• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do druhého dejstva sa dostáva finálová séria Spišských Rytierov s Patriotmi Levice. Vybojujú si domáci majstrovský mečbal alebo zrovnajú hostia stav finále Niké SBL?

Niké SBL - 2. zápas finále play off (streda 19. mája o 16.00 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/stav série - 1:0/

K zápasu: "Novovešťania" urobili ďalší prvý krok na ceste za už teraz historickou sezónou. Svojmu súperovi ukradli vo finále na úvod výhodu domáceho prostredia, k výhre na palubovke Levíc dokráčali po veľkom obrate v záverečnej štvrtine. To im môže dodať dôležitú psychologickú výhodu do duelu v domácom prostredí. Poučiť sa musia hlavne zo začiatku, keďže museli neskôr mazať až 17-bodové manko. Výhra znamená vybojovanie majstrovského mečbalu, prehra len vyrovnanie série. "Musíme nadviazať na to dobré, čo sme v Leviciach ukázali. Hrať v play off móde, od prvej sekundy maximálne koncentrovaní na oboch stranách palubovky. To, čo sa v Leviciach stalo, je výnimočnou záležitosťou a nemôžeme sa na to spoliehať, že to tak vždy pôjde. Musíme minimalizovať straty, byť celý zápas hlavou i srdcom na palubovke. Vyhrali sme jednu bitku, k tomu, aby sme zvíťazili v celej tejto finálovej vojne, nám treba ešte 2 výhry. Je to blízko, no zároveň ešte strašne ďaleko," uviedol asistent trénera Erich Korfanta.

Patrioti si určite inak predstavovali po viac 8 mesiacoch návrat fanúšikov do hľadiska. Po väčšinu času mali nakročené k zisku úvodného finálového bodu, ale poslednú 10-minútovku prehrali vysoko 10:33. Teraz cestujú na Spiš pod miernym tlakom, pretože Rytierom neplánujú venovať zisk mečbalu v tejto sérii. V tejto sezóne dokázali už u nich uspieť, rovnaký cieľ budú mať aj v stredu pred televíznymi obrazovkami. Inak totiž budú odvracať doma koniec sezóny. "Po sobotnej domácej prehre budeme chcieť vyrovnať sériu. Vieme, že v Spišskej Novej Vsi bude veľmi ťažký zápas s výbornou atmosférou. Rozoberieme si, kde sme urobili chyby, hlavne v poslednej štvrtine a verím, že keď budeme hrať s veľkou energiou počas celého zápasu, tak budeme úspešní," myslí si krídelník David Abrhám.

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan