Vytlačiť
Kategória: Preview

Semifinálové série play off Niké SBL majú pred sebou druhé zápasy. Pred dvojicou Iskra Svit a Inter Bratislava je šanca vyrovnať stav v domácom prostredí, pred Spišskými Rytiermi a Patriotmi Levice naopak možnosť vybojovať si postupový mečbal. Komu sa podarí uspieť v stredu večer?

Niké SBL - 2. zápas semifinále play off (streda 28. apríla):

Iskra Svit - Spišskí Rytieri (17.00 h)

/stav série - 0:1/

K zápasu: "Medvede" sa môžu hnevať sami na seba, keďže mohli úspešne vykročiť do semifinálovej série. V neďalekej Spišskej Novej Vsi mali výborne rozohraný prvý polčas, v jednom momente viedli aj o 18 bodov, ale v tom druhom nechali regionálneho rivala otočiť duel vo svoj prospech (83:93). Pred domácim duelom visia vo vzduchu dve dôležité otázky, vráti sa do zostavy Robert Baker? A ako na tom zdravotne je De'Sean Parsons? Obaja hráči patria ku kľúčovým oporám Svitu, bez nich by šance na víťazstvo výrazne poklesli. "Trochu nás mrzí, že práve v play off sa trápime s najväčšími zdravotnými problémami za celú sezónu, ale taký je šport. Musíme sa zomknúť, hrať koncentrovane a dať do toho maximum energie, iba tak môžeme pomýšľať na úspech. Ideme bojovať, dáme do toho všetko," vyhlásil tréner tímu Róbert Ištvánik.

Spišiaci mali pomalší rozbeh do play off, predsa len, 17-dňová zápasová prestávka sa na nich podpísala. V druhom polčase sa už však "zahriali", herne zabrali, dokonali víťazný obrat a nepripustili na úvod série to, aby stratili výhodu domáceho prostredia. Teraz ich čaká cesta do Iskra arény, kde sa im v aktuálnom ročníku darí. Svit stratil v tomto ročníku doma len štyri stretnutia, z toho dvakrát práve proti "Novovešťanom". "Ideme na horúcu palubovku, kde sa len tak ľahko nevyhráva. Proti Svitu odohráme ôsmy zápas v sezóne, asi už na seba nič prevratné nevymyslíme. Musíme sa vyvarovať chýb a poučiť sa z ostatného zápasu. Niet sa na čo šetriť, je to play off, pôjdeme do toho s plnou silou a odhodlaním." uviedol asistent trénera Erich Korfanta.

Kto píska: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Peter Karniš

Na čo sa zamerať: Prvú konfrontáciu týchto dvoch tímov rozhodli rozohrávači, bude tomu tak aj v zápase č. 2? Nemenej dôležité bude aj to, ako sa bude dariť hráčom z lavičky. 

Kde sledovať:

 DSC 9233

Inter Bratislava - Patrioti Levice

/stav série - 0:1/

K zápasu: "Žlto-čierni" si určite predstavovali po úspešnej sérii s Lučencom, iný vstup do semifinálových bojov s Patriotmi. V Leviciach herne pohoreli, za čo si vyslúžili patričnú kritiku od ich trénera Olega Meleščenka. Najmä v druhom polčase si nechali ujsť nádej na víťazstvo (65:85), priestor ku koncu dostali hlavne mladíci na súpiske bratislavského tímu. Teraz sa vrátia do Eurovia arény, kde len tak súperov k výhram nepúšťajú. "Prvý semifinálový zápas v Leviciach sme neodohrali s takým nasadením, s akým by sa v play off malo hrať. Verím a som si skoro istý, že u nás doma to bude celkom iný zápas. Nastúpime s veľkou energiou a pobijeme sa o to, aby sme mali ešte šancu v sérii uspieť, lebo ak by sme tento duel prehrali, všetko by bolo oveľa zložitejšie. Veríme však našim hráčom, že dobre vedia, o čo sa hrá a preto predpokladáme, že ich prístup a nasadenie bude úplne odlišné oproti stretnutiu v Leviciach," povedal vedúci družstva Miroslav Páleník.

Levičania mali evidentne jednoduchší návrat do zápasového kolotoča, dvojtýždňové voľno na nich nezanechalo žiadne stopy. Dosť jasne si išli za výhrou a prvým bodom v semifinálovej sérii, čo im určite dodalo patričné sebavedomie do ďalších bojov. Nemenej podstatným faktom bolo, že sa herne rozohrali mnohí hráči na súpiske. V hlavnom meste sa im v tejto sezóne darí, vyhrali v dvoch z troch doterajších zápasov, no ani raz, keď bol na lavičke Interu Oleg Meleščenko. "Druhý zápas sa začína od 0:0, takže to isto nebude jednoduché, ale musíme sa snažiť opäť Inter zlomiť a odniesť si z Bratislavy dôležité víťazstvo," uviedol pivot Boris Bojanovský.

Kto píska: Peter Ženiš, Pavel Fuska, Stanislav Bara

Na čo sa zamerať: Aj v tejto sérii to je zatiaľ o dosť jasných veciach, ako bude na tom produkcia rozohrávačov na oboch stranách a kto ovládne priestor pod košom. Nemenej podstatným faktorom bude počet stratených lôpt. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix