• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

IMPULS-LEASING Slovenský pohár má pred sebou veľké finále. Domáci Inter Bratislava sa v ňom pokúsi pridať do svojej zbierky už šiestu trofej pre víťaza tohto podujatia, Spišskí Rytieri majú len druhú šancu.

IMPULS-LEASING Slovenský pohár - finále (sobota 20. marca o 16.00 h):

Inter Bratislava - Spišskí Rytieri

K zápasu: Z historického hľadiska je Inter Bratislava najčastejším účastníkom finále Slovenského pohára, celkovo sa v ňom "žlto-čierni" predstavili už 12-krát. Päťkrát z toho bol triumf, v siedmich prípadoch sklamanie. Práve druhá možnosť sprevádza aktuálne bratislavský tím, keďže ťahajú trojročnú šnúru prehier vo finále, vrátane posledného neúspechu doma v roku 2019. Zverenci trénera Olega Meleščenka sa museli nadrieť na postup zo semifinále, nad Lučencom zvíťazili po predĺžení 89:85. Tento triumf však môže mentálne nakopnúť mladé družstvo, ktoré nemá čo stratiť v boji o prvú trofej sezóny. Celkové víťazstvo na Slovenskom pohári by bolo pred sezónou pasované za obrovský úspech Interu. "Je to pre mňa všetko, dlho som už nebojoval o nejakú trofej pre víťaza. Pre nás je to skvelá motivácia, hráme k tomu doma, čiže to treba využiť," vyhlásil rozohrávač Lautaro Lopez. 

Spišskí Rytieri sa len druhýkrát v klubovej histórii predstavia vo finále Slovenského pohára, od ich poslednej účasti ušlo už 15 rokov. Aj v roku 2006 sa stretli s Interom Bratislava, vtedy po výsledkoch 63:92 a 104:71 zdvíhali nad hlavu trofej pre víťaza. Ich cesta bola na rozdiel od domáceho tímu jednoduchšia, keď bez výraznejších problémov zdolali oslabenú Prievidzu 93:62. Aj ušetrené sily môžu v tomto stretnutí zohrávať svoju rolu. Pre klub, ktorý sa pred sezónou rozhodol v mnohých smeroch inovovať, by to bol prvý veľký úspech. "Inter hrá doma, to je ich veľká výhoda. My sme s nimi odohrali celkom dobre predchádzajúci zápas v Spišskej Novej Vsi. Musíme si však uvedomiť, že to nebude to isté. Čaká nás úplne iný zápas, ide o pohár. Verím, že oba tímy budú hrať naplno a motivácia bude vysoká. Verím, že to bude dobrý basketbal," prezradil tréner Teo Hojč. 

Kto píska: Pavel Fuska, Peter Ženiš, Tomáš Doušek

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák