelci za tri body a tiež agresívni na útočnom doskoku. Keďže sme v poslednom vzájomnom zápase prehrali takmer o 30 bodov, určite im budeme mať čo vracať. V tomto dueli bude dôležité začať od prvej minúty s energiou a agresivitou. Musíme sa vrátiť k našej tímovej hre, ktorú sme predvádzali v prvej polovici januára. Ak sa nám to podarí a ak nestratíme počas zápasu koncentráciu, tak som si istý, že súperovi vrátime prehru z posledného vzájomného stretnutia," povedal pivot Samuel Kincel. 

V tejto chvíli nie je známe, či sa trénerskej taktovky nad Lučencom opäť ujme Zuzana Žirková alebo sa vráti na lavičku Peter Jankovič. Jeho povinnosti pri reprezentácii sa totiž skončili sobotňajším večerným zápasom s Holandskom, v ktorom si Slovensko vybojovalo postup na majstrovstvá Európy. Jedno je však isté, Lučenčania plánujú zabudnúť na tesnú prehru so Svitom (93:98) a opäť zaznamenať víťazstvo. Predpoklady k tomu majú dobré, vo všetkých štyroch doterajších prípadoch dokázali Prievidzu v tejto sezóne zdolať. Majú šancu si zlepšiť bilanciu na palubovkách súperov a pridať dôležité dva body v boji o čelo SBL. "Prievidzu sme zdolali vysokým rozdielom, ale to nič neznamená. Je to kvalitné družstvo, hlavne doma, čiže určite to nepodceníme. Bola škoda, že sme v stredu prehrali, hneď tento ďalší zápas chceme využiť na to, aby sme zostali na vrchných priečkach tabuľky," prezradil pivot Konstantin Anikienko. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Martin Margala, Róbert Cibulka

Na čo sa zamerať: V predchádzajúcom zápase Lučenca s Prievidzou bola najmarkantnejší rozdiel v úspešnosti streľby za tri body a nemenej dôležitý bude aj bodový príspevok lavičky. Bude jeden z týchto faktorov rozhodujúci?

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla/BC Prievidza