• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nový týždeň štartuje návratom do ligového diania, zápas 37. kola Niké SBL prináša zaujímavú konfrontáciu. Lučenec sa plánuje vrátiť na víťaznú vlnu a bojovať o miesto v najlepšej štvorke, Prievidza v nej pokračovať a opäť sa priblížiť k účasti v play off.

Niké SBL - 37. kolo (pondelok 22. marca o 18.00 h):

BKM Lučenec - BC Prievidza

K zápasu: Oba tímy majú za sebou vypadnutie v semifinále Slovenského pohára, každý tím však napísal iný príbeh. "Pelikáni" mali na lopate domáci Inter Bratislava, v koncovke však neubránili domáci tím a v predĺžení napokon prehrali (85:89). Čo sa týka Niké SBL, tak dve prehry v rade a kombinácia ostatných výsledkov, zosunula Lučenčanov na 5. miesto v tabuľke. V tomto smere musia zabrať, ak chcú hrať prvé kolo play off, respektíve ešte pomýšľať o priamej miestenke do semifinále. 

Prievidza cestovala do hlavného mesta v značnej oklieštenej zostave, k dlhodobo marodujúcej dvojičke Legend Robertin a Jakub Pasovský, sa nečakane pridal Grant Sitton. S týmito absenciami boli ľahkým sústom pre neskoršieho víťaza Slovenského pohára - Spišských Rytierov (62:93). Pre celok z hornej Nitry je oveľa dôležitejšia teraz situácia v lige, tri výhry v rade ich priblížil k vytúženému miestu vo vyraďovacej časti. Prípadný úspech na juhu Slovenska by mohol mať v tomto smere cenu zlata. "Po pohári sa ideme sústrediť už iba na ligu. Verím, že naše výkony budú bojovné rovnako, ako boli tie posledné v lige. V prvom rade si ale musíme trochu oddýchnuť, keďže sme toho mali dosť. Verím, že potom budeme pokračovať tam, kde sme skončili," vyhlásil tréner Maroš Helmecy. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Jakub Izák

Na čo sa zamerať: Všetko sa môže odvíjať od účasti/neúčasti Granta Sittona v drese Prievidze, Lučenec by mohol mať v tomto smere uľahčenú situáciu pod košom a práve tento priestor by mohol mať významný dopad na konečný výsledok stretnutia.

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla/BC Prievidza